≫ 

Liverpul u 91. minutu do svetskog finala: Firmino zakazao "blokbaster" sa Flamengom!

Brazilac "sa klupe" doneo pobedu i priliku da se Klopov tim bori za još jedan veliki trofej

  • 1
roberto firmino Foto: Tanjug/Ap

Očekivano, Liverpul i Flamengo igraće za titulu svetskog klupskog prvaka u Dohi, pošto su i Redsi, nakon prvaka Južne Amerike, izborili finale, i to u dramatičnoj utakmici sa meksičkim Monterejom.

Junak trijumfa šampiona Evrope bio je Roberto Firmino, koji je pogodio za 2:1 u 91. minutu, nedugo pošto ga je Klop uveo u igru umesto Divoka Origija.

fudbaleri liverpula Foto: Tanjug/Ap

Liverpul je uz mnogo sreće stigao do pobede i finala, nije bio na očekivanom nivou jer se Klop odlučio da odmori nekolicinu udarnih startera, što se i te kako odrazilo na igru "Redsa".

Nije bilo Van Dajka u postavi, ni Manea, no Liverpul je dobro krenuo i poveo u ranoj fazi utakmice preko Keite na asistenciju Salaha.

Meksikanci su reputaciju najboljeg tima Severne Amerike potvrdili već u 14. minutu, strelac je bo Argentinac Funes Mori, a nakon dva brza gola, očekivao se još uzbudljiviji nastavak.

roberto firmino Foto: Tanjug/Ap

Drame je bilo napretek, ali ne i golova do momenta odluke, čemu je najviše doprineo Alison koji je zaslužan za to što je mreža engleskog tima ostala sačuvana.

Niz šansi je uspeo da ukroti Brazilac, dovodio do ludila Meksikance, generalno pokazali više u većem delu meča, no sreća im nije bila saveznik u Dohi.

Konačno, Klop je uvođenjem Manea u drugom poluvremenu stabilizovao napadački deo tima, Salah je dobio preko potrebnu podršku, ali je tek Firminov ulazak presudio. Brazilac je bio na pravom mestu na asistenciju Aleksandera-Arnolda u prvom minutu nadoknade, matirao Barovera i poslao "Redse" na megdan Flamengu.

Šampion Južne Amerike je dan ranije, takođe psole preokreta, savladao Al Hilal rezultatom 3:1.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    19. decembar 2019 | 00:05

    Drustvo, ja bih rekao da su za ovaj Liverpul zasluzni svi oni zajedno, a to je upravo najveca vrlina ove ekipe. Kada jednom ne ide, tu je drugi, ako drugom ne ide, tu je treci. Klop ih je bas lepo upeglao i postali su takva masinerija, presigurni su u sebe i u svoju igru, koji igraju do poslednje sekunde.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA