≫ 

Govorio je da neće u trenere: Samo je Zvezda mogla da probudi želju u Stankoviću da vodi tim!

Nije želeo da se "baca" u trenerske vode, sve dok ga Zvezda nije pozvala

  • 66

Dejan Stanković je u nekoliko intervjua govorio da nije za trenerski posao - prelomio je poput Save Miloševića u Partizanu!

Kao ponoćna bomba je odjeknula vest da će Dejan Stanković preuzeti Crvenu zvezdu, što je sličan scenario poput onog viđenog u Humskoj proletos.

Malo ko je mislio da će se Savo Milošević latiti posla na klupi, ispostavilo se da se posle funkcionerskih dana i u njemu probudila želja da vodi tim, iako nije imao velikog iskustva.

Ispostavilo se da je to bio dobar potez za crno-bele, Milošević je revitalizovao ekipu, osvojio Kup i ostvario dobre evrospke rezultate, dok će Stanković imati daleko teži zadatak, da ostane na nivou koji je Milojević imao sa dva vezana učešća u Ligi šampiona uz osvajanje titule.

Dobar kredit u Superligi već ima sa 11 bodova prednosti u odnosu na pratioce, a ostaje mu još da potvrdi da ima veliki elan za trenerski posao, jer ga nije imao posle Udinezea i Intera, gde je bio u stručnom štabu.

Legendarni vezista je bio savetnik u UEFA, a poslednje obaveze u evropskoj kući fudbala bile su u koordinaciji za rad sa decom uzrasta od 13 do 16 godina, što je uklapao sa obavezama koje je imao u svom kampu.

- Nije lako kada 20 godina igraš na vrhunskom nivou i onda se odjednom zavesa spusti i sve prestaje, seliš se u publiku. Dao sam fudbalu sve i taj fudbal je meni dao sve, treba vremena pronaći sebe posle karijere. Nisam želeo da brzam, išao sam korak po korak, isprobavao različite stvari - rekao je prošle godine Stanković za Sportifico

- Odavno sam govorio da neću biti trener, mislim da nemam žicu za to, ali nikad se ne zna. Bio sam u svom Interu, ali to nije bio onaj isti Inter iz kojeg sam otišao kao igrač. Usledila je ponuda UEFA za poziciju konsultanta, to sam prihvatio i za sada sam zadovoljan.

Ispostavilo se da je ono "nikad se ne zna" proradilo u ovom slučaju, i to, ni manje ni više, u Crvenoj zvezdi koja ga je lansirala.

Mora se priznati, hrabar potez Stankovića, s obzirom na nasleđe koje je Milojević ostavio - hrabrosti mu ni u igračkoj karijeri nije manjkalo, pa mu preostaje da to proba da prelije u rezultate.

Video: Audio snimak kojim Dejan Stanković potvrđuje da postaje trener Crvene zvezde

Video: Legende! Bratski zagrljaj Dekija Stankovića i Novaka posle finala AO

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • @ Kiki

    19. decembar 2019 | 07:52

    Ma ko neće pare. Napišite kolika mu je plata. I ako toliko voli taj klub neka radi kao volonter.

  • Maka

    19. decembar 2019 | 08:15

    Ma ljudi neje došaja jos sta vam je? Oćemo Muslima Muslima za trenera 😊

  • Pirke

    19. decembar 2019 | 08:51

    U svakom slučaju bolje on neko kokovic veselinovic i ostali ling long treneri ipak je deki legenda.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA