≫ 

Milojević se oprostio uz aplauze: Otvorio je dušu i otkrio kada je tačno odlučio da napusti Zvezdu!

Ozvaničen je rastanak uz emotivan govor!

  • 94

Dosadašnji trener Crvene zvezde, Vladan Milojević, oprostio se i zvanično od kluba na konferenciji za medije na stadionu "Rajko Mitić".

Posle dve i po uspešne godine, u kojima je Milojević uz domaće uspehe došao do nokaut faze Lige Evrope i dva učešća u Ligi šampiona, došlo je do promena u Ljutice Bogdana.

Milojevića će naslediti Dejan Stanković, koji je već dobrim delom oformio i stručni štab. Bilo je izvesno da će Milojević napustiti klub, to je između redova najavio sada već čuvenom kratkom izjavom posle Čukaričkog, a upravi Zvezde nije uspelo da napravi preokret u odluci.

- Moram da zahvalim Terziću i Dragana Miloševiću, došli su u Atinu po mene. Hvala i Mrkeli. Njegovi uspesi nisu ništa manji nego oni što su meni pripisivani. Hvala i UO, hvala i novinarima, podržali ste me i kad je teško i lako. Hvala i navijačima, hvala i navijačima, da ne umanjujem njihovu ulogu. Mnogo volim sve ljude, staf, štab, sve na terenu, hvala zajednici i svim navijačima Zvezde. Bez svih malih zupčanika ništa ne bismo napravili.

Video: Milojević na oproštajnoj konferenciji: Ovo je momenat kada sam odlučio da odem

- Moja odluka je doneta pre Čukaričkog, apsolutno su me razumeli. Ja sam neko ko je timski igrač i hoću realno da gledam stvari.Želeo sam da uradim nešto i kada odem da ostavim nekom nešto u amanet, da mu bude lakše kad odem. Zvezda je na pragu titule, trener ima vremena da upozna ekipu, nađe hemiju, da se igrači prilagode. Nema mnogo vremena u fudbalu. Ja smatram da sam već osvojio titulu i da ih imam tri, a ne dve. Zvezda ima priliku da se spremi i uđe u LŠ ili LE. Dosta sam razmišljao. Možda bi odlazak na leto bio komplikovan za klub i trenera. Znam kako je na leto, zato sam želeo da imamo što više bodova u decembru i da iza sebe ostavim mnogo toga. Normalno, videćemo se i dalje, život teče dalje. Hvala za podršku, Bog neka vas čuva.

Vladan Milojević Foto: FK Crvena zvezda

Zvezdan Terzić je potom imao emotivno obraćanje.

- Verovatno sami nismo svesni kakvu smo grandioznu ličnost imali dve i po godine. Tek kad odem van Srbije, shvatimo kakve je on velike stvari uradio za Crvenu zvezdu. Sve do juče sam se nadao, iako mi je na ručku pre mesec i po nagovestio. U junu idem sigurno, možda decembru. Rekao sam "polako, nemoj te teške teme". Ljudski je bilo nadati se da će ostati. Mnogi su zapitkivali šta će i ko će. Do juče sam se nadao da će promeniti stav. Kada je došao juče i doneo mi ovaj sat na poklon, u znak zahvalnosti, znao sam da je kraj. Šta da kažem? Donele su ove dve i po godine radost, nestvarne stvari. Ovo ćemo sagledati sa vremenske distance tek. Evo, 23. godinu funkcionišem kao rukovodilac, nikad nisam imao ovakvog čoveka.

Onda se obratio javnosti opet Milojević.

- Jako je teško kad imate kvalifikacije, nemate vremena, sve je iscrpljujuće. Ušli smo prvi put posle izvesnog vremena da Zvezda igra mnogo utakmica. Treba mi odmor sa porodicom, suprugom i decom. Ako ne budem ništa imao, iskoristiću vreme za edukaciju, kako se trenira u drugim zemljama. Sve je ovde bilo super, fenomenalno. Jako mi je bitna saradnja sa UO, sa divnim ljudima, sa Mitom, grešio sam, ali znate kako. Ne greši samo onaj ko ne radi. Na kraju se pamte samo lepe stvari.

Još jednom je Milojević rekao zašto je sada otišao.

vladan milojević Foto: MN Press

Bio bi loš tajming da odem na kraju sezone za klub, za mene dobar. Najveći gubitnik svega ovoga je trener, igra sa gigantima i biće neznalica pod navodnicima. Da smo igrali LE, bilo bi drugačije, videli smo da su tamo mnogi prošli grupe. Ali ne bih to menjao za Ligu šampiona. Rekao sam da su privatni planovi... Tri godine ovde, moji planovi nisu vezani bili za Srbiju. Dete mi je otišlo, ćerka će ako odluči da studira. Ja sam timski igrač, treba obezbediti novom treneru komoditet. Vi nemate prosto vremena, a kada bi došao na leto, to bi izazvalo problem Miti, Terziću i svima. Digli smo lestvicu visoko, a onda bi to bio moj najveći poraz da odem tada.

Terzić je odložio obraćanje u vezi sa Dejanom Stankovićem.

- Ne bih o planovima za novog trenera, hoću da ovo bude posvećeno Vladanu Milojeviću.

Milojević nije želeo da širi priču o ugovoru, rekao je čak i da bi isto učinio da je Zvezda prošla Olimpijakos.

- Ja sam pokazao u Srbiji, i ne samo ja, nego sa timom, da imamo šlif za Ligu šampiona. Preokrenuli smo negativnu energiju u pozitivnu. Ako svi verujemo, sve je dostupno i moguće.

Vladan Milojević Foto: FK Crvena zvezda

U jednom momentu, Terzić se ubacio uz osmeh.

- Prvo sam mu u Avalici rekao, prvo nađi naslednika, pa onda idi.

Milojević je odgovorio i na pitanje o Dejanu Stankoviću.

- Sa Dekijem sa se video posle Totenhema, ja sam kratko igrao sa Dekijem, legenda je i veliki čovek. Šta će biti dalje, to nije pitanje za mene. Klub mi nikad nije nametao štab, to nikad nije bio problem, svaki trener ima pravo da izabere svoje saradnike.

Još jednom je bivši trener Zvezde imao obraćanje povodom srpskog fudbala.

Video: Milojević Terziću poklonio sat kada mu je saopštio odluku da odlazi iz Zvezde

- Ja verujem u srpski fudbal, mislim da smo nepravedni... Ne nepravedni, cenim kolege, trude se i rade, imam korektan odnos sa svima, nemam razlog da nemam. Zvezda je najveći klub i treba da bude pokretač. Nisam imao problem ni sa kim kao trener. Svim kolegama mogu da kažem reči hvale, da zahvalim na svemu, celom FSS. Dve i po godine su bile mnogo dobre i u prvenstvu, moj mali apel je da više verujemo i da dajemo podstrek lepim stvarima.

I Dragan Džajić je imao pohvale za Milojevića.

- Zvezda je takav klub, nije ovo prvi rastanak, dobro je što je korektan način odlaska, kako je sve obrazložio. Ne treba da se ostavljaju repovi, Zvezda treba uvek ovako da izađe pred javnost. Ako se sećate, bilo je toga kad neko ode, upire se prstom, kriv je direktor, predsednik ili neko drugi. Sada je napravljen sastanak i da budu navijači obavešteni. Hendikep je što odlazi, ali život je takav. Dođe takav trenutak, i njemu je teško, ali ne možemo ići u njegovu dušu i psihu. Niko ga nije jurio iz kluba, neko podnese kritike lakše, neko teže. Neko ot lakše podnese, neko teže. Važno je da ostaje ono što je on ostavio, to se neće zaboraviti. Zvezda mora dalje u nove pobede i uspehe.

I Mrkela je ispratio Milojevića biranim rečima.

Proveli smo dane i dane, nema dana na nismo bili u karantinu, putu, razgovarali, donosili odluke. Hvala na svemu što je uradio za Zvezdu, za sve nas zvezdaše, da mu poželimo uspeha, sreće, on je to zaslužio kao stručnjak i čovek. Miloje, hvala ti.

Video: Audio snimak kojim Dejan Stanković potvrđuje da postaje trener Crvene zvezde

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pedja

    19. decembar 2019 | 13:25

    hvala ti miloje!!!!

  • Nik

    19. decembar 2019 | 13:35

    Miloje nek ti je sa srećom, hvala ti za sve. Najveći si trener Zvezde od '91!!! E sad nama ostaje da strepimo da li će Deki znati da održi ovu bodovnu prednost. A vi franjevci radujte se, možda imate šansu za titulu, pošto pored Miloja niste mogli da ni da prismrdite!!! A vi botovi što svo vreme pričate o nameštaljkama i sudijama - pa živite u zabludi i dalje i onako vas za to dobro plaćaju. Prodane duše!!! Omalovažavte čoveka koji je za dve godine u Zvezdi čudo napravio, čovek koji će jednog dana (uskoro) biti selektor. E onda će vam valjda biti jasno kakav je to ŠEF!!!!

  • DS

    19. decembar 2019 | 12:17

    Miloje hvala za sve!Iznad svega ljudina i gospodin na klupi kao i Deki Stankovic.Zvezda je zivot...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA