≫ 

Srbiju matirao u 93. minutu, pa suspendovan zbog dopinga: Ukrajinac "pao" na testu, UEFA na potezu

Artem Besedin inicijalno suspendovan 30 dana, na potezu je UEFA koja bi mogla još teže da kazni napadača kijevskog Dinama, ali i ukrajinski klub

  • 8
artem besedin Foto: MN Press

Još jedan doping skandal je na pomolu, i to u ukrajinskom fudbalu, pošto je otkriveno da je napadač kijevskog Dinama Artem Besedin (23) koristio nedozvoljene supstance zbog čega je suspendovan 30 dana, prenose ruski mediji.

Njemu je nedozvoljena supstanca pronađena na doping proveri nakon utakmice Lige Evrope Dinamo - Malme odigrana 29. novembra.

Artem je odigrao i meč poslednjeg kola grupne faze protiv Lugana, a nedugo posle toga njegov klub je obavešten o suspenziji igrača od strane UEFA, koja je otvorila istragu protiv igrača i za očekivati je da mu izrekne dužu suspenziju.

artem besedin Besedin matira Rajkovića za 2:2 na utakmici kvalifikacija u Beogradu Foto: MN Press

Besedin je i ukrajinski reprezentativac, dobro su ga upamtili i fudbaleri Srbije na utakmici poslednjeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, pošto je bio strelac gola za egal 2:2 u 93. minutu utakmice na "Marakani". 

Informaciju o dopingu Besedina prvi je objavio jutjub kanal "TaToTake", specijalizovan za ukrajinski fudbal, a pošto su novinari tako alarmirani, i klub je potvrdio kaznu za svog fudbalera, uz potvrdu dopisa koji je stigao iz UEFA.

Ostaje sada da se vidi kakva će biti reakcija UEFA, da li će istraga obuhvatiti i utakmice koje je Besedin igrao u kvalifikacijama, konkretno pomenutu sa Srbijom u kojoj je spasio svoj tim poraza.

Podsetimo, Srbiji ni trijumf u tom meču nije bio dovoljan za prolaz zbog pobed Portugala u Luksemburgu.

Dinamo Kijev bi, ipak, trebalo najviše da strepi za posledice zbog toga što je Besedin dopingovan igrao mečeve Lige Evrope.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • juga

    21. decembar 2019 | 10:52

    realno. daleko smo mi od EP

  • ameba

    21. decembar 2019 | 11:20

    da nam je kako na mutno dobiti..nismo mi zvezda..kad posteno izgubis daj ruku protivniku i cestitaj..to je odgoj Partizanove skole..nisu drugi jos dosli to tog razmisljanja ..ameba stil

  • Bajker

    21. decembar 2019 | 14:37

    Besedin uzimao bensedin, pa da to mu d9dje skoro pa isto😂😂😂😂😂😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA