≫ 

Premijer liga: VAR spasavao Arsenal, Sautempton slavio u Birmingemu, još tri pobede gostiju

I Everton i Arsenal po dva remija i poraz u poslednje tri utakmice

  • 0
Britain Soccer Premier League Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Arsenala odigrali su nerešeno 0:0 sa Evertonom u 18. kolu Premijer lige i prvom meču novog menadžera kluba Mikela Artete, koji je akciju ispratio sa tribina.

Arteta je zvanično predstavljen u petak i u prvom meču njegov tim nije mnogo šta pokazao jer je meč protekao bez mnogo prilika i velikih uzbuđenja.

Gabrijel Martineli je solidno šutirao, ali pored gola u finišu prvog poluvremena, a na pragu 70. minuta Kevin Frend nije dosudio penal za Everton, posle pregledanja VAR snimka, a zbog igranja rukom u šesnaestercu Arsenala.

Everton je u poslednjih petnaest minuta jednom stvorio gužvu u kojoj je Arsenal imao sreće, Dejvis je u 89. minutu šutirao pored gola Tobdžija koje su iz Liverpula došle kudikamo zadovoljnije bodom.

I Arteta, ali i novi menadžer Evertona Karlo Anćeloti će jasno imati mnogo posla u nastavku sezone. Prvi da podigne Tobdžije sa devetog mesta (23 boda), a drugi sa 15. mesta (19 bodova) na tabeli Premijer lige.

Što se tiče ostalih mečeva Šefild Junajted, Barnli, Sautempton i Vulverhemtpon ostvarili su pobede kao gosti, a Njukasl je dobio Kristal Palas 1:0 u mečevima 18. kola Premijer lige odigranim u subotu popodne.

Fk Aston Vila Foto: Guliver/David Rogers/Getty Images

Najzanimljivije je bilo u Birmingemu, gde je Sautempton savladao Aston Vilu sa 3:1. Ings je doveo Sautempton u vođstvo u 21. minutu – u odličnoj kontri Hiton je odbranio udarac Longa, a Ings je odbitak sproveo u mrežu.

Peednost Svetaca duplirao je Stivens deset minuta kasnije, kada je bio najviši u skoku posle kornera Vord-Prauza, da bi Ings u 51. minutu iskoristio očajnu reakciju odbrane domaćih i svojim drugim golom stavio meč van domašaja.

Premijer liga, 17. kolo:

Everton - Arsenal 0:0

Aston Vila - Sautempton 1:3

Bormut - Barnli 0:1

Brajton - Šefild Junajted 0:1

Njukasl - Kristal Palas 1:0

Norvič -  Vulverhempton 1:2

Vest Hem - Liverpul odložena

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Video: Čuli smo se i videli još sinoć! Deki o prijateljstvu sa Savom Miloševićem

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA