Morata "štiklom" rešio Betis: Atletiko slavio majstorijom svog napadača

Lep potez rešio pitanje pobednika

  • 0

Fudbaleri Atletiko Madrida pobedili su Betis sa 2:1 u uzbudljivom meču 18. kola španske Primere.

Betisu se nije isplatilo što je na kraju više imao loptu u nogama i više pokušavao da šutira ka golu Jorgandžija jer je Atletiko bio konkretniji, te je od pet udaraca u okvir gola - dva poslao iza leđa Đoela Roblesa.

Alvaro Morata je prvi zapretio na meču kada je u osmom minutu njegov gol poništen zbog ofsajda. Devet minuta kasnije, prvu ozbiljnu šansu je imao i Betis, kada je Zuair Fedal glavom šutirao i pogodio prečku.

U 37. minutu Atletiko pogađa okvir gola. Morata je šutirao sa ivice šesnaesterca, a Robles je skrenuo loptu u stativu.

Madridski crveno-beli su poveli u 58. minutu, šest minuta nakon bure u svom kaznenom prostoru kada je Betis tražio penal zbog faula.

Anhel Korea je ukrao loptu defanzivcu Betisa na tridesetak metara od gola, izašao sam ispred Roblesa koga je obišao i plasirao loptu u praznu mrežu.

Pobedu je u 84. minutu potvrdio Morata na asistenciju Koree. I to kako! Dok je Korea driblao na desnoj strani uz liniju kaznenog prostora, Morata je tražio svoju poziciju na petercu.

Korea je centrirao, Morata je bio kod prve stative gde je petom zahvatio loptu i poslao je u bliži ugao za 2:0. Betis je do kraja samo uspeo da prepolovi vođstvo rivala.

Bivši igrač Barselone Mark Bartra se najbolje snašao u gužvi pred golom Atletika i pogodio je mrežu u 93. minutu za konačnih 2:1.

Atletiko posle ove pobede zauzima četvrto mesto Primere sa 32 boda, poslednjeg mesta sa kog se ide direktno u Ligu šampiona naredne godine, dok je Betis sa 23 boda na 13. mestu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA