≫ 

Strašan gol Vilijana, penal i crveni Sonu: Lampard pobedio učitelja Murinja u londonskom derbiju!

Dobro i pametno je odigrao Čelsi

  • 4
Britain Soccer Premier League Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Čelsija pobedili su Totenhem u meču 18. kola Premijer lige na gostovanju sa 2:0 i pitanje pobednika rešili u prvih 45 minuta.

Frenk Lampard je nadigrao svog nekadašnjeg "učitelja", a Plavci su naneli poraz timu Žozea Murinja organizovanijom i kompaktnijom igrom u napadu, a pored dva gola, imali su još nekoliko izglednih šansi.

Prvu je propustio Abraham u sedmom minutu posle centaršuta Ngola Kantea, da bi već u 12. Vilijan fantastičnim driblingom izbacio iz igre Serža Orijea i onda naciljao dalji ugao gola za 1:0 posle kornera.

Totenhemu je za prvu šansu trebalo oko pola sata kada je Hari Kejn šutirao preko gola, ali se njegova ekipa vidno mučila. Pokazatelj da ne ide je bio i očajan šut Hjung-min Sona u 30. minutu kada mu je Kejn prebacio solidnu loptu na drugu stativu.

Sve do finiša poluvremena bilo je mirnije što se tiče šansi, sve dok Paolo Gazaniga nije karate udarcem krenuo na Alonsa iz Čelsija, a sudija pregledao snimak i dosudio penal za Plavce.

Siguran egzekutor je u trećem minutu nadoknade bio Vilijan, koji je svojim drugim golom već tada rešio meč u korist svog tima. Čelsi je u nastavku postigao i treći gol u 55. minutu ali je Abraham pokupio odbitak iz ofsajda, pa je pogodak opravdano poništen.

Britain Soccer Premier League Foto: Tanjug/AP

Mada golova u tom delu igre nije bilo, uzbuđenja nije manjkalo. Prvo se desilo na isteku sat vremena igre kada je Son kramponima udario Antonija Ridigera i zasluženo dobio crveni karton.

Arbitar Entoni Tejlor je i tada pregledao VAR snimak i pokazao Sonu put svlačionice. Ubrzo zatim je pored golmana Čelsija Kepe Arizabalage "aterirala" flašica sa vodom, da bi Čelsi u finišu tražio prilike iz kontri.

U 88. minutu je Ngolo Kante previše komplikovao u jednoj od njih posle sjajne duge lopte Vilijana, probao je da fintira i izgubio loptu, pa je propala jedna od poslednjih šansi na meču.

Do kraja je ostao isti rezultat, pa je Čelsi sa 32 boda na četvrtom mestu tabele, dok je Totenhem sedmi sa 26 bodova.

Premijer liga, 18. kolo:

Nedelja:

Votford - Mančester junajted 2:0 (0:0)

(Sar 50, Dini 54)

Totenhem Čelsi 0:2 (0:2)

(Vilijan 12, 45+4)

Subota:

Mančester Siti - Lester 3:1 (2:1)

(Marez 30, Gindogan 34, Žezus 69 -- Vardi 22)

Aston Vila - Sautempton 1:3 (0:2)

(Griliš 75 -- Ings 21, 51, Stivens 31)

Bornmut - Barnli 0:1 (0:0)

(Rodrigez 89)

Brajton - Šefild junajted 0:1 (0:1)

(Meburni 23)

Njukasl - Kristal Palas 1:0 (0:0)

(Almiron 83)

Norič - Vulverhempton 1:2 (1:0)

(Kantvel 17 -- Sais 60, Himenez 81)

Everton - Arsenal 0:0

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Video: Stadion Karaiskakis sav u crveno-belom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    22. decembar 2019 | 20:00

    Gdje su sad oni pametnjakovici koji, napisase da ce Totenhem da oduci od fudbala Celzi ? Da Celzi nece moci izdrzati dok pojacanja ne budu u Januaru. I dobise najvise pluseva. Nije za svakog da komentarise. Svaka cast Lampardu i igracima. Da pokazu ko je gazda u Londonu!

  • Otke

    22. decembar 2019 | 20:01

    Vrlo dobra takticki pripremljena utakmica Lamparda,izuzetno odigrao trio pozadi,Toni covek objasnio "navijacima" da se u fudbalu misli pre svega...iznenadio me veoma pozitivno Alonso,nije imao skoro uopste gresaka,dobre kombinacije i onaj sut u 2pol,steta sto nije konstantan.Kovacic dominira na sredini i nadam se da ce Lampard zadrzati njega umesto Zorzinja.Vilian ponovo u odlicnoj formi,danas je nosio Celsi kao pre Azar,Maunt takodje solidan i Tami isto,Kante se super snalazi na ofanzivnijoj poziciji,iskreno ne znam fudbalera koji manje gresi sa loptom od Kantea,mozda jos Mesi jedino,neverovatna kontrola i pregled igre.Sve u svemu odlicna utakmica,penal je bio,ko je kriv Gazanigi sto je omasio celu loptu.Idemo jos jace Plavci za boxing-day..Chlesea till i die!

  • Blokovi CZ

    22. decembar 2019 | 20:02

    A kao trener Čelzija kupio Vilijana koji je već skoro potpisao za Totenhem, samo da ga oni ne bi uzeli..i evo vratilo mu se danas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA