≫ 

Miroslav Đukić posle godinu i po dana ima novi klub: Bivši trener Partizana se vraća u Španiju!

Pronašao prvi angažman od odlaska iz Beograda

  • 7

Bivši trener Partizana, Valensije i Valjadolida Miroslav Đukić postao je novi trener španskog drugoligaša Sportinga iz Hihona, a ugovor je potpisao do kraja sezone uz opciju za još godinu dana, objavio je ovaj klub.

Đukiću je ovo prvi trenerski angažman od leta 2018. kada je posle neuspeha u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a onda i posle lošeg starta sezone otišao iz Humske po drugi put.

On će u Hihonu sarađivati i sa dvojicom bivših igrača Partizana Urošem Đurđevićem i Markom Valijenteom, koji trenutno nastupaju za Sporting. Klub još uvek nije objavio dan zvaničnog predstavljanja.

Đukić će Hihonu probati da pomogne da se izdigne i do kraja sezone možda uključi u borbu za neko od mesta u plej-ofu Segunde. Sporting trenutno zauzima 15. mesto na tabeli sa 25 osvojenih bodova iz 21 odigrane utakmice.

Prvoplasirani je Kadiz koji ima 43 boda, a šestoplasirana Numansija, poslednja u borbi za promociju u Primeru trenutno ima 32 boda.

Miroslav Đukić Foto: Telegraf.rs

Da podsetimo, Đukić je u Španiji vodio Herkules (2011), Valjadolid (2011-2013), što ga je preporučilo Valensiji gde se nije zadržao dugo 2013. godine. Zatim je bio na klupi Kordobe u sezoni 2014/2015 pre nego se oprobao u Al Šababu i Partizanu.

Đukić je već imao iskustvo igranja u Segundi, jer je sa Valjadolidom izborio plasman u Primeru 2012. godine, ali od tada nije uspevao da napravi značajnije rezultate, niti da se duže zadrži na klupi nekog od klubova koje je vodio.

Video: Poslednja Đukićeva izjava bukvalno pre nego što je napustio Humsku!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    22. decembar 2019 | 22:21

    Nece imati sta da im zameri :-D

  • Skorpion

    22. decembar 2019 | 23:24

    "Mi smo Sporting i idemo po protivnika".

  • Boki

    23. decembar 2019 | 01:56

    Bio sam na nekoj zabavi sa covekom, i rekao mi je odmah da je juce potpisao za njih. Jesam Zvezdas al je mnogo dobar lik. Srecno majstore

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA