Dejane, čuli smo sve o tebi: Kako je popularni Boske odbio najmoćnijeg agenta sveta posle Reala

Damjanović je u dresu pekinga dao tri gola u Madridu i odmah je ''zapao za oko'' Žoržu Mendešu

  • 5
Dejan Damjanović Foto: Guliver/Thananuwat Srirasant/Getty Images

U utorak tokom dana imali ste priliku da na Telegrafu čitate veliku ispovest Dejana Damjanovića, legende južnokorejskog fudbala kog je Marćelo Lipi svojevremeno prozvao ''azijski Ibrahimović''.

Popularni Boske, kako Dejana zovu, tokom svoje bogate karijere dao je i tri gola drugom timu Reala na jednom prijateljskom meču, a nedugo posle toga morao je da odbije najmoćnijeg fudbalskog agenta sveta - Žorža Mendeša.

- Što se tiče same utakmice, to je bila Kastilja. Trener bio Zidan, a mi hteli samo njega da vidimo. Da se fotkamo za uspomenu. Daj samo Zidana, kakav fudbal. A igrali smo zato što su Florentino Perez i prvi čovek Pekinga kućni prijatelji. Kastilja je imala nekoliko opasnih igrača. A mi otišli na teren i čekamo samo Zidana. A Zidan ne dođe na utakmicu. Samo je javio da ne dolazi. Utakmica sjajna za mene, dao sam tri gola.

- Posle toga imamo večeru i gledamo Real - Sevilja. Mesto do terena. Nakon meča idemo da se upoznamo sa Perezom. On ulazi na vrata i viče: ''Gde je taj mali, misleći na mene, što je ubio ove moje''? A ja kakav mali, stariji od svih. Svi me gledaju, ja se javio. Dolazi, grli me. Pita: ''Kako si, šta radiš, kako ti je u Kini''? Ja i on nikad bolji (smeh). Odveli nas u sobu sa trofejima, sve je smešno u odnosu na Real. Mi se ne bavimo istim sportom. Onda - dresovi! Ja hoću Benzema da mi se potpiše. Kakav Ronaldo, daj mi Benzemu. Posle deset dana u Peking stiže dres ''devetke'' i posveta za Dejana - prisetio se Damjanović, a zatim otkrio kako ga je Mendeš kontaktirao:

- Sledeće nedelje mi stiže mejl od poznatog agenta Žorža Mendeša. Od njegove agencije. Kažu: ''Dejane, čuli smo sve o tebi. Da li si zainteresovan da igraš negde u Evropi''? Ja nisam mogao da verujem. Zahvalio sam se na mejlu, rekao sam da sam već u godinama i da bih voleo da ostanem ovde zato što mi se sviđa. Tada sam već imao 33 godine. Sad da se vraćam po Evropi, ljudi me i ne znaju. U Aziji sam opet imao ime, nisam hteo sve ispočetka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • misa tumbas

    25. decembar 2019 | 02:47

    I mene jednom trazio bajern medjutim nije mi se islo ...ja sedeo sa drugarima kuci I bilo nam bas lepo,reko gde cu sad .

  • Maja

    25. decembar 2019 | 12:58

    Sto Sreckovica iz sindje nisi doveo u koreju, nego cim si usao u lovu, drugari su ti Djurovski, Lazetic, Sasa Ilic i ekipa. Mali mis Boske

  • 1111

    25. decembar 2019 | 01:09

    Bravo :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA