• 23

UEFA nije prihvatila dogovor sa Sitijem: Evo kako je Zvezda kažnjena zbog finansijskog fer-pleja

Crveno-beli ostaju bez 50.000 evra manje u kasi

  • 23

UEFA je kaznila Ordabaši, Olimpiju i Crvenu zvezdu zbog kršenja finansijskog fer-pleja, pa će tako crveno-beli morati da plate 50.000 evra.

Finansijski direktor FK Crvena zvezda Marko Petrović objasnio je  da je klub kažnjen sa 50.000 evra zbog kršenja fuinansijskog fer-pleja jer Evropska fudbalska unija (UEFA) nije prihvatila dogovor sa Mančester Sitijem i dodao da su sve dospele obaveze izmirene.

- FK Crvena zvezda je prilikom transfera igrača Ivana i Luke Ilića u Mančester siti preuzeo obavezu odigravanja određenog broja utakmica igrača tokom perioda pozajmice. Klub nije u celosti ispunio obavezu odigravanja određenog broja utakmica tokom perioda pozajmice. Po osnovu ugovorenih penala nastala je obaveza Kluba prema Mančester sitiju u iznosu od 480.000 evra. Klub je bio u stalnoj komunikaciji sa nadležnima iz Sitija u vezi rešenja pitanja nastale obaveze. Bilo je više opcija koje su između ostalog uključivale potencijalni otpis predmetne obaveze u slučaju dalje saradnje dva kluba i eventualnog budućeg transfera -  kaže Petrović.

On objašnjava da je bio postignut dogovor dva kluba.

- Nadležni iz Sitija su imali dobru volju da se navedeno pitanje reši u budućnosti, te da Crvena zvezda nema obavezu da izvrši uplatu u narednom periodu ili minimum da se plaćanje odloži za 2020. godinu ukoliko ne bi došlo do eventualne realizacije novog transfera igrača. Međutim, zbog pravila UEFA licenciranja i finansijskog monitoringa pod kojima je Mančester siti, bilo je neophodno do 30. septembra formalno postići sporazum o odlaganju obaveza. FK Crvena zvezda je odlaganje obaveza sa Mančester sitijem definisao pisanim putem 26. septembra. Odlaganje obaveza je bilo uzajamo potvrđeno pisanim putem od strane oba kluba i postignuta je saglasnost oko istog.

Petrović je pojasnio da iako nije bilo potrebe za finasijskom transakcijom, da je situacija ipak uspešno rešena.

- Štiteći interese kluba nismo izvršili plaćanje obzirom da smo bili stava da je sporazumom od 26. septembra obaveza odložena, te da postoji eventualna mogućnosti da se ista u narednom periodu otpiše. Klub je imao sredstva da izvrši uplatu, ali ceneći da je obaveza odložena i da postoji mogućnost otpisa iste u budućnosti odluka je bila da se plaćanje ne izvrši. Međutim, UEFA nije prihvatila kao konačan sporazum postignum 26. septembra već isti, ali sa kasnijim datumom (nakon 30. septembra) te je doneta odluka da je klub imao dospelu obavezu prema engleskom klubu na dan 30. septembar. Istog dana, 18. novembra, po prijemu obaveštenja od UEFA, klub je izvršio u celosti uplatu prema Mančester sitiju u iznosu od 480.000 evra, ali je uprkos tome UEFA obavestila Klub o kazni od 50.000 evra usled probijanja rokova plaćanja - zaključio je Petrović.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miki

    Kad su vasi bili svugde u politici i fudbali na vlasti Marjanovic Tadic i td.napisao knjigu covek od ugleda u svetuMateus.150 rep. Nemacke svetski prvak i td.sta ste sve radili a nas nistili niko nije od vas nije isao da se zali u UEFU a sad kmecite za sve .I bezboznike stigne bozija kazna.🇷🇸🙏

  • Saša

    Puna podrška direktoru terziću... Idemo ka 31..tituli i 25 kupom...

  • moma52

    Koliko god kod nas mogu da rade šta i kako hoće,misle da tako mogu i u ozbiljnom svetu,gde se ugovori moraju poštovati. Posle toga slede objašnjenja za maloumne.Oni misle da smo svi mi budale. Setite se "slučaja Živković".Nagrdiše ovde dete,prebaciše ga da trenira samostalno,a oni uzeli avans od 1.5 mil. eura i napravili ugovor ,po kome,kada bude povoljan momenat za investitora,dobije ispisnicu i pređe u taj klub.Mali ,proigrao,bio najbolji igrač na SP na Novom Zelandu i drugovima iz Partizana porasli apetiti.Hoće na silu da Živković produži ugovor ,pa da ga onda za veće pare puste.Naravno,onaj što je dao avans od 1,5 mil. eura nije blesav,već se ugovorom obezbedio da ukoliko Partizan ne pusti igrača u tom momentu,slede penali od 2,5 mil. eura. Onda ,drvlje i kamenje na sina i oca,koji su kao Partizan doveli skoro do bankrota.Gospodo(drugovi),da ste ispoštovali ugovor,penala ne bi bilo,a vi ste na Žiletu zaradili 1,5 mil. eura,za koliko inače prodajete mlade igrače izuzev ,većine koju poklanjate uz narukvice od 50-100 000 eura.Kod nas može sve i protiv zakona,a li kada pređete granicu(državnu), neće da može.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima