≫ 

Jednog traži pola Evrope, drugi se vraća u Real: Srbiju zbog ove dvojice čeka pakao protiv Norvežana

Erling Haland i Martin Odegard su igrači o kojima poslednjih dana bruji fudbaski svet

  • 8
Erling Haland Foto: Tanjug/AP, Guliver/Andreas Schaad/Bongarts/Getty Images

Najbolji srpski fudbaleri moraće preko "norveških fjordova" do poslednje prepreke za plasman na Evropsko prvenstvo. Pred Tumbakovićevim timom je veliki izazov protiv "tvrdih" Skandinavaca, sudar je zakazan za mart, a Norvežani će taj meč sačekati sa dvojicom igrača, najjačim adutima, o kojima se najviše priča ovih dana.

Erling Haland (19) i Martin Odegard (21) biće najveća pretnja našoj odbrani, jasno je to nakon vanserijskih partija koje pružaju za Salcburg i Sosijedad, nakon koji su dospeli u sam vrh liste najtraženijih fudbalera današnjice.

Haland je impresivan ove sezone, u tinejdžerskom dobu on je već lider na listi strelaca Lige šampiona, "rešeta" i u austrijskom prvenstvu, a prema poslednjim informacijama njegova naredna destinacija biće Juventus, mada su Torinezi tek jedan od brojnih velikana koji zovu Norvežanina.

Sve je i dalje na "dugačkom štapu".

Erling Braut Haland Erling Haland je senzacija Lige šampiona ove sezone Foto: Tanjug/AP

Selektor Tumbaković i igrači našeg tima moraće da obrate posebnu pažnju i na Odegarda, momka koji je još pre četiri godine "zaljuljao" pijacu transferom iz Stromgodseta u Real, za koji je do danas odigrao tek jednu utakmicu, što je i razumljivo s obzirom na godine i momenat prelaska u "Kraljevski klub".

U međuvremenu je poslat na pozajmicu, gde se dokazaivao iz godine u godinu, najpre u Herenvenu, pa Viteseu, a od ove sezone i u Sosijedadu potvrdivši reputaciju jednog od najtalentovanijih igrača na svojoj poziciji u Evropi.

Njegove partije za Baskijce ne prolaze nezapaženo, naravno Real budnim oko prati svoje igrače, a kako prenose španski mediji, odgovorni u Realu Odegarda vide na "Bernabeuu" od leta, i pre isteka dvogodišnje pozajmice.

Odegardov uticaj na igru Sosijedada je nemerljiv, asistencije i pregled igre su njegov glavni adut, a to će svakako biti i najjaće oružje u rukama selektora Norveške u presudnom meču sa Srbijom, koju, jasno je, čeka pakao u Skandinaviji.

(Telegrtaf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin R.S

    26. decembar 2019 | 13:22

    A ko se jos nada pobedi protiv Norveske i odlazak na EP?? Cak i da odemo, sta ce onda biti?? Samo ce Tumbakovicu biti upisan "uspeh" koji nema i nista vise. Resetace nas ko stigne, sluzicemo za gol razliku, podsmevanje, pljuvanje... Zato je bolje da sede kuci dok se ne dobije novi selektor, dok se Kokeza-Karadzic-Bijekovic i kompanija ne otera, dok ne dodje nova generacija dece koja ce ginuti za dres reprezentacije.

  • spaso

    26. decembar 2019 | 13:23

    jel deki pregovarao da ih dovede u projekat hahah

  • Laki

    26. decembar 2019 | 15:37

    Imamo mi mnogo bolje igrace a imamo i timbakovica nazalost

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA