≫ 

Boksing dej: Anćeloti debitovao pobedom, Arteti samo bod, evrogol doneo preokret Lukinom Palasu!

Velika pobeda za Pevce i Everton, Arsenal se okliznuo!

  • 3
Žoze Murinjo Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Totenhema pobedom nad Brajtonom "otvorili" su Boksing dej sa 2:1, zatim je Everton sa Karlom Anćelotijem bio bolji od Barnlija sa 1:0. Arsenal se nije usrećio  sa Mikelom Artetom na početku, bilo je 1:1 protiv Bornmuta.

Posle Pevaca, i Kristla Palas je režirao preokret, protiv Vest Hema sa 2:1. Snodgras je doneo vođstvo Čekićarima u 57. minutu, Kujate je na asistenciju Ajua izjednačio, a momak iz Gane je rešio da se proslavi i golom za preokret.

Hrabro je u završnici meča Aju uzeo loptu na 20 metara od gola, prošao je kroz četvoricu igrača i u neverici ostavio čak i kapitena Luku Milivojevića!

Britain Soccer Premier League Anthony Devlin

Bila je to prva pobeda za Palas posle dva remija i jednog poraza, dok Arsenal nije uspeo da dođe do pobede na debiju novog trenera Mikela Artete.

Štaviše, Bornmut je poveo, pa je Obamejang uz malo sreće dobio loptu za 1:1.

Za razliku od Arsenala, Everton je uspeo da prenese zamisli trenera na teren, pa je Karlo Anćeloti odmah došao do celog plena. Još u prvom delu igre su Karamele dominirale, ali je u 80. minutu tek Kalvert-Levin pogodio iz skoka.

Boksing dej preseo je Čelsiju, Plavce je preslišao Sautempton uz odličan gol Obafemija u 31. minutu.

Luka Milivojević Foto: Tanjug/AP

Iz minuta u minut:

17.49 - Luka Milivojević slavi preokret, Aju je strelac za 2:1! Napravio je slalom kroz nekoliko igrača Čekićara i doneo vođstvo!

17.42 - Hoće li Anćeloti debitovati pobedom? Everton vodi pogotkom Kalvert-Levina! Sjajno je skočio i bacio se ka lopti, koju je od stative usmerio u mrežu.

17.42 - Novi udarac za Čelsi, Redmond je matirao Plavce na lukav pas Armstronga!

17.25 - Padaju golovi u 2. poluvremenu, Kujate je doneo Kristal Palasu izjednačenje protiv Vest Hema, Čekićari su poveli preko Snodgrasa. Akter u dresu Palasa je i naš Luka Milivojević.

17.22 - Izjednačio je Arsenal preko Obamejanga! Lopta se odbijala od igrača Bornmuta, pa se na kraju odbila do momka iz Gabona.

16.55 - Odlično poluvreme za Everton protiv Barnlija, iako nema golova na debiju Karla Anćelotija.

Karamele su uputile 12 šuteva, devet u okvir gola, uz fantastičan posed i preciznost u pasu.

16.45 - Poluvreme je na svim mečevima, sem na Šefild - Votford. Gosti su poveli preko Delofea, Nurvud je iz penala izjednačio.

16.35 - Ne provodi se dobro ni Arsenal na debiju novog trenera Artete, odbrana je kaskala po desnoj strani, Stejsi je asistirao Goslingu na petercu!

16.32 - Miruju mreže uglavnom, led je probio Sautempton protiv Čelsija! Strelac je Obafemi.

Totenhem preokrenuo protiv Brajtona

Poveo je Brajton na stadionu Pevaca i šokirao domaće navijače u 37. minutu, za to je zaslužan Vebster, posle odlične reakcije u skoku pri prekidu.

U 53. minutu, Kejn je izjednačio, i to uz dosta sreće. Nespretno su reagovali u defanzivi gosti, ispucavanje posle driblinga Mure pretvorilo se u asistenciju za Kejna!

On novogodišnji poklon nije odbio, doduše, tek iz odbitka na sopstveni šut je izjednačio. Za kraj, dobra kombinacija Orijea i Alija rezultirala je preokretom.

Tri boda će tek malo utešiti Žozea Murinja, koji je u suzama došao na utakmicu. Pitali su ga kako je proveo Božić, koji je bio tužan za njega.

- Da budem iskren, bilo je veoma tužno jer je moj pas uginuo, a moj pas je moja porodica - poručio je Žoze.

Zanimljvo je i da je Kejn potvrdio dominaciju na Boksing dej, na ovaj dan je dao osam golova. Lesteru je gol dao 2014, Noriču dva 2015, tri Sautemptonu 2017, pa Bornmutu prošle godine.

Boksing dej, 18. kolo:

Totenhem - Brajton 2:1

Aston Vila - Norič 1:0

Bornmut - Arsenal 1:1

Čelsi - Sautempton 0:2

Kristal Palas - Vest Hem 2:1

Everton - Barnli 1:0

Šefild - Votford 1:1

16.00 Mančester junajted - Njukasl

21.00 Lester - Liverpul

 

Najzanimljiviji duel na Boksing dej u Premijer ligi svakako se igra u 21.00 u Lesteru, gde Liverpul gostuje prvom pratiocu. Ako Crveni i iz ovog meča izađu kao pobednici, biće nadomak titule koju čekaju 30 godina. Kvota na dvojku je 2,20, dok je kec 3,25, a iks 3,45. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Lester - Liverpul.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rpd

    26. decembar 2019 | 15:35

    Ala se namesta,ala je nekome Bozic doneo dobre pare,ccc

  • Makilo

    26. decembar 2019 | 17:54

    Ja ne znam sta ljudi ocukuju od trenera. Igrace treba da zamene

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA