≫ 

Zvezda mora da plati dodatnih 100.000 evra zbog igara Van la Pare u Ligi šampiona!

Klauzula u ugovoru je takva da obavezuje crveno-bele da uplate dodatni novac na račun Hadersfilda

  • 32
Radživ van la Para Foto: Marko Jovanović

Radživ Van la Para je pojačanje Zvezde koje se u prvih šest meseci nije najbolje snašlo na Marakani, pa mnogi navijači žele bi da mu vide leđa već tokom zime.

Sportski direktor Mitar Mrkela uporan je uveravanjima da je reč o kvalitetnom igraču, koji bi posle perioda prilagođavanja trebalo da pruži ono što se od njega i očekuje.

Međutim, sve će zavisiti od odluke Dejana Stankovića, koji će tokom prve faze priprema na Kipru imati priliku da se bliže upozna sa kvalitetima Holanđanina, nakon čega će i odlučiti da li će na proleće računati na njega.

Koliko god da je Radživ van la Para igrao loše tokom jeseni u Zvezdi, crveno-beli će morati da izdvoje dodatni novac kada je u pitanju isplata njegovog transfera.

Naime, Van la Para je u Zvezdu došao za 1.2 miliona evra, ali su u ugovoru dodate brojne klauzule, koje transfer mogu da podignu i do 1.9 miliona evra.

Radživ van la Para Radživ van La Para na meču protiv Olimpijakosa; Foto: Marko Jovanović

Jedna od njih odnosi se i na utakmice koje Van la Para odigra u Ligi šampiona. Naime, u ugovoru je ubačena klauzula, po kojoj je Zvezda dužna da plati 100.000 evra ukoliko Van la Para odigra najmanje četiri utakmice u Ligi šampiona. Pošto je ove sezone odigrao pet mečeva u grupi, klub sa Marakane će morati da isplati dodatnih 100.000 evra, iako on na tim utakmicama nije imao nikakav učinak.

Što se tiče ostalih klauzula u ugovoru, pitanje je da li će se one uopšte i aktivirati. Naime, Zvezda treba da plati 200.000 evra ako Holanđanin postigne najmanje 10 golova, dodatnih 200.000 evra ukoliko dođe do brojke od 20 golova i još 200.000 ukoliko odigra 50 utakmica.

Trenutno je odigrao 16 utakmica i postigao jedan gol, tako da je Hadersfild ozbiljno udaljen od aktiviranja dodatnog bonusa. Pošto i primanja Van la Pare nisu mala (oko 600.000 evra godišnje), nije isključeno da saradnja ubrzo bude prekinuta i da on već na zimu promeni sredinu, pošto crveno-beli na njegovoj poziciji žele da pruže šansu supertalentovanom Željku Gavriću, koji je briljirao u filijali crveno-belih Grafičaru tokom jeseni.

Video: Zvezdin Brazilac ga dočekao psovkama na srpskom u Koreji, a Partizanov Kinez pričom o Saši Iliću!

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    27. decembar 2019 | 11:56

    Minimalac u Srbiji je 230e. Ovaj igrac bi mogao, sa godisnjom platom i premijama, da kosta 2500000e. To je ukupno 10869 necijih mesecnih primanja. Da ne pricam o primanjima tzv. doktora sa "Alfa, Beta, Gama univerziteta" koji vode klub, da ne pricamo o "ultra kop" navijacima tj.firmi... Zvezda = otimacina od radnika Srbije i davanje lezilebovicima i neradnicima. Strasno i istinito.

  • @

    27. decembar 2019 | 16:24

    Nama se smejali za Sumu a pogledaj koliko su platili la poparu i koliko ce tek da placaju, a on ne vredi ni kesu mekinja.

  • Hwsm

    27. decembar 2019 | 11:15

    Najjace kad novinari napisu, nije se najbolje snasao, ljudi pitanje je da li on uopste moze bolje od ovoga...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA