≫ 

Radnički u humanoj misiji: Pomoć košarkašima u kolicima

Fudbaleri Niškog kluba uključio se u pomoć tako što je uplatio novčana sredstva

  • 0

Fudbalski klub Radnički iz Niša uključio se u akciju pomoći klubu košarke u kolicima "Nais" i obezbedio najsavremenija kolica za reprezentativca Srbije Aleksandra Dinića.

Radnički je na inicijativu prvog čoveka kluba Ivice Tončeva uplatio novčana sredstva da kolica napravljen a u Italiji stignu u Niš, a tim povodom su mladi fudbaleri odigrali revijalni meč sa košarkašima u kolicima.

Trener kadetske ekipe Radničkog Vladimir Đorđević istako je da je svima u klubu izuzetno drago što su pomogli da Aleksandar Dinić dobije svoja sportska kolica.

- Drago mi je što smo pomogli košarkašima u kolicima u granicama naših mogućnosti i što je Aleksandar dobio kolica sa kojima će postići još bolje rezultate na terenu.

Košarkaši u kolicima Foto: SKKS

- Ponosim se i našim mladim fudbalerima koji su bez ikakvih predrasuda seli u kolica i prihvatili da odigraju utakmicu sa košarkašima- rekao je Đorđević i dodao da je ovo samo početak saradnje ova dva sportska kluba i da veruje da će košarkaši u kolicima postati verni navijači Radničkog koji će sa tribina pratiti sve fudbalske utakmice.

Zadovoljstvo nije krio ni predsednik košarkaškog kluba u kolicima „Nais“ dr Marko Aleksandrović.

- Na našu veliku sreću pozivu za pomoć u kupovini koliva za našeg igrača odazvao i fudbalski klub Radnički i uplatio nedostajuća sredstva za kupovinu kolica, na čemu smo im neizmerno zahvalni.

- U kontaktu koji smo ostvarili dogovorili smo se da naša saradnja postane još uža. Konkretno se radi o tome da naši igrači i uprava kluba dolaze na utakmice Radničkog i pruže im podršku sa tribina, ali i da fudbaleri mlađih kategorija Radničkog dođu na na naš trening i da sparinguju našim košarkašima. Oni su sigurno dobri sportisti, ali je ovo bila sjajna prilika da pokažu da su i dobri ljudi - kazao je Aleksandrović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA