≫ 

Partizan i Rajković: Pregovori traju, razlika je 200.000 evra

Obostrana želja za saradnjom postoji, ali je potrebno da se slože još neke kockice do realizacije

  • 16
Slobodan Rajković, FK Partizan Foto: partizan.rs

Obostrana želja za saradnjom postoji, ali da bi dogovor bio realizovan Slobodan Rajković i Partizan moraju da pronađu zajednički jezik i u finansijskom delu priče i to tako da obe strane budu zadovoljne. U ovom trenutku postoji mimoilaženje, ali ono nije nepremostivo i pregovori crno-belih i iskusnog defanzivca traju, saznaje Telegraf.

Zvanična ponuda iz Humske, koju je štoper, posle nekoliko neformalnih razgovora sa trenerom Savom Miloševićem, i nagovestio baš u razgovoru za Telegraf je stigla, Partizan je na sto stavio cifru koju smatra adekvatnom.

Radi se o 300.000 evra, koliko bi iznosila Rajkovićeva godišnja plata, plus bonusi, sa kojima bi fudbaler mogao da "nagura" i do 400.000 evra na godišnjem nivou. Igraču se u tom "paketu" nudi trogodišnji ugovor i ostavljeno mu je da razmisli.

Sa druge strane, Rajković od Partizana priželjkuje platu od 500.000 evra godišnje i bonuse, na osnovu broja mečeva, učinka, osvojenih trofeja. U odnosu na letošnje razgovore, igrač je smanjio potraživanje za 100.000 evra, pošto je početkom juna bilo govora o plati od 600.000 evra i Partizan je, iako u daleko težoj situaciji, bio spreman da se upusti u priču, jer su okolnosti bile takve da je posle turbulentne sezone bilo teško privoleti bilo koga da dođe u Humsku.

Slobodan Rajković Foto: MN Press

Ipak, posle plasmana u Ligu Evrope, odnosno angažovanja Takume Asana, Bibrasa Natha, Umara Sadika i Lazara Markovića, crno-beli su ponovo postali atraktivna i primamljiva opcija za igrače, te je, shodno već uloženom novcu u pomenuta pojačanja, odlučeno da se troškovi ipak smanje.

Ipak, kako se može čuti iz izvora bliskim obema stranama, razgovori idu dobrim tokom i nije isključeno da se Rajković i klub iz Humske “nađu na sredini” i sklope dogovor u narednih nekoliko dana. Tim pre što je Rajković trenirajući, odnosno održavajući formu sa ekipom tokom jeseni, na neki način već postao deo tima i adaptirao se na sredinu.

Inače, valja takođe napomenuti da i fudbaler i crno-beli imaju alternativna rešenja u slulaju da dogovora ne dođe. Rajković na stolu ima ponudu italijanske Peruđe i rok da se izjasni do 8. januara u vezi sa tim, kao i ponudu ekipe UFA iz Rusije, koja takođe finansijski nije baš sjajna.

Što se Partizana tiče, Strahinja Pavlović je prodat Monaku, ali dogovorom ostaje u Humskoj do leta, te crno-beli ne žure previše, već su pripremili, iako je Rajković zaista prvi izbor struke, još dva rešenja na poziciji štopera, koja će "aktivirati" u slučaju da do saradnje ne dođe.

(Z.Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • maxmax

    28. decembar 2019 | 14:07

    Daj završavajte ovo, natežu se kao da je u pitaju 2 miliona. On će te pare vratiti posle prve sezone.

  • sims

    28. decembar 2019 | 16:42

    Bitno je da je bilo za Lolu da produzi ugovor...

  • Kiza i komina

    28. decembar 2019 | 16:03

    Mogli ste Umesto Loline plate da Rajkovicu povecate za 100-150k i ne bi bilo problema. Ali, razumem vas, Smiljanic je neophodan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA