≫ 

Kad se juri opstanak, fer-plej nije opcija: Votford se preporodio, iz Vile besne na sudiju, VAR...

Votford se pridigao nakon serije poraza, prepustio Noriču začelje

  • 0
troj dini

Foto: Tanjug/Ap

Fudbaleri Votforda uhvatili su najbolji ritam od početka sezone, već treći meč kako su neporaženi, a u subotu je stigla i najubedljivija pobeda sezone, protiv Aston Vile 3:0!

Bilo je bure na "Vikaridž Roudu", a sigurno je da će gosti imati šta da prigovore sudijama, ali i protivnicima za situacije koje su bile ključne po epilog utakmice dva kandidata za ispadanje.

Votford opet slavi kapitena Troja Dinija, dvostrukog strelca ovog puta, što je, uz gol Ismaile Sara bilo dovoljno za ubedljivu pobedu, drugu u prethodna tri kola.

Dini je prvi put pogodio u smiraj poluvremena, a potom i u 67. minutu - u momentu kada je njegov tim igrao sa desetoricom zbog iključenja Marijape u 57. minutu.

Burno su protestovali gosti nakon što je sudija pokazao na "kreč", sporan je bio kontakt defanzivca Vile i Dinija, pre nego što je napadač Votforda pao u kaznenom prostoru. Sugerisali su igrači iz Birmingema da je u pitanju bio dozvoljen start, no VAR je samo potvrdio odluku glavnog arbitra.

Dukure votford

Foto: Tanjug/Ap

Još više su igrači Vile ljuti na rivale koji su izveli akciju ne mareći na to što je fudbaler gostiju dugo ležao na travi na svojoj polovini, a baš pored njega je prošla akcija koja je prethodila penalu.

Pehovi su se nizali za Vilu, a novi udarac stigao je u 71. minutu, i to nakon kiksa kapitena Griliša na svojoj polovini, nakn čega je usledila munjevita kontra i eezkucija Senegalca Sara, za mat gostiju i delirijum na tribinama.

Griliš je bio najglasniji u protestima, tvrdio je da je bio fauliran prilikom predaje lopte, možda je i bio u pravu, međutim VAR je i u toj situaciji presudio u korist domaćeg tima.

Najbolji igrač gostiju je pred kraj od nervozne zaradio i žuti karton, peti zaredom, pa ga neće biti u narednom meču koji će Vila sačekati kao prvi tim "iznad crte".

Kristal Palas našeg Luke Milivojevića odigrao je nerešeno sa Sautemptonom u gostima - 1:1.

Dobar je to rezultat po "Orlove" za koje je ponovo veliki doprnos dao srpski fudbaler, ovoga puta asistencijom za vodeći gol tima iz Londona.

Luka je sjajan i ove sezone o čemu svedoči i ovaj statistički podatak, koji je i živo svedočanstvo njegove vrhunske produktivnosti od dolaska u klub.

Naime, Milivojević je, od momenta kad je zaigrao za Palas, direktno odgovoran za 30 golova: postigao je 26, a asistirao kod četiri!

 

U Njukaslu, Everton je upisao drugu uzatopnu pobed pod komandom Karla Anćelotija, kome je u Napoliju bilo "vruće", ali u Engleskoj, u novom klubu, situacija je daleko povoljnija po "Karleta" trenutno.

Dvostruki strelac za goste iz Liverpula bio je Kalvert-Levin, prilepio je sebi etiketu junaka meča , a "Karamele" umserio ka trijumfu na sveru Engleske.

Premijer liga, 20. kolo

Brajton - Bornmut 2:0

(Jahanbakš 3, Muj 79)

Njukasl - Everton 1:2

(Šar 54 - Kalvert-Levin 13, 64)

Sautempton - Kristal Palas 1:1

(Ings 74 - Tomkins 50)

Votford - Aston Vila 3:0

(Dini 42, 67.p, Sar 71)

Norič - Totenhem 18:30

Vest Hem - Lester 18:30

Barnli - Mančester junajted 20:45

Nedelja

Arsenal - Čelsi 15

Liverpul - Vulverhempton 17:30

Mančester siti - Šefild Junajted 19

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA