≫ 

Nemci su srpskom detetu dali 10. i traku: Ko je Lazar Samardžić, novo fudbalsko čudo iz Berlina?

Nemačka i te kako računa na jednog Srbina u budućnosti!

  • 53
Lazar Samardzic Foto-kolaž: Guliver/Charles McQuillan/Getty Images for DFB, Pixabay

Budućnost Herte i nemačke fudbalske reprezentacije sigurno će pripasti Lazaru Samardžiću, supertalentovanom dečaku o kome će se tek pričati.

Mečeve Bundeslige, koje možete pratiti na Eurosportu, vrlo brzo može obogatiti i novi akter srpskog porekla i korena. Kako Telegraf saznaje, Lazar Samardžić, momak rođen 24. februara 2002. u Berlinu, dobio je ovih dana poziv da se priključi seniorima Herte čim se završi kraća zimska pauza!

Nedavno ste iz Berlina mogli da pročitate intervju sa Markom Grujićem, zatim i da uđete u mnoge odaje moćnog Olimpijskog stadiona, na kom bi veoma brzo mogao da se nađe i Samardžić kao seniorski akter.

Samardžić se u oktobru našao na Gardijanovoj listi 60 najtalentovanijih igrača iz celog sveta, ne slučajno.

- Na samo četiri utakmice u omladinskoj Bundesligi postigao je tri gola i spakovao dve asistencije za Hertu. U celoj grupi igrača ima najbolji viziju igre i kreativnost, ali verovatno nije najbrži. Adaptacija na fizičku igru će biti njegov najveći izazov u narednim godinama - naveo je tada “Gardijan”.

Iza Samardžića je i polugodišnja pauza zbog povrede kolena, ali čak ni fizikalije nisu problem da dobije šansu - to dovoljno govori o talentu i poverenju koje ima u Herti.

Tako će dobiti priliku da uz starije sazreva, biće to jedan od novih važnih poteza novog trenera Jirgena Klinsmana, koji je uspeo da izvede ekipu iz opasne zone sa osam bodova u poslednje četiri utakmice pre pauze.

 
 
 
View this post on Instagram
Schöne Erinnerungen an letzte Saison.💪🏽 @herthabsc 💙 #herthabsc #LS🔟 #torschützenkönig #comebackstrongerA post shared by Lazar Samardzic (@lakisamar10) on

Lazar je klasična "desetka" starog kova, plejmejker sa odličnim pregledom igre, sklon majstorijama sa "malog fudbala", kojima se često olako oslobađa čuvara, pa ne čudi rešenost Nemačke da mu zacementira mesto u reprezentaciji kao zalog za budućnost.

Iako je odrastao u Nemačkoj, u kojoj mu je porodica veoma dugo, dolazio je često iz Berlina na reprezentativne selektivne utakmice u mlađim uzrastima, ali mu u FSS-u nije ukazano poverenje u meri koja je viđena u Nemačkoj.

 
 
 
View this post on Instagram
Thanks to @b.all.de 💪🏽🇩🇪A post shared by Lazar Samardzic (@lakisamar10) on

U FS Nemačke nisu sedeli skrštenih ruku, kapitenska traka i desetka na leđima dovoljno govore, a pored toga, Samardžić je još pre punoletstva došao do prvog sponzorskog ugovora sa Najkom, koji ga je brzo video kao "zlatnu koku"!

Štaviše, već dugo je na radaru Bajerna, ove jeseni je imao 11 golova i četiri asistencije na 11 mečeva U19 Bundeslige, dominirao je u konkurenciji malo starijih rivala, a ugovor mu prema Transfermarktu ističe 30. juna 2020. Zato će i novi potez berlinskog kluba sigurno biti dobar znak za produžetak saradnje i jasna poruka da će se ozbiljno računati na Samardžića.

Naredna godina biće prilika da na delu vidimo naslednika Marka Marina u dresu Nemačke, s time da je na Lazaru da ispravi greške aktuelnog lidera Crvene zvezde, koji se na kraju ipak nije ustalio u nacionalnom timu, iako je imao vanserijski potencijal.

Da li postoje šanse da Lazar zaigra za Srbiju? Teoretske da, u praksi, Nemačka je odavno preduzela sve korake, od finansijskih do fudbalskih, kako bi Samardžić ostao u zemlji u kojoj se i rodio.

Video: Marko Grujić: Nerviram se kad Zidan ne daje šansu Luki Joviću

(B. Vinulović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ogi

    28. decembar 2019 | 21:34

    Alo ljudi,šta vi radite?! Gde FSS?

  • Boske100

    28. decembar 2019 | 22:16

    Interesantno je da Hrvati mogu da se rode na mjesecu, al' se zna, sigurno će grati za kockaste. A kod nas, sve po starom.

  • Pidža

    28. decembar 2019 | 21:30

    Pa pitajte Kokezu zašto su ga uzeli Nemci a ne mi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA