≫ 

Vatikan blizu odlaska na Olimpijske igre: Biskupi, časne sestre i stražari mogu na tekvondo i džudo

Jedna od najmanjih država sveta želi na igre

  • 2
Boris Džonson

Foto: Tanjug/AP

Država Vatikan planira da osnuje tekvondo i džudo savez koji bi predstavljali dodatni korak ka sticanju prava za prijem u Međunarodni olimpijski komitet i odlazak na Olimpijske igre. 

Kako prenosi Koriere dela Sera, jedna od najmanjih država sveta napravila je detaljan plan po kojem bi predstavnici te zemlje stekli pravo da odu na najveću smotru sportista. Njihova zamisao je da se osnivanjem tekvondo i džudo saveza približe kvoti od 5 sportskih organizacija neophodnih za organizaciju Nacionalnog olimpijskog komiteta, koji je uslov za prijem u MOK.

- Želimo da učestvujemo na glavnim sportskim događajima sa našim sportistim ai pošaljemo hrišćansku poruku da sport može da spoji bratstvo i kreativnost, kao i umetnost, muziku i literaturu - istakao je sportski predstavnik Vatikana Melčor Sančez de Toka.

Vatican Pope Palestine

Foto: Tanjug/AP

Papa Franja, Harlem Globet Rotters

Foto: Profimedia

Da podsetimo, u interesuje da se brzo osnuje i Ski organizacija, jer su zimski sportovi popularni među članovima Švajcarske garde i službenicima Vatikana. Takođe, na godišnjem nivou organizuje se i Klerik Kup u fudbalu u kojem učestvuju sveštenici. Kako je i sam Papa veliki ljubitelj fudbala, predpostavlja se da će se sve učiniti kako bi sport uopšte zauzeo sveje mesto. Pravo da učestvuju imaju sveštenici, časne sestre, članovi Švajcarske garde i zaposleni u Vatikanu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA