≫ 

Leno teškim kiksom režirao ludnicu na Emirejtsu: Veliki preokret i pobeda Čelsija nad Arsenalom!

Nestvarno je šta ove sezone sebi rade Tobdžije

  • 3
Britain Soccer Premier League Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Arsenala poraženi su od Čelsija u meču 20. kola engleske Premijer lige sa 1:2, a tim Mikela Artete je za pet minuta prokockao pobedu i bodove.

Arsenalu bi ovo bila tek druga pobeda u petnaest utakmica u svim takmičenjima. Ovako, Čelsi je u poslednjih desetak minuta meča rešio sve zahvaljujući velikom kiksu golmana domaćih na Emirejtsu - Bernda Lena.

Jedini strelac za Tobdžije je bio Pjer Emerik Obamejang u prvom poluvremenu, strelac prvog gola za Čelsi je bio Žoržinjo, a drugog Tami Abraham. Bilo je još po nekoliko uzbuđenja, pa je rezultat mogao biti i drugačiji.

Posle mirnog početka utakmice, Čelsi je prvi zapretio na isteku desetog minuta igre kada je Leno na golu Arsenala dobro reagovao i raščistio gužvu u svom šesnaestercu.

Samo tri minuta kasnije Obamejang se u petercu izborio za poziciju, skočio i glavom pogodio mrežu Kepe Arizabalage za 1:0.

Arsenal je gol iskoristio za nalet i u 18. minutu kada je Kante sprečio Lakazeta da u tranziciji opasnije ugrozi gol Čelsija.

I jedan i drugi tim su imali periode dobre igre do kraja prvog poluvremena, da bi u nastavku Arsenal počeo da vreba prilike iz polukontri i kontri.

Igrali su dobro Artetini igrači, bilo je i koškanja na terenu pred istek sat vremena igre, da bi dva najveća uzbuđenja pre prvog gola Čelsija bila "spakovana" u tri minuta.

Prvo je Tami Abraham ostao sam pred petercem Lena i glavom je šutirao po sredini, pa je Leno odbranio iako je igrač Plavaca mogao da bira gde će šutirati.

Već u 77. minutu Arsenal uzvraća, lopta stiže do Džoa Viloka, koji sa petnaestak metara šutira, a lopta je "prozujala" pored desne stative Čelsijevog gola.

Kada to Arsenal nije iskoristio i kaznio Abrahamov promašaj, proradila je fudbalska "karma". U 82. minutu su Plavci imali centaršut, Leno je krenuo na loptu i "zaplivao" u prazno.

Promašio ju je, poklon je stigao do druge stative gde je bio Žoržinjo kome nije bilo teško da sprovede loptu u mrežu. Pet minuta kasnije, Abraham dobija loptu u petercu posle greške Nikolasa Pepea i kontre sa Vilijanom.

Okrenuo se i kroz noge poslao loptu Lenu za preokret i pobedu. Plavci su ovim trijumfom stigli do 35. boda i četvrti su na tabeli Premijer lige, dok je Arsenal tek 12. sa samo 24 boda.

Britain Soccer Premier League Foto: Tanjug/AP
Britain Soccer Premier League Foto: Tanjug/AP

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA