Partizan menja kurs za zimski prelazni rok: Prioritet igrači sa srpskim pasošem

Crno-beli neće mnogo srljati u narednoj “pijaci”, jer imaju oformljen tim i samo će vršiti korekcije gde je to zaista neophodno

  • 13
FK Partizan, FK AZ Alkmar, Bojan Ostojić, Saša Zdjelar, Nemanja Miletić, Igor Vujačić, Slobodan Urošević, Vladimir Stojković

Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

Prvibitni plan Partizana za zimski prelazni rok je obuhvatao manju rekontrukciju odbrane i delimično napada, a dopunska selekcija je podrazumevala i domaće i strane fudbalere. Ipak, kada su u Humskoj u prethodnih nekoliko dana sve stavili na tas, došli su do zaključka da u ovom trenutku prioritet imaju igrači sa srpskim pasošem, jer je u ovom trenutku popunjena kvota broja stranaca i sasvim promenili kurs.

I to ne bilo kojih internacionalaca, već igrača koji su tokom jeseni nosili igru crno-belih (Natho, Suma, Asano, Sadik), pa će kupovina izvan granica Srbije sačekati povećanje broja stranaca u Superligi, koje je izvesno narednog leta i svakako povoljnije okolnosti na tržištu kroz nekoliko meseci. A i, realno gledano, koga od navedene četvorke ostaviti van protokola za domaće takmičenje?!

sejduba suma

Foto: MN Press

U taj plan se, opšte je poznato, apsolutno uklapa angažovanje štopera Slobodana Rajkovića, odnosno ostanak Strahinje Pavlovića do kraja sezone, čime bi štoperska pozicija praktično bila zatvorena, te bi novi igrač, verovatno stranac, bio doveden u junu da dodatno pojača konkurenciju.

U slučaju desnog beka, sve je usko vezano za sudbinu Nemanje Miletića. Ukoliko jedini A reprezentativac iz redova crno-belih ove zime napusti klub, Partizan će posegnuti za novim rešenjem i to će takođe biti igrač sa srpskim pasošem. Za šest meseci, pak, rešenje bi mogao biti i stranac, ali to neće biti nužan izbor ukoliko se Miletićeva alternativa pokaže kao pogodak.

Nemanja Miletić

Foto: Marko Jovanović

Ista je situacija i što se tiče pojačavanja konkurencije u napadu. Zapravo, traži se fudbaler koji će doneti novi izbor struci. pored Umara Sadika, jer Petar Gigić nije pokazao da je sposoban za tako nešto. Dakle, traži se alternativa sa klupe prvom napadaču, sposobna da odgovori obavezama i – sa srpskim pasošem. Izbora je nekoliko, struka još uvek vaga.

Eventualna promena na nekoj drugoj poziciji, u slučaju ponude koja se ne odbija, doneće reakciju iz Humske po principu, narodski rečeno: “glava za glavu”. Dakle, stoji opredeljenje da se tim neće rasprodavati, već čuvati i graditi, kako bi u letnjem prelaznom roku bio kompletiran i sposoban da se takmiči na tri fronta.

Otuda su i spekulacije o internacionalnim pojačanjima iz okruženja do daljeg stavljene “ad akta”, a i nemaju previše veze sa realnošću i onim za čim Partizan zaista žudi.

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA