≫ 

Mesi i Ronaldo, pa koplje ispod Leva, Aguero, Di Natale i Kavani: Ovo su najveće "ubice" u deceniji

Ujedno je i pokazatelj koliko su Argentinac i Portugalac bili dominantni

  • 0

Na kraju decenije se svode mnogi računi, pa je specijalizovani sajt Transfermarket izvukao nekoliko zanimljivih statističkih podataka i napravio spiskove najboljih strelaca u "ligama petice".

Kada se ove brojke pogledaju, postaje jasno koliko su Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo obeležili svetski fudbal u poslednjih deset godina jer su podelili 11 Zlatnih lopti među sobom od 2007. naovamo.

Mesi je u Španiji bio uspešniji od Ronalda jer je dao 369 golova na 343 utakmice, dok je Kristijano postigao 304 gola na 284 utakmice.

Karim Benzema sa 155 golova "debelo kaska" na trećem mestu, a oko te brojke se kreću i najbolji strelci u ostalim ligama.

Na primer u Engleskoj je najbolji Serhio Aguero sa 174 pogotka na 254 meča za Mančester Siti. Prati ga Hari Kejn sa 136 pogodaka, a treći je Vejn Runi sa 114, a jedini trocifreni je još Romelu Lukaku sa 113 na četvrtom mestu.

U Nemačkoj je Robert Levandovski od svih fudbalera najbliže prišao Ronaldu i Mesiju jer je dao čak 221 gol i ubedljivo je prvi.

Čak 99 golova manje (122) ima drugoplasirani Marko Rojs, dok je Tomas Miler sa 107 golova treći najbolji strelac decenije u Bundesligi.

Što se tiče Italije, očekivano je da tu bude nešto tvrđeg fudbala pa je tako Antonio Di Natale igrajući za Udineze postigao 125 golova. Gonzalo Iguain je u dresovima Napolija, Milana i Juventusa dao ukupno 121, koliko je u Sampi i Interu dao i Mauro Ikardi.

Ćiro Imobile je četvrti sa 116 golova, a Fabio Kvaljarela je peti sa 109. Francuski fudbal je od 2012. naovamo obeležila dominacija Pari Sen Žermena, pa je očekivano jedan igrač Svetaca na prvom mestu.

Reč je i Edinsonu Kavaniju koji je sa 136 golova ispred Zlatana Ibrahimovića (113) i Aleksandra Lakazeta (100) dominantan. Supertalentovani Kilijan Embape je za kratko vreme dao 73 gola pa se našao na sedmom mestu.

Na listi najboljih deset strelaca nema nijednog srpskog igrača.

Video: Zvezdin Brazilac ga dočekao psovkama na srpskom u Koreji, a Partizanov Kinez pričom o Saši Iliću!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA