≫ 

Lindelof dvaput nesrećno "asistirao": Arsenal za poluvreme "srušio" Mančester junajted!

Arsenal je konačno "razbio kletvu"

  • 2
Britain Soccer Premier League Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Arsenala pobedili su Mančester junajted sa 2:0 u meču 21. kola Premijer lige i definitivno potvrdili da je Mikel Arteta uneo neke promene u njihovoj igri.

Tobdžije su ubedljivom igrom u prvom poluvremenu rešili pitanje pobednika, a da su Lukas Toreira i Nikolas Pepe bili malo prisebniji ili srećniji, rezultat je mogao da bude i ubedljiviji.

Mančester junajted je u prvom poluvremenu pokazao sve što je imao u prvom i 45. minutu, a sve u međuvremenu je pripalo timu sa Emirejtsa.

Britain Soccer Premier League Foto: Tanjug/AP

Strelac prvog gola za domaćina u Londonu je bio Pepe u osmom minutu. Sead Kolašinac je izbegao ofsajd zamku na levom krilu utrčao je i sa strane poslao loptu prema petercu.

Tamo je bio Viktor Lindelof od čije se noge lopta od odbila na "ris" Pepea, kome nije bilo teško da je nebranjen sprovede u mrežu.

Junajted je prethodno zapretio već u prvom minutu udarcem Markusa Rašforda, koji je Bernd Leno odbranio. Arsenal je nastavio da napada i posle datog gola, a kontrolisao je i igru. Na mahove su njegovi igrači delovali kao osice.

Lukas Toreira je u 32. minutu dobio loptu na rubu kaznenog prostora, lepo se snašao između dvojice i iz okreta šutirao pored stative.

Junajted je imao sreće i šest minuta kasnije kada je Pepe pogodio levu stativu, ali je David De Hea još jednom do kraja prvog dela igre savladan u 42. minutu.

Pepe je izveo korner sa desne strane, na prvoj stativi je bio Aleksandar Lakazet koji je glavom samo zakačio loptu, koja je produžila do Lindelofa i opet se od njega odbila na nogu Sokratisa.

Sokratis se nije dvoumio i zakucao ju je u mrežu. Drugo poluvreme je bilo daleko mirnije. Junajted je kudikamo probao da napadne, Pereira je imao jednu solidnu šansu.

Na drugoj strani je Obamejang imao pred finiš šansu da iz kontre uposli Nelsona, poslao je loš centaršut i Arsenal nije iskoristio priliku da samo "podeblja" trijumf koji je obezbedio još ranije.

Ovo je Arsenalu tek druga pobeda u poslednjih 16 utakmica, Tobdžije su izbegle peti uzastopni poraz kod kuće, a slavili su po prvi put od kada je na klupi Mikel Arteta.

Arsenal sada ima 27 bodova i popeo se do desetog mesta Premijer lige, dok je Junajted ostao na petom mestu sa 31 bodom.

Premijer liga, 21. kolo:

Arsenal - Mančester junajted 2:0 (2:0)

(Pepe 8, Sokratis 42)

Mančester Siti - Everton 2:1 (0:0)
(Žesus 51, 58 -- Rišarlison 71)

Brajton - Čelsi 1:1 (0:1)
(Džahanbakš 84 -- Aspilikueta 9)

Barnli - Aston Vila 1:2 (0:2)
(Vud 80 -- Vesli 27, Griliš 41)

Njukasl - Lester 0:3 (0:2)
(Perez 36, Medison 39, Čudri 87)

Sautempton - Totenhem 1:0 (1:0)
(Ings 17)

Votford - Vulverhempton 2:1 (1:0)
(Delofeu 30, Dukure 49 -- Neto 60)

Norič - Kristal Palas 1:1 (1:0)
(Kantvel 4 - Vikam 87)

Vest Hem - Bornmut 4:0 (3:0)
(Nobl 17, 35p, Aler 25, Anderson 66)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Video: Stadion Karaiskakis sav u crveno-belom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hufer

    2. januar 2020 | 01:44

    Kao navijač Junajteda slobodno mogu reći da od sad neću gledati utakmice dokle god im budu igrali Lingard i Lindelof.. Mada može i Luk Šo, nije ni on ništa bolji.

  • МУТД

    2. januar 2020 | 12:59

    Рашфорд који је у солидној форми синоћ није урадио апсолутно ништа - сем оног назови шута у првом минуту. На клупи седи Гринвуд који игра офлично, али улази у игру у финишу меча.. О Лингарду да не причам, Марсијал такође. Преварили су нас резултати с' краја прошле сезоне, а варају нас и ове против јачих тимова.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA