Piksi dobio otkaz u Kini: Da li je na redu mesto selektora Srbije?

Poznato je da je je legendarni Dragan Stojković velika želja predsednika Fudbalskog saveza Srbije

  • 27

Srpski trener Dragan Stojković Piksi dobio je otkaz u Gvangžuu R&F! Kineski klub je odlučio usled loše forme i rezultata da uruči otkaz Piksiju i da šansu daju Đovaniju van Bronkhorstu, prenose holandski mediji.

Očekuje se da Gvangžu zvanično saopštenje o otkazu Piksiju izda u četvrtak.

Podsetimo, Dragan Stojković Piksi dugo je figurirao za poziciju selektora reprezentacije Srbije. Predsednik FSS, Slaviša Kokeza, nikada nije krio da je njegova velika želja upravo Piksi i u nekoliko navrata su vodili i pregovore o preuzimanju klupe Orlova, ali zbog čvrstog ugovora koji je Piksi imao sa Kinezima to nije bilo moguće.

Međutim, sada je selektorsko mesto Srbije zauzeto i na njemu je trenutno Ljubiša Tumbaković. On ima ugovor do kraja 2021. godine, ali bi martovske kvalifikacije mogle da budu i završni test, jer ukoliko ne bude uspeo da izbori mesto na EURO 2020 kroz baraž protiv Norveške, a zatim i protiv Škotske u potencijalnom finalu, nije isključeno da Tumakoviću tu i prestane selektorski mandat.

U tom slučaju, ne bi postojala nikakva prepreka da Piksi preuzme selektorsko mesto. Pored njega, svakako ima još nekoliko imena koji bi mogli da budu ozbiljni kandidati u slučaju da FSS poželi da napravi promenu na klupi reprezentacije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Panic

    2. januar 2020 | 16:51

    Dobio otkaz i sada je dobar za reprezentaciju???

  • Ja bre

    2. januar 2020 | 20:00

    Ma kakav selektor.Da se ja pitam, ja bih njemu dao desetku na ledja i na teren.Definitivno i u ovim godinama bi vise davao golova od ovih baba koje sada imamo u napadu

  • Luka

    2. januar 2020 | 17:05

    Hocemo Paunovica!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA