≫ 

Januar je, a Liverpul već hladi šampionski šampanjac: Klopova mašina ne zna za poraz godinu dana!

Redsi preko Salaha i Manea pobedili Šefild Junajted 2:0, pobegli najbližem rivalu 13 bodova, uz meč manje

  • 6
sadio mane Foto: Tanjug/Ap

Bajkovita Liverpulova sezona nastavila se i u novoj godini, još jedna pobeda je upisana, za beg nad najbližim pratiocem Lesterom na čak 13 bodova, i to uz meč više od Lisica. 

Na "Enfildu", u četvrtak uveče, u okviru 20. kola, Šefild junajted nije imao šta da traži, poražen je 2:0 u režiji Salaha i Manea, koji su još više približili "Redse" toliko čekanoj tituli u Engleskoj.

Liverpulu je ovo bila 19. pobeda ove sezone - toliko o njihovoj dominaciji!

Godina koju smo ispratili bila je čarobna za Liverpul, a sad je i zaokružena novim trijumfom koji znači i to da je Klopov tim bez poraza u Premijer ligi tačno godinu dana.

Poslednji put igrači Liverpula pognutih glava napustili su teren 3. januara 2019. nakon megdana sa Mančester sitijem.

mohamed salah Foto: Tanjug/Ap

Od tada traje neverovatna serija koja, ipak, nije krunisana šampionskim zvanjem minule sezone, ali ove zato ne postoji sila koja može da zaustavi "Redse" ka trofeju o kom se sanja.

Šefild, očekivano, nije bio ozbiljan takmac po šampiona Evrope, gosti su brzo kapitulirali (već u 4. minutu), a sve posle toga bila je stvar rutine za sjajni domaći sastav.

Prvi pogodak stigao je u režiji Robertsona i Salaha, koji nije propustio da realizuje asistenciju saigrača, nagovesti još jedno pobedničko veče na "Enfildu".

Nastavak je doneo incijativu Liverpula, meč bez previše tenzija, i najlepšu akciju iz koje je profitirao Sadio Mane, pošto se savršeno povezao sa Salahom, izigrao kompletnu odbranu Šefild, a onda iz drugog puta matirao golmana gostiju.

Mane je sa terena ispraćen ovacijama, osetio je Klop energiju koju su navijači poslali Senegalcu, pa ga je i on očinski prigrlio po izlasku.

Liverpul će imati vremena da uživa narednih devet dana, jer tek 11. janura igra narednu utakmicu, i to derbi protiv Murinjovog Totenhema kojem baš ne cvetaju ruže. Biće to prilika da "Redsi" potvrde dominaciju i nastave "teror" nad rivalima u Premijer ligi.

sadio mane Sadio Mane i Jirgen Klop Foto: Tanjug/Ap

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA