Velike reči legendarnog Verona o Mihi: On je moj brat, sve što me je naučio ja sad prenosim mlađima

Argentinac sa dubokim poštovanjem i ljubavlju pričao o Srbinu sa kojim je igrao u tri kluba

  • 0

Bivši argentinski fudbaler Huan Sebastijan Veron, koji je deo svoje slavne karijere gradio u Italiji, ispričao je koliko mu je Siniša Mihajlović pomogao da napreduje kao igrač i razvije se u vrhunskog šutera.

Miha i Veron igrali su zajedno u čak tri kluba, Laciju, Sampdoriji i Interu, pa ne čude reči velikog Verona da mu je "karijera u Italiji počela i završila se uz Srbina".

- Uvek je bio uz mene - evocirao je uspomene na slavne dane Argentinac.

Veronovi počeci u Italiji bili su u Laciju, tamo ga je sačekao već afirmisani Mihajlović sa reputacijom jednog od najjačih šutera u Seriji A, a njihov spoj, uz sjajnu generaciju, doneo je rimskom klubu tada "Skudeto", Kup Italije i Superkup.

Argentinac je bio impresioniran Sinišinim šuterskim umećem i golovima koje je postizao sa velikih udaljenosti. Imao je, kaže, privilegiju da ga takav majstor uči tajnama slobodnih udaraca.

- Trenirali smo zajedno, bilo je to vreme kada sam tek stigao u Italiju. Prvog dana u Laciju, sećam se, bio je prvi trening, vidim Mihajlovića kako namešta markere na sedam metara od lopte. Kažem je njemu "ja ne mogu tako". Ali on je i tako sve pogađao. To je bila njegova vežba, zato je toliko bio dobar. Kasnije sma i ja usvojio njegov metod i postao bolji šuter. Ko zna koliko bih golova postigao da su onda sudije udaljavale "živi zid" sprejem kao danas...

Aleksandar Kolarov, Siniša Mihajlović Siniša Mihajlović postiže gol sa bele tačke u dresu Lacija protiv Rome u Derbiju dela Kapitale. Foto: Profimedia/AFP

Kasnije, kada je zašao u ozbiljne igračke godine, Veron je znanje koje je stekao od Mihe, prenosio na mlađe, a seća se jednog svog "časa" sa učenikom iz vremena kada su obojica bili u Estudijantesu, je dan na kraju, drugi na početku svoje karijere.

U pitanju je aktuelni napadač Lacija Hoakin Korea.

- Kada je bio klinac pitao me je kako se najbolje izvode slobodni udarci. Objasnio sam mu kako da oblikuje svoje telo i stopalo. Tako je i mene Siniša učio. - rekao je Veron, pa otkrio italijanskim novinarima deo razgovora koji je imao kada mu je stigla vest o borbi Srbina sa leukemijom.

- Poslao sam mu poruku istog dana kada je održao konferenciju. Već tada sam znao šta će mi odgovoriti i pre nego što sam pročitao poruku koju mi je poslao.

Rekao mi je "Hvala. Volim te. Svakako ću pobediti ovo".

- Mihajlović mi je kao brat - zaključio je Veron.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA