Najbolje srpske sudije, zajedno sa Hrvatom Bebekom, sudile spektakl u 1/8 finala Kupa!

Srpsko-hrvatska sudijska kombinacija se još jednom pokazala kao uspešna u Saudijskoj Arabiji

  • 0
Dalibor Đurđević ,Milovan Ristić Đurđević, Bebek i Ristić Foto: Privatna arhiva

Jeste početak nove godine, jeste da lopta u Srbiji definitivno miruje i čeka neke toplije dane, ali za najbolje srpske sudije nema odmora.

Dalibor Đurđević i Milovan Ristić, naš najbolji "mahački par" svih vremena i jedan od najboljih na svetu, prvi su startovali u 2020. godini. I to sa najboljim hrvatskim sudijom Ivanom Bebekom, kada su u petak veče vodili spektakularni meč 1/8 finala Kupa Saudijske Arabije između Al Fejsalija i Al Hilala.

Meč je odigran pred punim stadionom Al Majmah, a posle 120 minuta nije bilo pobednika - 2:2! Na kraju je Al Hilal, višestruki šampion Saudijske Arabije i pobednik Kupa, na jedvite jade prošao dalje posle 8:7 u penal seriji.

Pomenuti sudijski tim je bez greške odradio posao i nije ni čudo što ih je Savez te zemlje delegirao za ovaj meč. Koliko su cenjeni u Saudijskoj Arabiji, govori i podatak da je ovo već četvrta utakmica ovog tima u istom ''sastavu''.

Iako na nekim drugim poljima nije lako ostvariti saradnju, srpsko-hrvatski sudijski tim je na ovom primeru pokazao da u sportu sve može da funkcioniše na najbolji način. Interesantno je da je pre samo mesec dana delegacija FSS putovala na sastanak sa hrvatskim kolegama kako bi razmenili iskustva pred uvođenje VAR tehnologije u Srbiji.

Dalibor Đurđević ,Milovan Ristić Đurđević u društvu Kasaija Foto: Privatna arhiva

A i tu naše sudije u Arabiji veoma cene, pa je tako Đurđević u skoro svakom kolu obavljao posao VAR sudije i to sa najboljim svetskim arbitrima.

To će svakako biti od velike koristi FSS kada u Srbiji krene implementacija VAR sistema, jer je će od krucijalne važnosti biti to kako obučiti srpske sudije za taj posao.

Podsetimo, obuka kadra je možda i najbitnija stavka u celokupnom VAR sistemu. Jednostavno - VAR je nemoguće uvesti ako sve sudije nisu prošle obuku.

(M.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA