≫ 

Transferi: Odlazak velikog De Rosija, Stankoviću ostaju Borjan i Van la Para

Hvala vam što ste bili uz Telegraf Sport, nastavljamo dalje sa transferima u utorak

  • 15

Najvažnije transfer vesti dana:

*Mesi zove Nejmara da zauzme njegovo mesto u Barsi

*Radnički doveo vezistu Nemanju Subotića

* Turci pišu da je Kolarov ponovo na meti Fenerbahčea, pogotovo nakon što mu je brat viđen u Istanbulu

*Ljubomir Fejsa na meti Sivasa koji nudi 600.000 za pozajmicu

*Junajted nudi 20 miliona Barsi za Vidala

*Liverpul zvanično doveo Džoa Hardija iz Brentforda

*Daniele De Rosi napustio Boku Juniors po isteku ugovora i završio karijeru

*Real Sosijedad pregovara sa Andrijom Živkovićem

*Junajted i siti žele Totenhemovog Harija Vinksa

*Milan Borjan ostaje u Zvezdi

*Bajern želi da dovede Hakimija

*Markos Alonso pred vratima Intera

Tok dana (6. januar)

23.00 - KRAJ - To bi bilo sve za danas na fudbalskoj pijaci!

22.53 - Ivan Šaponjić je odbio dve ponude iz Saragose i Fuenlabrade i veruje da može da se izbori za minute u Atletiko Madridu.

22.40 - Mario Gece napušta Borusiju iz Dortmunda, piše Bild. Doduše, Gece po drugi put napušta Milionere tek na leto, jer ne želi novi ugovor sa smanjenom zaradom od dosadašnje - deset miliona evra.

22.13 - Mančester Siti bi da proda Žoaa Kansela, Bajern Minhen bi da ga prvo isproba na pozajmici. Bavarci su poslali upit Građanima.

21.59 - Čekaju se samo medicinski pregledi pre nego Rajan Bruster iz Liverpula ode u Svonsi na pozajmicu.

21.22 - Trećeligaš Flitvud taun je potpisao Evertonovog Kaluma Konolija na pozajmicu do kraja sezone. Konoli je prvi deo sezone proveo u Linkoln Sitiju, takođe kao pozajmljen igrač. Inače je igrao u svim mlađim selekcijama Engleske i sada je u U21 timu.

21.07 - Bubakari Sumare je tražen među engleskim velikanima Mančester junajtedom, Arsenalom i Čelsijem, piše Skaj. Dvadeset jednogodišnji Francuz je takođe pobudio interesovanje Reala i Valensije. On je pre dve godine došao iz Pari Sen Žermena u Lil kao besplatan igrač, a sada vredi 22 miliona evra, a otići će verovatno za mnogo više para! Savršen posao Lila i Luisa Kamposa u najavi.

20. 55 - Anders Drajer napušta Brajton i odlazi u Midtjiland u Danskoj, a suma za koju ide je još nepoznata. Danac je odigrao deo sezone u Herenvenu, za koji je odigrao 11 utakmica i dao jedan gol.

20.43 - Bolton se pojačao iz Mančester junajteda bar do kraja sezone. Mladi Itan Hamilton je došao na pozajmicu iz tima koji predvodi Ole Gunar Solskjer.

20.30 - Pjer Emerik Obamejang je jesenas navodno "pikiran" kao meta Real Madrida, ali on kaže da su sve priče o transferu - samo glasine. Tvrdi da ljudi vole da izmišljaju, te da voli Arsenal, da je posvećen svom klubu i ima jasnu nameru da ga vrati na vrh Premijer lige. Opširnije >>> OVDE.

20.09 - Bepe Marota iz Intera demantuje da će Kristijan Eriksen preći među Neroazure. Danac je već neko vreme u drugom planu Totenhema i pitanje je hoće li uopšte ostati među Pevcima.

19:41 - Di-Si Junajted se nedavno razišao sa Vejnom runijem, Englez je završio boravak u SAD i vratio se u Englesku, a na upražnjeno mesto "evropske zvezde" mogao bi da upadne Luka Modrić. Navodno, Hrvat je u fokusu kluba iz MLS lige kao potencijalno pojačanje i nova zvezda tima. 

19:32 - Napoli je završio transfer Slovaka Stanislava Lobotke (25) iz Selte, u poslu vrednom 25 miliona evra, koliko je suma koja će pripasti klubu iz Galicije. Lobotka je prethodne tri sezone igrao za Seltu, upisao 86 utakmica bez datog gola. 

19:02 - Vulverhempton je blizu potpisa sa fudbalerom od kog bi u perspektivi mogli da profitiraju. U pitanju je 17-godišnji štoper PSV Ajndhovena Najdžel Lonvijk, za koga su Vulvsi izdvojili 210.000 evra. Tinejdžer će biti priključen razvojnoj ekipi Vulfsa.   

18:30 - Francuz Tomas Lemar (24) nije po ukusu Dijega Simeonea, za 64 utakmice postigao je samo tri gola za Atletiko i klub mu kao takvom neće praviti problem za eventualni transfer. Engleski mediji javljaju da Totenhem ispituje situaciju, navodno je spreman da ide do kraja, prvo sa "učešćem" od 6 milioan evra, a u slučaju otkupa i do 60 miliona. Toliko je Atletiko platio Lemara kaa ga je doveo iz Monaka svojevremeno.

17:52 - Mančester Siti je pozajmio Midlzbrou krilnog fudbalera Patrika Robertsa (22) do kraja sezone. Ovo će mu biti već četvrta pozajmica otkako je potpisao za Siti 2015. godine. Prethodno se kalio u Seltiku (55 utakmica, 15 golova), Đironi i Noriču.  Sada je bio želja menadžera Bora Džonatana Vudgejta.

16:45 - Frans fudbal je objavio poruku koju je Mesi poslao Nejmaru, koja može da uzdrma fudbalski svet.

Linel Mesi, Nejmar Mesi najavio odlazak iz Barse za dve godine i zove Nejmara da zaume njegovo mesto; Foto: Guliver/Emilio Andreoli/Getty Images

- Samo zajedno možemo da osvojimo Ligu šampiona. Želim da se vratiš. Ja odlazim za dve godine, a ti ćeš biti sam, i ti ćeš zauzeti moje mesto - poslao je Mesi svom bivšem saigraču.

16:33 - Defanzivac Lajpciga Marselo Sarasi (21) nastaviće karijeru u Galatasaraju, saopštio je nemački klub. Levi bek, koji je odigrao 13 utakmica i postigao jedna gol za Red Bul, pozajmljen je turskom velikanu do 2021. godine.   

16:18 - Važna vest iz Argentine: Legendarni Italijan Daniele De Rosi (36) je završio svoju epizodu u Boki Juniros, ostvario je san da zaigra za argentinskog velikana, a po isteku ugovora stavio je i tačku na veliku karijeru.

15:51 - Na ceni je defanzivac Aberdina Skot Mekena (23), koga "juri" nekolicina premijerligaša i drugoligaša u Engleskoj, a novi interesent je Barnli. Škotski reprezentativac bi lako mogao ove zime da nakon pet sezona napusti matični Aberdin. Cena koju njegov klub pottražuje za Mekkena je 7 miliona evra.   

15:43 - Engleski drugoligaš Barnsli završio je potpis veznog igrača austrijskog Volfsbergera Marsela Ricmajera (26), koji je bio jedan od oslonaca ekipe u prvenstvu i Ligi Evrope ove sezone.   

15:33 - Vest Hem je završio transfer golmana Midlzbroa Darena Rendolfa (32), koji se tako vraća među "Čekićare" čiji je bio član od 2015-2017. Londonski klub platiće Midlzbrou 4 miliona funti za reprezentativnog čuvara mreže Republike Irske. 

14.55 - Prema navodima britanskih medija, Junajted će pokušati da se uključi u trku za potpis Edinsona Kavanija. Pre svega zbog činjenice da Urugvajac još nije rekao konačno DA Atletiku.

14.48 - Osijek vraća Albanca Erosa Grezdu kog je Stiven Džerard praktično oterao iz Rendžersa! Prethodno ga je platio na leto 2018. dva miliona evra.

14.44 - Atletik Bilbao mora uskoro da odluči hoće li produžiti ugovore Mikelu San Hozeu u Benatu Ečebariji koji će na leto biti slobodni igrači! Za sada, nikakvih ponuda nema!

14.39 - Jedna vest za ljubitelje afričkog fudbala: Čipa Junajted je dovela napadača Tokozanija Sekotlonga, inače nekadašnjeg igrača Mamelodija!

14.35 - Španski mediji javljaju da je menadžer veziste Selte Stanislava Lobotke već u Napulju gde dogovara transfer u Napoli. A taj transfer se očekuje u narednih nekoliko dana.

14.23 - Real je poslao zahtev FS Španije kojim je pitao da li mogu da raskinu pozajmicu Andrija Lunjina u Valjadolidu i pošalju ga u drugi klub! Madriđani su nezadovoljni što je Ukrajinac branio samo jedan meč, i to u Kupu Kralja.

14.09 - ZAVRŠENO! Radnički iz Niša doveo je vezistu Nemanju Subotića koji je u 2019. godini igrao za kazahstanski Taraz. Opširnije >>> OVDE.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by FK Radnički Niš (@fkradnickinis) on

14.01 - Vest Hem je odlučio da vrati iskusnog 32-godišnjeg golmana Darena Rendolfa iz Midlsbroa! Podsetimo, Rendolf je svojevremeno igrao za Čekićare, da bi 2017. prešao u Boro. Transfer bi trebalo da iznosi pet miliona evra.

13.50 - Robert Prosinečki će uskoro dovesti svoje prvo pojačanje u Kajzeri, a u pitanju je reprezentativac BiH Zoran Kvržić koji nastupa za Rijeku.

13.36 - Kaljari, Parma i Verona čekaju da vide šta će biti sa Markom Pjacom i Juventusom, a u igru se ''preko noći'' uključio i Lacio.

13.27 - Ugurzan Čakir, golman Trabzona, nalazi se na meti Liverpula! To je za medije potvrdio predsednik turskog tima.

13.25 - Korijere delo Sport tvrdi da PSŽ želi da za 80 miliona kupi Romanjolija i Paketu u paketu od Milana.

13.15 - Aleksandar Kolarov u Fenerbahčeu? Sasvim je moguće, tvrdi turski Fanatik! Pomenuti mediji prenosi da su pregovori ponovo intezivirani i da je rođeni brat Kolarova, inače njegov menadžer, viđen kako gleda košarkašku utakmicu Fenerbahčea.

Aleksandar Kolarov Kolarov na meču protiv Torina u nedelju veče Foto: Tanjug/Ap

Fanatik podseća da je Kolarov još letos bio na metu Rome, ai da je imao ugovor godinu dana. Sada mu je ostalo još samo šest meseci do isteka i ako ne ode na zimu, moguće je da će na leto. Roma mu je ponudila 1+1 i Srbin će za to vreme inkasirati pet miliona evra.

13.13 - Turski mediji pišu da će Radamel Falkao napustiti Galatasaraj kako bi odišao u Inter Majami kod Dejvida Bekama.

13.07 - Ljubomir Fejsa je na meti Sivasa koji Benfiki nudi 600.000 evra za pozajmicu do kraja sezone! A onda će sesti za sto i razgovarati o daljem poslu... Turski mediji pišu da je trener Riza Čalimbaj čvrsto rešio da dovede Srbina, ali da će morati brzo da reaguje s obzirom i da Bašakšehir želi Fejsu.

13.01 - Evo i jedne informacije iz Čempionšipa: Kardif i Bristol ulaze u ''rat'' za potpis veziste Koventrija Zaina Vestbruka.

12.51 - Sportski direktor Ajntrahta iz Frankfurta Fredi Bobić poručio je da im Ante Rebić nije zanimljiv i da ga neće vratiti iz Milana. Podsetimo, Hrvat je letos napustio Ajntraht i otišao u Seriju A.

12.45 - Iz Italije stiže vest da Ernesto Valverde želi da pojača odbranu Barselone dovođenjem Romanjolija iz Milana! Pre svega zato što ima dosta iskustva, ali i činjenice da može da pokrije i poziciju levog beka.

12.33 - Čileanska televizija Direct TV javlja da je Junajted spreman da ponudi 20 miliona Barseloni za Artura Vidala. Da li to znači da će Inter izvisiti za već viđen transfer?

12.27 - Sevilja će u januaru pokušati da se oslobodi Munasa Dabura, igrača koji je u dresu Salcburga dao dva gola Zvezdi 2018. godine. Došao je kao veliko pojačanje u Sevilju, ali nije se nametnuo. Vest Hem je jedan od kandidata da ga kupi ili barem dovede na pozajmicu.

12.15 - Solsjker pronašao konkurenta De Hei, i to iz svojih redova! U pitanju je 22-godišnji Din Henderson koji je na pozajmici u Šefildu i za kog Norvežanin smatra da bi bio idealan ka ''rival'' Špancu.

12.02 - ZAVREŠENO! Liverpul doveo napadač Brentforda Džoa Hardija (21), ali nijedan klub nije želeo da otkrije visinu transfera. Hardi je postigao 40 golova na 80 mečeva za B tim, a u sezoni 2016/17 došao je iz Mančester Sitija.

11.53 - Grčki golman Odisejas Vlahodimos nalazi se na meti Ajaksa! Kopljanici daju Benfiki između 15-20 miliona evra, s tim da bi ga ''povukli'' tek na leto kada Onana napusti klub.

11.44 - Everton je poručio svim kupcima da je spreman da proda Gulfija Sigurdsona koji očigledno nije prva opcija Karla Anćelotija.

11.30 - Fedor Smolov bi u januaru mogao da postane novi igrač Espanjola koji je već otpočeo razgovore sa Lokomotivom, javljaju ruski mediji.

11.23 - Pozajmica Denija Drinkvotera će biti sve, samo ne jeftina opcija za Aston Vilu. Vezista Čelsija ima 110.000 nedeljnu platu i to je trenutno jedan od problema realizacije transfera.

11.11 - Vest iz komšiluka, Dinamo iz Zagreba je odbio 12 miliona za Nikolu Moru! Sportske novosti javljaju da Modri za pomenutog igrača traže između 15 i 20 miliona evra.

11.05 - Napadač Vulverhemptona Patrik Kutrone pristao je na uslove Fjorentine i želi da se vrati u Seriju A! Ipak, ostalo je da se i klubovi dogovore. Fjorentina želi prvo pozajmicu do kraja sezone, dok Vulvsi traže da transfer na leto bude 20 miliona ukoliko Kutrone zadovolji.

FK Milan, Betis Kutrone dok je igrao za Milan Foto: AP/Tanjug

11.02 - Defanzivac Intera Milan Škrinjar ponovo je na radaru Mančester Sitija! Sada. čini se, i više nego inače, jer Građani očajnički traže dobrog defanzivca. Mikola Matvijenko iz Šahtjota je takođe opcija.

10.59 - Real dovodi konkurenciji Luki Joviću s obzirom na to da su se Madriđani uključili u trku za potpis Tima Vernera iz Lajpciga. Doduše, ''kraljevski klub'' želi da završio posao u januaru, a da Nemac na leto dođe na Santjago Bernabeu.

10.50 - Andrija Živković se nalazi blizu prelaska u Primeru, jer je za njegove usluge zainteresovan Real Sosijedad. ''Marka'' je nedavno javila da su Andrijini menadžeri bili u Španiji kako bi ''izboksovali'' pozajmicu do leta, a onda i otkup ugovora za 15 miliona evra. Podsetimo, Živković je i 2018. bio na meti Sosijedada.

10.43 - Engleski mediji prenose da bi Liverul na leto mogao da ostane bez Vajnalduma koji ima ugovor do 2021. godine, ali i ponude iz Italije i Španije.

10.38 - Iskusni argentinski napadač Ismael Blanko, koji je svojevremeno igrao za AEK, potpisao je ugovor do kraja sezone sa grčkim Egaleom.

10.29 - Volfsburg je poslao Elvisa Rehbečaja, momka sa Kosova, na pozajmicu u Keln do leta 2021. godine.

10.17 - Nema dogovora između Žan-Klera Tobidoa i Milana, barem onog konačnog. Francuski defanzivac je tražio da razmisli posle sastanka koji su imali, a to s nestrpljenjem čekaju leverkuzen, Šalke, herta i Everton.

10.11 - Šefild Junajted, prema navodima ''Sana'', želi da dovede napadača Kluža Bilela Omranija koji je dao 13 golova na 30 mečeva.

10.01 - Mančester junajted pokazao interesovanje za vezistu Totenhema Harija Vinksa kog vide kao idealnu zamenu za Andera Ereru. Poznato je da Đavoli moraju da osveže vezni red, ali problem bi mogao da bude i taj što ga Siti vidi kao pojačanje umesto Fernandinja.

09.52 - Radživ Van La Para ostaje u Zvezdi! To je u razgovoru za Informer potvrdio generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić.

- Rekao mi je Dejan Stanković da bi voleo i da Van la Para ostane, jer je igrao dobro u Premijer ligi i Čempionšipu pet godina. Oširnije >>> OVDE.

09.47 - Adama Traore je oduševio Pepa Gvardiolu koji želi da ga dovede u Mančester Siti. Podsetimo, Traore ima ugovor sa Vulverhemptonom do 2023. godine.

09.45 - Milan Borjan ostaje u Crvenoj zvezdi! Ovo je za list Alo potvrdio sam golman crveno-belih.

FK Olimpijakos, Fk Crvena zvezda Foto. AP/Tanjug

- Ne idem ja nikuda! Imam ugovor još tri i po godine. Želim da ostanem u Crvenoj zvezdi. Lepo mi je ovde i meni i mojoj porodici. Uživamo. Živim dečački san. Nekada je ljubav prema klubu veća i važnija od para, od svih tih miliona koji se sporadično pominju u medijima - rekao je Borjan.

09.43 - Liverpul šalje tinejdžera Rajana Brustera u Svonsi na pozajmicu do kraja sezone!

09.39 - Bajern je izgleda naciljao Hakimija i već je pitao Real za ''njegovo zdravlje''! Podsetimo, Hakimi se nalazi na pozajmici u Borusiji iz Dortmunda.

09.35 - Inter želi da pojača odbranu dovođenjem Markosa Alonsa iz Čelsija. Antonio Konte ga vrlo dobro zna, sarađivali su u Londonu, a i Plavci uveliko rade na velikom transferu na poziciji levog beka.

09.32 - Italijanski mediji javljaju da je Juventus doneo odluku da na leto potpiše Maura Ikardija, a sa Argentincem žele da se dogovore već u januaru. PSŽ može da aktivira klauzulu koju je ubacio kada ga je pozajmio od Intera, ali isto tako Ikardi ima pravo preče odluke.

09.30 - Dobrodošli u još jedan dan posvećen transferima u zimskom prelaznom roku. Za početak, podsetite se najvažnjih transfer vesti iz prethodnog dana >>> OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    6. januar 2020 | 11:05

    Marin otisao a Van La Para ostaje. U Srbiji kao po obicaju sve sto valja odlazi a sve sto ne valja ostaje.

  • 534

    6. januar 2020 | 13:09

    Real dovodi konkurenciju Luki Joviću? Niko njemu neće oduzeti ni sekund sedenja na klupi. Jok.

  • Bojan

    6. januar 2020 | 10:23

    Borjan nece nigde jer zena nece da mu zivi u saudijskoj arabiji emiratima kini itd prvi evropski klub da da 2 mil odeeeeee on

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA