≫ 

Prvi odlazak iz Partizana u 2020. godini: Oprostio sam dugovanja, hteo sam da olakšam klubu

Filip Kljajić je i zvanično novi igrač japanske Omije

  • 13
Filip Kljajić Foto: Omiya Ardija

Prvi fudbaler koji je napustio Partizan u 2020. godini i definitivno je – Filip Kljajić. Čuvar mreže crno-belih je ovoga jutra potpisao dvogodišnji ugovor sa japanskom Omijom, u koja se trenutno takmiči u drugoj ligi pomenute zemlje.

Pisali smo već tokom utorka da Kljajić napušta Partizan bez obeštećenja, pošto su golman i klub iz Humske našli zajednički jezik tako što je čuvar mreže oprostio zaostala dugovanja u zamenu za slobodne “papire”, te nije bilo prepreka da se transfer ekspresno realizuje.

- Želim da se zahvalim kompletnoj Upravi Partizana, posebno predsedniku Miloradu Vučeliću i generalnom direktoru Milošu Vazuri što su mi izašli u susret i omogućili da karijeru nastavim u Japanu. Partizan je moj klub, tako je bilo, tako će zauvek i ostati, želim im svu sreću u daljem nastavku takmičenja, u prvenstvu i Kupu i iskreno verujem da će moji drugovi iz tima doneti uspehe u bliskoj budućnosti. Proveo sam šest nezaboravnih godina u Humskoj, pamtiću svaki detalj zauvek i, nadam se, jednom se vratiti u moj klub – kaže Filip Kljajić za Telegraf.

Oprostili ste određena dugovanja Partizanu?

FK Partizan - FK Voždovac, Filip Kljajić Foto: partizan.rs

- Jesam, oprostio sam dugovanja, to je bila moja odluka. Hteo sam na taj način da doprinesem i olakšam mom klubu, kao što su i oni meni izašli u susret – ističe Filip Kljajić.

Pored Kljajića, boje Omije od skora brani i Nermin Haskić, bivši fudbaler Radničkog iz Niša, koji je u Japan stigao 4. januara, što će svakako koristiti i jednom i drugom igraču da se lakše adaptiraju u zemlji izlazećeg sunca.

Podsetimo, Filip Kljajić je u Humsku stigao na zimu 2014. godine u mandatu Marka Nikolića, koji je insistirao na njegovom dolasku. Jedno vreme je bio i prvi golman Partizana, ali je izgubio taj status posle dolaska Vladimira Stojkovića. Jedan period je proveo i na pozajmici u grčkom Platanjasu.

FK Partizan - FK Borac, Filip Kljajić Foto: Marko Todorović

Ove sezone je branio na tri utakmice, dve u prvenstvu i jednu u Evropi, protiv Astane u poslednjem kolu u pobedi od 4:1. U obe prvenstvene utakmice kada je branio, Partizan je zabeležio pobedu. Jednom protiv Inđije u trijumfu od 3:0, a drugi put protiv Radnika iz Surdulice na gostovanju u pobedi od 2:1.

Odlazak Kljajića bi mogao da inicira promenu planova u Humskoj, kada su u pitanju čuvari mreže. Vladimir Stojković je svakako neprikosnoven kao prvi golman, a po nekim najavama priliku da se bori za mesto pod suncem dobiće mladi Aleksandar Popović, dok je u ovom trenutku neizvesno šta su crno-beli “smislili” za Nemanju Stevanovića.

Bilo je najava da će Stevanović biti prodat ili prosleđen na pozajmicu, pošto mu na kraju sezone ističe važeći ugovor, no, odlazak Kljajića u Japan bi mogao da promeni situaciju i “ostavi” čuvara mreže do leta u ekipi.

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hufer

    8. januar 2020 | 11:45

    Ljudi može li neko da mi objasni kakva to neka dugovanja opraštaju, kad se uprava na sva usta hvali kako su plate redovne i da se nikom ne duguje????

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    8. januar 2020 | 12:02

    Још један оооодличан потез управе. Сем бајатих саопшења, комплексашких прозивки на рачун Звезде, добро раде и на смањењу дуга тако што не плаћа играчима. 👏👏👏нек остану што дуже...

  • Makijan

    8. januar 2020 | 15:35

    Do pre deset dana Vazura izjavio da su stranci prezadovoljni jer su plate tacne. Svim zaposlenima sve na vreme. A ovo je ko zna koji igrac da ide uz obavezan oprost dugova. To je na nivou beton lige, ponizenje za klub. Los imidz. Klasicno prosjacenje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA