≫ 

Kineska histerija zbog samo jednog gola: Pogodio protiv Barse, izazvao zemljotres u domovini!

Pun pogodak napravio je Espanjol sa Kinezom

  • 0
vu lei Foto: Tanjug/Ap

Gol koji je Espanjolov Kinez Vu Lei postigao protiv Barse u nedavnom derbiju Katalonije jedan je od najvažnijih fudbalskih događaja za najmnogoljudniju zemlju sveta.

Osim toga što je Vu Lei još više uzdigao svoj status u očima sunardonika, višestruko je profitirao Espanjol, odnosno kompanija koja je vlasnik španskog kluba "Rastar group".

U pitanju je kinska kompanija čija je vrednost na berzi, samo zbog gola Vu Leija protiv Barse, uvećana za 120 miliona dolara!

Dolazak Vu Leija, koji u Kini uživa status jednog od najpopularnijih fudbalera, pokazao se kao pun pogodak po Espanjol, iako je bilo onih koji su sumnjičavo gledali na takav potez uprave.

Ispostavilo se, ipak, da su kineski vlasnici dobro znali šta rade.

I pre gola Barseloni popularnost Espanjola u najmnogoljudnijoj zemlji sveta je naglo porasla (direktni prenosi Espanjola gledaniji od Barsinih), a pogodak Vu Leija doprineo je da se katalonski klub još bolje pozicionira na ogromnom kineskom tržištu.

Kolika je histerija vladala nakon gola Vu Leija dovoljan pokazatelj je da je haštag "#GoldeWuLei" imao neverovatnih 220 miliona pregleda na platformi "Sina Weibo" koja je ekvivalent tviteru.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA