≫ 

Stanković otkrio zašto je Marin napustio Zvezdu i najavio nove odlaske: Ovaj klub može bez svakoga!

Novi trener crveno-belih obavio prozivku

  • 37

Dejan Stanković odradio prvu prozivku kao trener Crvene zvezde. Na prvom spisku crveno-belih bilo je 30 fudbalera, a prvom timu priključeni su i neki od bisera Grafičara.

Stanković je pozdravio sve novinare i najavio da neće pričati i prelaznom roku, već će to uraditi Zvezdan Terzić.

- Pozdravio bih sve i čestitao bih vam praznike. Družićemo se tokom godine, nadam se da ćemo imati lepu saradnju.

Plan priprema i šta očekujete?

- Sutra rano idemo na Pafos, sa jednom prijateljskom utakmicom, koja nije bila u planu, ja sam je ubacio, da nagradim igrače za dobar rad na Kipru. Zatim idemo u Tursku, gde imamo 6 prijateljskih utakmica. Daćemo značaj svim prjateljskim utakmicama. Nadam se da će igrači biti zdravi i spremni.

Šta očekujete u nastavku sezone?

- Ja gledam tako da nemam 11 bodova prednosti i krećem od nule, to ću preneti i na moje igrače. Očekujem jako zdravu i pametnu igru, očekujem da izvučemo 150% iz njih.

Dejan Stanković

Foto: Marko Jovanović

Upitan je i da li mu je čudno što će imati toliko dugu pauzu, koja nije karakteristična za Evropu.

- Imao sam ovde u Zvezdi za tri godine takvu situaciju, imaš letnju i zimsku pauzu, odradiš ful pripreme dva puta godišnje, sada se to malo razlilo sada, kratka je letnja pauza, u kvalifikacije za LŠ ulazimo brzo, jer je EURO. Tako da je zimska pauza ta kada se igrači odmore i spreme maksimalno.

Najavljuje novu Zvezdu, kojij želi da napravi novi identitet.

- Lestvica je podignuta. Ja ću probati da napravim novu ličnu kartu Zvezde. Ja sam ubeđen, ne odustajem od svoje ideje. Imaćemo lepu pripremu na Kipru, posle imamo prijateljske utakmice, to ćete vi morati da nam kažete.

Objasnio je i kako je izgledao rastanak sa Markom Marinom.

Marko Marin

Foto: Marko Jovanović

- Da mu se zahvalim kao zvezdaš za sve što je uradio za Zvezdu, pisali ste da je on bio s loptom na ti, rekao bih i da je radio s loptom šta je hteo. On je izrazio želju da ide, da je ostvario dečački san, imao je džentlmenski sporazum sa Zvezdom ako neko pošalje ponudu da može da uđe. Ali Zvezda mora bez svakoga i može bez svakoga, ona je više od kluba. Ja se vodim time, time bih stavio tačku na tu priču.

Uporedio je i period kada je bio igrač i sada kao trener.

- Različito je, glava drugačije razmišlja. Tada kada sam došao kod Ljupka na prvi trening, nisam znao da centriram koliko sam bio uzbuđen, još me i on malo "nagazio". Sada sam malo drugačije koncentrisan, fokusiran na moje igrače i saradnike, ne znam da li ti izgledam preplašeno. Teren je moja kuća, ništa ne može da me iznenadi.

O prelaznom roku nije mnogo pričao, najavio je samo da će biti više odlazaka.

Zvezdan Terzić, Dragan Stanković, Mitar Mrkela

Trio koji radi na transferima u Zvezdi; Foto: Marko Jovanović

- Možete da pitate Terzu i Mitu, u dogovoru sa njima radimo na "merkato", na izlazu i ulazu, za sada je to izlaz, jer moraš malo da smanjiš kadar da bi dobio na kvalitetu. Za sada radimo na tome. Za sada ide sve kako treba.

Stanković ističe da je upoznat sa kvalitetima Zvezdinih igrača i da je pratio utakmice.

- Gledao sam preko "V skauta", imam kristalno jasnu sliku, ali je drugačije kada ih treniraš. Znam sve o mojim igračima. Neki mogu mnogo više i uradiće to, neki su na dobrom nivou. Najteže je za nekog trenera kada počinje u januaru i u februaru se završava prelazni rok u Saudijskoj Arabiji i ne znaš ko će ostati do kraja u timu.

Najavljuje podmlađivanje tima i davanje šanse mladim igračima.

- Imamo dosta dobrih kvalitetnih mladih igrača, forsiraćemo ih. Neko od njih će samo odraditi pripreme i biti vraćen u naš B tim ili omladince. Dobiće šansu, ali pravu. Ne samo da debituje, da ga spržimo, već da napravimo mlade igrače koji će biti naša budućnost - zaključio je Stanković.

Video: Dejan Stanković otkrio od kojeg je trenera šta pokupio

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA