≫ 

Terzić o prelaznom roku, ko će biti kapiten Zvezde posle odlaska Marina, šansi za najveće talente

Generalni direktor crveno-belih i prelaznom roku i predstojećoj polusezoni

  • 11

Generalni direktor Crvene zvezde, Zvezdan Terzić, obratio se medijima nakon prve prozivke koju je obavio Dejan Stanković pred početak zimskih priprema.

Stanković na spisku ima 30 fudbalera, među kojima su i neki mladi igrači priključeni iz Grafičara. U dogovoru kluba, Stanković nije mnogo pričao o prelaznom roku, samo je pomenuo zašto je Marko Marin napustio ekipu, dok se generalni direktor Zvezdan Terzić posebno dotakao prelaznog roka.

- Gledali smo uživo konferenciju Dejana Stankovića, rekao sam mu da je odlično govorio. Došao je svestan da će o njemu suditi nakon prvih rezultata kakav je trener, a ne kakav je igrač. Zadovoljilo me je što je rekao da kreće kao da je nula i da nema 11 bodova prednosti. To znači da veruje u igrače i da će svako od igrača da bude 30 posto bolji. Mi kao klub ćemo stati iza njega 300 odsto.

- "Merkato" će biti samo u jednom smeru, biće odlazaka. Imali smo pregomilan igrački kada, nisu svi igrači imali priliku da igraju. Morali smo da imamo veći broj igrača zbog obaveza na jesen. Kao što je rekao stanković, samo će biti odlazaka, dolazaka neće, popunićemo igrački kadar mladim igračima iz omladinske škole, koji će dobiti priliku. Ovo je najbolji tajming za forsiranje mladih igrača, jer imamo 11 bodova prednosti. što se tiče prelaznog roka, nećete imati mnogo o čemu da pišete - poručio je Terzić novinarima.

Dejan Stanković

Dejan Stanković; Printskrin: Youtube/Crvena zvezda

On je dodao i da je Dejan Stanković napomenuo da 3-4 najiskusnijih igrača može da ide.

- Dejan Stanković mi je rekao da 3-4 najiskusnijih igrača može da ide, ukoliko dobiju ponude, ne bih o imenima.

Dotakao se i neočekivanog odlaska Marka Marina.

- Sve što vam kažem, Dejan Stanković je već rekao, odlazili su veliki igrači, pa je Zvezda bila još bolja i efikasnija. Otišao je Džajić, Piksi, Pižon, Dejan Stanković... pa je Zvezda opet igrala efikasno i osvajala titule. Odlaskom Marina smo ostali bez majstora s loptom, ali ćemo biti potentniji fizički.

Marko Marin, FK Crvena zvezda, Zvezdan Terzić

Marko Marin i Zvezdan Terzić; Foto: MN Press

Nije hteo da govori o dugoročnim planovima.

- Ne bih o Evropi, prvo moramo o onome što je pred nama, ne smemo da se opustimo. Cilj Zvezde je da se svaka naredna utakmica dobije. Za sada nam je najbitnija utakmica protiv Čukaričkog.

Govorio je i o odlasku Žandera i Kanjasa, koje je klub već otpisao.

- Kanjas i Žander su, veoma blizu. Imamo dva kluba zainteresovana za Kanjasa. U ovom momentu ni jedan ni drugi nisu u prvom planu.

- Dejan planira da Gajića koristi kao alternativu Rodiću i Gobeljiću. Imamo Hajdina, ako bude potrebe možemo da ga povučemo sa pozajmice, ali za sada to nije u planu.

Imate li ponude?

- Postoje konkretni razgovori, ima poziva, interesovanja, ali dok se ugovori ne potpišu ništa nije sigurno.

Ističe i da se ne planira prodaja Borjana i da je on projektovan kao kapiten posle odlaska Marina.

- Borjan sigurno da je planiran da bude kapiten Zvezde i voleli bismo da ostane, u planu je da ostane.

Milan Borjan

Milan Borjan; Foto: MN Press

Otkrio je i koju četvoricu igrača Dejan Stanković ne želi da prodaje.

- Ben, Vulić, Gobeljić i Rodić. Na njima je baš insistirao.

Sa Benom hoćemo da potpišemo novi ugovor. Idemo korak po korak, njemu se sviđa ovde i ne žuri nigde iz Beograda - konstatovao je Terzić.

Kako će izgledati Zvezdine pripreme?

 

FK Crvena zvezda pripreme

Foto: Telegraf

Zvezda će pripreme za nastavak sezone obaviti u dve faze. Već 11. januara ekipa se seli na Kipar gde će u gradu Pafos imati sve uslove za bazične pripreme. Pored napornih treninga na veoma dobrim terenima postoji mogućnost odigravanja i jedne prijateljske utakmice. Ime protivnika i dan odigravanja odrediće se naknadno.

Ekipa se vraća sa Kipra 21. januara i već 24. preseliće se za tursku Antaliju gde će kroz dve nedelje priprema odigrati šest pripremnih mečeva. Prvi rival biće poljska Arka iz Gdinje koju trenira naš trener Aleksandar Rogić i taj meč se igra 26. januara.

Tri dana kasnije na redu je duel sa najboljim makedonskim timom Vardarom, a 1. februara sa Ludogorecom. Bugarski prvak je stari znanac, mogući rival u kvalifikacijama za Ligu šampiona i svakako najjači protivnik na pripremama pa će ovaj susret treneru Stankoviću biti jedan od najboljih pokazatelja u radu.

Do kraja, Zvezdu čekaju dueli sa slovenačkim Celjem (2. februar), slovačkom Dunajskom Stredom (5. februar) i dan pre povratka u Beograd sa kazahstanskim Aktobeom (6. februar). Ekspedicija crveno-belih vraća se u Beograd 7. februara a do starta prolećnog dela i duela sa Čukaričkim na Banovom Brdu 15. februara treniraće u Ljutice Bogdana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sanja

    10. januar 2020 | 13:18

    za van le paru, zandera, kanjasa su maradona gardisti toliko .

  • Sokol

    10. januar 2020 | 13:34

    Pozdrav. Taman sam mislio da je dosao trener sa autoritetom kad ono ponovo ovaj odredjuje ko ce da igra i ko ce kome da bude alternativa. Kaze dobro je govorio, da rodic i gobeljic moraju da ostanu a dejana nisam cuo da je to rekao a ova dvojica bi bas morali da idu. Zato prijatelji daj boze da gresim nista nece ponovo biti ni od igre a bogami ni od evrope .daj boze da gresim

  • Mane

    10. januar 2020 | 12:20

    Borjan kapiten pustiti Deju da sam bira igrače i da konačno deca dobiju svoju šansu u klubu....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA