≫ 

Poljski klub pompezno predstavio Jirku: Slovak ozvaničio dolazak u Gornjik!

Nova šansa za Slovaka

  • 3
Erik Jirka Foto: Erik Jirka

Erik Jirka prešao je u poljski Gornjik Zabže, gde će do kraja sezone igrati na pozajmici.

Poljski klub je već promovisao igrača, koji je bio velika nada u Crvenoj zvezdi po dolasku iz Spartaka iz Trnave, ali nije ispunio očekivanja, čak ni posle uspešne pozajmice u Radničkom iz Niša.

Upravo iz Niša je otišao direktno u Poljsku, gde ga je predstavio biranim rečima član uprave kluba, Darijuš Černik.

- On je mlad, talentovan i veoma odlučan fudbaler koji je svojevremeno igrao veoma važnu ulogu u Spartaku iz Trnave. Nedavno je igrao vrlo dobro na pozajmici iz Crvene zvezde, uglavnom pokriva desno krilo, ali se dobro snalazi i na levom, kao i na poziciji napadača. Brz je, dinamičan, vešto kombinuje defanzivnu i ofanzivnu igru - rekao je Černik, uz opasku da ga je igrač detaljno analiziran.

- Pratili smo ga već duže vreme, a mišljenja igrača koji su ga sreli na terenu i van njega, takođe su nam bila veoma važna. Mislim pre svega na Martina Čudija i Erika Grendela, njegove bivše saigrače u Trnavi. Grendel nam je rekao da Gornjik dobija zaista dobrog fudbalera i nadam se da se to i do godilo. Želeo je da dođe kod nas, uveren da je ovo šansa za njegov dalji razvoj. Verujemo da će na proleće biti važan deo ekipe.

Jirka je uzeo broj 33 posle detaljnih lekarskih pregleda, a sada će imati težak zadatak da podigne ekipu sa 12. pozicije u poljskom šampionatu. Sa Zvezdom je potpisao četvorogodišnji ugovor početkom 2018. godine, a posle nove pozajmice, razmatraće se otkup, u zavisnosti od partija koje pruži u Poljskoj.

Video: Dejan Stanković izdvojio Van La Paru i održao mu govor na prvom treningu u Zvezdi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    10. januar 2020 | 21:20

    Pa ovo fizicki najspremniji igrac Zvezde a kao traze se trkaci?!

  • Stevan

    10. januar 2020 | 23:02

    Zasto ovaj decko uopste ne dobija sansu u Zvezdi?

  • Mića

    11. januar 2020 | 18:57

    Jedini kvalitetniji stranac koji može zbog svoje građe, snage i brzine igrati nekoliko pozicija, za razliku od Kanjasa, Tomanea.....Ne shvatam stručni štab. I Dejan je potpao pod Terzin uticaj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA