• 0

Barsa unosi igračima "anti Pike" klauzulu, Dejvis Kup je "kriv za sve"

Ne žele ništa da prepuštaju slučaju u Kataloniji

  • 0

Pored "bezbroj" stavki o kojima mora da brine klub kakav je Barselona, o svakom ugovoru za svakog igrača, planiranju, organizaciji, što sve zajedno zahteva neverovatan angažman čitavog menadžmenta, Kataloncima neretko iskrsnu vanredne okolnosti kojima moraju da se pozabave.

Tako su nedavno, preispitujući "slučaj" Đerara Pikea, doneli odluku da ubuduće u ugovor svakog igrača unesu "anti Pike" klauzulu.

Ovu vest plasirao je španski portal ABC, koji navodi da su se čelnici "Blaugrane" na ovakav korak odlučili jer su ocenili da je jedan od najiskusnijih igrača ekipe bio "odsutan" u vreme dok se bavio drugom poslovima van svoje glavne obaveze.

Konkretno, Pikeu su mediji zamerili da je na utakmici protiv Leganjesa bio potpuno dekoncentrisan što su pripisali njegovom angažmanu kao jednom od organizatora poslednjeg Dejvis Kupa, koji  se održavao u to vreme.

Čak je morao da se brani od tih napada:

- Sva ta frka dolazi spolja, van kluba. Ja radim svoj posao maksimalno profesionalno, dolazim ovde, igram fudbal, a onda, van toga, radim druge stvari koje me interesuju - poručio je Pike tada, baš nakon meča sa Leganjesom.

Uz njega je stao i trener Valverde:

- Smešno je što fudbalere kritikuju zato što samo igraju fudbal, a evo sad Pike radi neke druge stvari van fudbala i opet ne valja. Ako mene pitate, on je dovoljno fokusiran i sve dok je tako igraće.

Pike inače ima raznih drugih interesovanja van fudbala. Prisutan je u svetu mode, video igara, ugostiteljstvu, što je, ipak, previše distrakcije od fudbala, makar tako misle u Barsi, pa su zato rešili da u ugovore igrača koji budu dolazili unesu "anti Pike" klauzulu koja će im zabranjivati bilo kakve obimne aktivnosti van fudbala.

(Telegraf.r)

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima