Zvezdaši izabrali: Kangin gol protiv Krasnodara najbolji u protekloj deceniji!

Ne zaboravljaju zvezdaši "projektil" Gabonca

  • 4
Gelor Kanga Foto: MN press

Nije bilo mnogo deileme na glasanju za najbolji gol Zvezde u poslednjih deset godina. Adreanslinski udar i danas nadođe svakom navijaču na pomen i gledanje Kanginog projektila na utakmici sa Krasnodarom, koji je, kako se kasnije ispostavilo, bio početak blistavog trogodišnjeg evropskog puta srpskog prvaka.

Fubalski klub je nedavno na glasanje stavio navijačima nekolicinu najzančajnijih i najlepših golova u protekloj dekadi, deset ih je bilo u opticaju, a Kangina "bomba" dobila je daleko najveći broj glasova.

- Zaljubljenici u crveno-belu boju su izabrali gol Gelora Kange u trijumfu našeg tima protiv Krasnodara (2:1) u meču odigranom 24.8.2017. godine. Bomba veziste iz Gabona donela je Crvenoj zvezdi ulazak u Ligu Evrope posle deset godina, a navijači mu to nisu zaboravili, tačnije 671 član kluba je glasao da to bude gol dekade - objavila je Zvezda.

Pozicija broj dva pripada golu Milana Pavkova u istorijskoj pobedi nad Liverpulom, budućim evropskim i svetskim prvakom za tu sezonu. Crvena zvezda je savladala engleski tim rezultatom 2:0, a u heroja meča izrastao je Milan Pavkov, čiji drugi pogodak se posebno svideo navijačima, pa je ukupno 362 zaljubljenika u crveno-belu boju glasalo da to bude gol dekade.

Treću poziciju zauzeo je gol Huga Vieire u meču protiv Partizana odigranom 12.9.2015. godine. Gol portugalskog napadača je jedan od najlepših u dugoj istoriji večitih derbija, a u tom susretu rezultat je bio 3:1 za Zvezdu.

Ukupno 296 navijača je na taj pogodak gledalo kao na gol decenije.

U užem izboru bili su još: Bruno Mezenga (protiv Smedereva), Mendeš Kadu (protiv Partizana), Luka Milivojević (protiv Partizana), Marko Grujić (protiv Rada), Marko Marin (protiv Proletera), Mateo Garsija (protiv Vojvodine) i Antonio Tomane (protiv Spartaka).

Interesantno je da je Crvena zvezda u svim pomenutim duelima u kojim je postignuto deset najlepših pogodaka u prethodnoj dekadi- ostvarila pobedu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA