≫ 

Transferi: I Kuman odbio Barsu, Katalonci sad krenuli po Poketina!

Pratili ste Telegrafov blog uživo, ovo su bile najvažnije informacije o prelascima igrača i trenera za nedelju 12. januar

  • 4
Maurisio Poketino Foto: AP/Tanjug

Najvažnije transfer vesti koje su obeležile dan:

* Nudili su nam 7, 8 miliona za Sadika, za 15 bismo ga pustili: Milošević otkrio gde traži pojačanja

* Svetozar Marković na pragu odlaska iz Olimpijakosa

*Matić na meti Čikago Fajera

*Partizan se i dalje bori za potpis Slobodana Rajkovića

* Asmir Begović završava transfer u Milan, stiže kao zamena za Pepea Reinu

* Ređaju se kandidati koji odbijaju mesto trenera Barselone: juče je to učinio Ćavi, danas Kuman, a novo ime je Maurisio Poketino koji tek treba da se izjasni

21:31 - Jedna od vodećih katalonskih radio stanica "RAC1" objavila je da je novi glavni kandidat za trenera Barselone Maurisio Poketino! Doskorašnji menadžer Totenhema je nova opcija za upravu Katalonaca, pošto su Ćavi i Kuman već odbili ponude da preuzmu tim od Valverdea. Valja podsetiti da je Poketino svojevremeno izjavio da nikada ne bi vodio Barsu, jer se afirmisao u Espanjolu, gde je završio igračku i počeo trenersku karijeru.

21:02 - Napadač Udinezea Ignjasio Puseto na putu je da napusti Zebrete i preseli se u Votford, koji je, kao italijanski klub, u vlasništvu porodice Poco. Argentinac se nije najbolje snašao u udinama, postigao je samo jedna gol na 12 utakmica od leta 2018, pa će sreću pokušati da nađe u Engleskoj. 

20:25 - Trener Sportinga iz Lisabona Silas oglasio se o mogućem transferu Bruna Fernandeza u Mančester junajted o kojem se sve više spekuliše ovih dana.

- Počinjem da razmišljam o alternativnim rešenjima u slučaju da Bruno ode. Nadam se da se to neće desiti, ali moraćemo da počnemo da razmišljamo o tome polako.   

19:07 - Norvežanin Brajan Fiabema (16) novi je igrač čelsija sa kojim je potpisao ugovor na tri i po godine. Tinejdžer stiže iz redova Tromsea, za koji je upisao samo jedan seniorski meč, ali je ubedio Lamparda i njegove pomoćnike da ima "materijala" za "Plavce". Čelsi će norveškom klubu platiti milion funti za Fiabemu. ovo je inače prvi Čelsijev transfer pošto im je UEFA ublažila suspenziju koja je bila na snzai godinu dana.

18:54 - Barselona je u potrazi za trenerom od kojeg se očekuje da od skupa vanserijskih igrača napravi mašinu za pobeđivanje i osvajanje trofeja. Pod Valverdeom, Barselona to nije, a novo ime koje je "isplivalo" kao kandidat da ga nasledi je Ronald Kuman. I on je, poput Ćavija dan ranije, odbio da u januaru preuzme ekipu. Ovu informaciju podelio je italijanski novinar Tankredi Palmeri.

18:24 - Bajern je zainteresovan za defanzivca Barselone Nelsona Semeda, koji je izgubio mesto startera kod Valverdea zbog učestalih povreda. Bavarci su spremni da ponude 80 miliona evra, iako je izlazna klauzula za Portugalca 100 miliona. Barsa je zasad odbila nekoliko ponuda za bivšeg igrača Benfike.

17:34 - Slovak Ondrej Duda (25) novi je igrač Noriča za koji će igrati narednih šest meseci na pozajmici iz berlinske Herte. Slovački reprezentativac igra na poziciji ofanzivnog veznog, a u Herti je od 2016. godine.

16.30 - Trener Partizana Savo Milošević je u toku dana otkrio da je klub dobio nekoliko ponuda za Umara Sadika i da su one od sedam i osam miliona evra odbijene. Klub bi, kaže Milošević razmotrio kada bi neko ponudio 15 miliona evra.

16.26 - Asmir Begović, bosansko-hercegovački čuvar mreže je u Milanu. On je u prestonici mode kao pozajmljeni igrač Bornmuta, što znači da će Pepe Reina iz Milana u Aston Vilu kako se pisalo prethodnih dana.

16.14 - Mančester junajted je još jednom odbijen!  Posle Halanda, Doni van de Bek iz Ajaksa je rešio da se samo zahvali na pozivu. Talenat  Kopljanika želi da ostane u Amsterdamu i prođe kroz još pola sezone afirmacije. Uz Đavole, interesuje se ozbiljno i Real.

- Definitivno ću ostati u Ajaksu do kraja sezone, možda ću biti tu i u sledećoj. Rekao sam da ostajem, ispoštovaću to. Lepo je čuti koji se klubovi interesuju - rekao je 22-godišnjak za Marku.

FK Ajaks, Van de Bek Foto: Guliver/Laurence Griffiths/Getty Images

15.40 - Džek Griliš je meta Mančester sitija! Mnogi su se začudili kada su čuli ovu informaciju, ali ju je potpisao jedan od cenjenijih novinara Metroa, pa je moguće da Pep Gvardiola krene u rekonstrukciju tima sa momkom koji igra za Aston Vilu. Kapitena Vile je već prilično glasno hvalio Pep Gvardiola u oktobru posle međusobnom duelu, sada je rešio da krene u akciju!

14.55 - Svetozar Marković možda ode iz Olimpijakosa. Partizanov biser bi mogao u Trabzonspor po želji trenera te ekipe, a spominje se i Kajzeri koji vodi nekadašnji trener Crvene zvezde, Robert Prosinečki.

14.32 - Everton dovodi igrača Karlajsla, defanzivca Džarada Brantvajta! Iako je prva ponuda odbijena, sada je došlo do dogovora za 17-godišnjeg talenta, klub je tražio bonuse uz milion funti. Karlo Anćeloti dobio je zalog za budućnost, dobio je i bitku Everton sa Sautemptonom.

14.10 - Timo Verner ne želi u Liverpul! Golgeter Lajpciga povezivan je sa Redsima,  ali je sada konačno izjavio da nema nameru da se preseli, bio je iskren prema sebi - paklena je konkurencija i želi da nađe klub u kom će biti prva i startna opcija. To su preneli engleski mediji, Firmino, Mane i Salah su ipak udarne igle, pa čak ni ime Jirgena Klopa, uz trenutnu dominaciju kluba, nisu bili dovoljni za Vernera.

13.30 - Atalanta je objavila da je dovela Matiju Kaldaru, povratnika u Bergamo. Milan nije računao više na njega, pa ga je poslao na pozajmicu od 18 meseci, uz opciju otkupa za 15 miliona evra.

13.00 -  Gazeta tvrdi da će Totenhem pokušati da vrati Fernanda Ljorentea, pošto je postalo kritično zbog povrede Harija Kejna! Ljorente nije viđen u planovima Đenara Gatuza u Napoliju, pa bi lako moglo da dođe do realizacije!

12.15 - Golman Asmir Begović je na medicinskim pregledima u Milanu u koji dolazi na pozajmicu iz Bornmuta.

11.51 - Čelsi je zainteresovan za fudbalera Brajtona Luisa Danka. Kako prenosi Tajms, njegova cena je oko 59 miliona evra.

11.41 - Engleski mediji pišu da reprezentativac Srbije ima unosnu ponudu iz MLS-a. Radi se o Čikago Fajer-u, a Amerikanci su spremni da mu ponude 6.5 miliona evra po sezoni. Oni u Matiću vide lidera za narednu sezonu američkog fudbala koja počinje u februaru.

11.35 - Fudbaleri FK TSC iz Bačke Topole okupili su se u subotu, 10. januara, na početku priprema za drugi deo sezone u Superligi Srbije, i tom prilikom predstavili dva nova igrača, koji će pokušati da pojačaju vezni red i napad.  Na konferenciji za novinare održanoj u Fudbalskoj akademiji TSC, šef stručnog štaba Zoltan Sabo je naglasio da je ekipa TSC očuvana, da su u zimskom prelaznom roku otišla dva igrača, a da se klub pojačao takođe sa dvojicom novih fudbalera – krilinim napadačem Đurom Zecom, koji je došao iz kruševačkog Napretka i mladim veznim igračem Vasilijem Đurićem iz Sinđelića.

TSC Foto: TSC

11.20 - Čelsi je odredio cenu od 53 miliona evra za napadača Mičija Bačuaija. Miči je glavna meta Rome, Kristal Palasa i Aston Vile.

11.05 - Srpski internacionalac Slobodan Rajković jedna je od glavnih meta prelaznog roka Partizana koji je ozbiljan u nameri da ga angažuje ove zime. I pored interesovanja Peruđe i ruskih timova, crno-beli žele potpis defanzivca.

10.50 - Babel je stigao u Ajaks iz Galatasaraja, ostaje na pozajmici šest meseci, ali na kraju sezone 33-godišnji igrač možda ostane u matičnom klubu u kom je igrao od 2004. do 2007. godine.

10.37 - Rozenborg je poslao Mike Jensena u APOEL, pa se on pridružuje Eriku Jirki i Vujadinu Saviću, kao delu Zvezdine mini-kolonije u kiparskom klubu.

10.10 - Napadač Kristal Palasa Konor Vikam najverovatnije prelazi iz Kristal Palasa u Šefild Vensdej, gde dolazi kao pozajmljen igrač posle dolaska Dženka Tosuna na Selhurst park i tim za koji igra i Luka Milivojević.

10.00 - Bruno Fernandeš prelazi u Mančester junajted iz Sportinga. Transfer je navodno već dogovoren, ali zbog utakmica ovog vikenda će dogovor biti objavljen verovatno tek u nedelju popodne ili ponedeljak. Fernandeš će u Junajted u zamenu za dvojicu igrača i novac.

Video: Mario Đurovski otkrio zašto nije potpisao za Zvezdu: Kako je izgledao sastanak sa Dikom i Piksijem

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pingvin

    12. januar 2020 | 22:56

    Cuj nece da niko da vodi Barsu....pa normalno da nece kad Barsa vec ima trenera Mesi-kepeca....niko nece da bude statista vec trener

  • Sale

    12. januar 2020 | 16:58

    Kako lazete navijace ko je lud da ponudi tolike pare za Sadika i onog Pavlovca ste prodali za 3 milke

  • Др

    12. januar 2020 | 12:57

    Па, кмечите мало више, можда ће Рајко да се предомисли!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA