≫ 

Juve "preživeo" rimski uragan za vrh Serije A!

Sjajan meč na "Olimpiku", gosti rano poveli, pa do kraja grčevito čuvali minimalnu prednost

  • 0
kristijano ronaldo Foto: Tanjug/Ap

Juventus je novi lider Serije A, i to nakon sjajne utakmice sa Romom na "Olimpiku" završene trijumfom gostiju 2:1!

Strelci za "bjankonere" bili su Merih Demiral u 4. i Kristijano Ronaldo iz penala u 10. minutu, tako je nagovešteno slavlje gostiju, ali bilo je potrebno mnogo znoja da proliju Ronaldo i družina, i mnogo sreće da ih posluži, ne bi li izvukli tri boda iz Rima.

Jedini gol za domaći sastav delo je Dijega Perotija iz penala u 68. minutu.

Juve je iskoristio kiks Intera dan ranije na svom terenu protiv Atalante, pa će naredno kolo čekati na vrhu tabele.

Ispostavilo se da je tim Mauricija Sarija utakmicu rešio u prvih deset minuta, uhvatio rivala "na spavanju" i obavio veliki posao u povoju meča. Demiral je već u 4. bio na pravom mestu u pravo vreme nakon centaršuta Dibale, postavio nogu i "uterao" loptu cevanicom, sam sebe iznenadio, ali koji sekund kasnije bio je u zagrljaju saigrača.

Ipak, nije imao sreće Demiral, pošto se nedugo potom povredio, a De Liht zauzeo poziciju u defanzivi, kada je već bilo 2:0.

Žordan Vereto je bio tragičar "Vučice" u 10. minutu, čeono od gola na 16 metara je bio neodlučan, Dibala mu se prikrao i uzeo mu loptu, pa bio srušen, u prikazu "školskog" primera penala.

Ronaldo je bio neumoljiv, za 2:0 i činilo se miran nastavak meča po goste.

Ipak, buran je bio nastavak meča, čak i bez teže povređenog "vunderkinda" Zaniola (iznesen sa terena), Roma je uraganski nadirala u drugom delu prvog poluvremena, i naročito u drugom, kada je u pojedinim momentima "u krilo" Ščensnog saterala gostujući sastav.

dijego peroti Dijego Peroti, strelac jedinog gola za Romu Foto: Tanjug/AP

Ređale su se šanse za Rimljane, Poljak na golu Juvenutsa imao je pune ruke posla, i sreće u nekoliko situacija koje su iskreirali ofanzivci rimskog tima.

Roma je inicijativu krunisala golom Perotija iz penala, a onda u preostalih pola sata pravila velike probleme odbrani "Stare dame".

U jednoj šansi našao se i naš Aleksandar Kolarov, netipičnoj za njega, pošto je sačekao centaršut saigrača u srce kaznenog, pa udarcem glavom pogodio pravo u golmana gostiju.

U takvim okolnostima i Juventusu se "otvorio teren", bilo je prostora za kontre, a jednu je golom završio Iguain, međutim gol je poništen zbog ofsajda. Nešto ranije, i Ronaldo je mogao da "reši" utakmicu...

Pred sam kraj, popustili su naleti rome, ali ne i entuzijazam sa kojim su nastupali igrači domaćeg tima na svakom delu terena. Pokušavao je Džeko da napravi razliku, a kada je Pelegirnijev udarac unutar šesnaesterca otišao daleko preko gola, svima na stadionu bilo je jasno da je propuštena i psolednja šansa da Vučica "iščupa" bod.

Serija A, 19. kolo:

Subota

Kaljari - Milan 0:2

(Leao 46, Ibrahimović 64)

Lacio - Napoli 1:0

(Imobile 82)

Inter - Atalanta 1:1

(Martinez 4 - Gosens 75)

Nedelja

Udineze – Sasuolo 3:0

(Okaka 14, Sema 68, De Paul 90+1)

Fjorentina - SPAL 1:0

(Pecela 82)

Torino - Bolonja 1:0

(Berenger 11)

Sampdorija - Breša 5:1

(Lineti 34, Jankto 45+3, Kvaljarela 69.p, 90+2, Kaprari 77 - Čenselor 12)

Verona - Đenova 2:1

(Vere 55.p, Zakani 65 - Sanabrija 41)

Roma - Juventus 1:2

(Peroti 68.p - Demiral 4, Ronaldo 10)

Ponedeljak

Parma - Leće 20:45

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA