Šta nas čeka do zadnjeg kola ABA lige: Partizan igra 2 derbija, Zvezdi povoljan raspored za plej-of!

FMP je u nezgodnoj situaciji jer ima nekoliko teških mečeva, tako da ne bi bilo iznenađenje da upravo Zvezda zauzme poziciju broj 4 umesto "Pantera

  • 23
Aba liga Foto ilustracija: Telegraf/Wikipedia/Marko Jovanović

Pobedom Partizana nad Cedevita Olimpijom trojkom Ognjena Jaramaza o tablu u poslednjoj sekundi dobili smo novi poredak na tabeli ABA lige. Crno-beli su sada na 1. mestu, sa pobedom više od Budućnosti i dva u odnosu na Cedevita Olimpiju, koja je na trećem.

Deluje kao da su trenutno te prve tri pozicije sigurne kada je u pitanju plasman u plej-of, dok će se najveća borba voditi za 4. mesto i poslednju poziciju koja vodi u plej-of.

Trenutno je na toj poziciji FMP, a za tu poziciju se bore i Crvena zvezda i Mornar, dok je Primorska u ozbiljnom padu posle drame sa finansijama i brojnih odlazaka iz kluba.

Uvidom u kalendar ABA lige i mečeve koje Partizan, Zvezda, Budućnost, Cedevita Olimpija i FMP igraju do kraja, jasno se vidi da Zvezda ima jedan od najlakših rasporeda, a FMP jedan od najtežih, tako da ne bi bilo iznenađenje da upravo Zvezda zameni FMP na poziciji broj 4 do kraja regularnog dela ABA lige.

___ Duel Zvezde i FMP-a je u pretposlednjem kolu ABA lige; Foto: MN Press

Crveno-beli u ponedeljak u 17 časova gostuju Mega Bemaksu i ukoliko opravdaju ulogu favorita, biće korak bliže 4. poziciji.

Podsetimo i da se Zvezda žalila na odluku ABA lige da utakmicu protiv Budućnosti registruje sa 20:0, jer se crveno-beli nisu pojavili na terenu u Morači, zahtevajući da se meč odigra u drugom terminu, zbog tenzija koje vladaju ovih dana u Crnoj Gori zbog usvajanja spornog Zakona o slobodi veroispovesti.

Partizan u narednom kolu gostuje FMP-u i to može biti potencijalna "mina" za ekipu Andree Trinkijerija, zatim dočekuju Zadar, gde su apsolutni favoriti, a onda je na programu večiti derbi pred Zvezdinim navijačima. Zatim je na programu derbi protiv Budućnosti koji će najverovatnije biti i borba za 1. mesto na tabeli, a potom sledi nešto lakši raspored do kraja i mečevi protiv Krke, Mege i Cibone.

Nemanja Gordić Večiti derbi bi mogao da bude prekretnica za konačni ishod u borbi za plej-of za obe ekipe; Foto: Marko Jovanović

Zvezdi je svakako najteži meč do kraja regularnog dela večiti derbi, ali su crveno-beli domaćini. Takođe, u 20. kolu dočekuju Cedevitu Olimpiju. Veoma važni mečevi biće gostovanje Mornaru u Baru i meč protiv FMP-a u pretposlednjem kolu, gde bismo ukoliko FMP izdrži paklen raspored do tog meča, u Železniku mogli da gledamo direktan duel za plej-of.

Međutim, FMP pre toga ima duele protiv Partizana, Cedevite Olimpije u Železniku i gostovanje Mornaru, dok u poslednjem kolu gostuje Budućnosti.

Cedevita Olimpija ima nešto lakši raspored, ako izuzmemo gostovanje Zvezdi i to da u pretposlednjem kolu dočekuje Budućnost, dok je slična situacija i sa ekipom iz Podgorice, koja najteži meč ima protiv Partizana na gostovanju i protiv Cedevite Olimpije.

Pogledajte i kako izgleda raspored za 5 glavnih konkurenata za plej-of do kraja regularnog dela ABA lige.

U komentarima možete da date i svoju prognozu koja četiri kluba će biti u plej-ofu i koje će pozicije zauzeti.

16. kolo:

Cedevita Olimpija - Mornar

FMP - Partizan

Budućnost - Mega

Crvena zvezda - Cibona

17. kolo:

Cibona  - Budućnost

Partizan - Zadar

Cedevita Olimpija - Primorska

Mornar - FMP

Igokea - Crvena zvezda

18. kolo:

FMP - Cedevita Olimpija

Budućnost - Igokea

Crvena zvezda - Partizan

19. kolo:

Cedevita Olimpija - Zadar

FMP -  Primorska

Partizan - Budućnost

Mornar - Crvena zvezda

20. kolo:

Krka - Partizan

Zadar - FMP

Crvena zvezda - Cedevita Olimpija

Budućnost - Mornar

21. kolo:

Partizan - Mega

FMP - Zvezda

Cedevita Olimpija - Budućnost

22. kolo:

Cibona - Partizan

Krka - Cedevita Olimpija

Budućnost - FMP

Crvena zvezda - Zadar

Video: Za infarkt! Jaramaz u poslednjim stotinkama pogodio nemoguću trojku za pobedu Partizana

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hala

    13. januar 2020 | 16:50

    Daj bre ko jos veruje u bajke? FMP ce ciljano da gubi kako bi ga Zvezda stigla, i to budala zna i vidi.

  • Ja

    13. januar 2020 | 16:45

    Ako utakmica bude registrovana 20:0 Zvezda po pravilu ne može da igra play of

  • Miki

    13. januar 2020 | 18:50

    Partizan se vraca gde je i bio. A drugi neka se spakuju kako im odgovara. Realni da budemo Partizan je naj bolji do sada. Poz

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA