• 26

Trener Partizana još malo otvorio karte: Sati nas dele od pojačanja, Miletić ostaje sa nama

Čekamo Slobodana Rajkovića, jer smatramo da je neko ko i igrački i ljudski može mnogo da doprinese ekipi - kaže Milošević

 • 26

Uporedo sa pripremom tima za ozbiljan rad u turskoj Antaliji, stručni štab Partizana na čelu sa Savom Miloševićem, koordinisanim snagama, rukovodi i dešavanjima u prelaznom roku, koji ove zime neće biti tako buran.

Jer Partizan ima oformljenu ekipu i vrše se samo neophodne korekcije kako bi narednog leta mozaik bio uklopljen u potpunosti, a crno-beli spremni da se bore na sva tri fronta bez oscilacija.

U iščekivanju novih imena, Dominik Dinga je sam sebe eliminisao iz borbe za mesto i budućnostu u Humskoj, a Milošević otkriva šta se dešava sa Slobodanom Rajkovićem i zašto se odustalo od angažovanja desnog beka.

- Prezadovoljan sam uslovima za rad, mislim da je čak i previše luksuzno, jer smo mi ovde došli da radimo. Suština odlaska iz Beograda je da imamo mir, a ne broj zvezdica u hotelu. Odradili smo prvi trening u teretani, sada sledi izlazak na teren, gde će se raditi na taktici...

NE ZNAM ŠTA JE SA DINGOM

Dominik Dinga, Savo Milošević

Printskrin: Youtube/VideonetRS

 • Šta se desilo sa Dominikom Dingom, zašto se nije pojavio na aerodromu pred put?

- To bih i ja voleo da znam, pa kada budem saznao, reći ću i vama.

 • Ne stičemo utisak da vam je žao što ga nema:

- Bez obzira kako se osećao, ne želim da mu naškodim svojim rečima.

 • Određeni su rivali za prijateljske utakmice, Krakovija i Ružomberok, da li ste zadovoljni?

- Zadovoljan sam, ali ne pridajem veliki značaj prijateljskim utakmicama. U ta dva meča neće se kristalisati prvih 11 igrača. Dosta stvari se, doduše, već zna, ali suština je da ćemo na polovini priprema biti izuzetno teški, niko neće biti u stanju da igra 90 minuta. Ni u čemu nećemo odstupati kada je u pitanju praksa priprema u Partizanu.

Početak priprema FK Partizan

Foto: Marko Jovanović

 • Otkako ste došli u klub, Partizan je pomerio standarde, jer bi se u nekom ranijem periodu ponude prihvatile oberučke.

- Jedina bitna stvar bila je za mene da približimo igru Partizana Evropi, a nisam to rekao zbog lične sujete. Iz te činjenice proizilazi sve ovo. Nijedna ponuda, uz dužno poštovanje, nije izašla zbog našeg prvenstva.

 • Tražite li desnog beka?

- Ne tražimo, jer je situacija 99 odsto da će Nemanja Miletić da ostane, pa ćemo imati dve opcije na desnom beku.

ČEKAO SAM NATHA I ASANA, ČEKAM I RAJKOVIĆA

takuma asano

Foto: Tanjug/Ap

 • Dokle se stiglo u pregovorima sa Slobodanom Rajkovićem?

- Očekujem vrlo brzo razrešenje te situacije.

 • Trener Peruđe je rekao, misleći upravo na Rajkovića, da mu ne trebaju igrači koji se nećkaju. Da li je Partizan u sličnoj situaciji?

- Letos sam čekao Asana dva meseca, Natha dva i po meseca, Lazara Markovića tri meseca. Ne možete biti isključivi kada su u pitanju te stvari. Nismo klub koji ima milione za bacanje, nismo država koja ima mnogo novca, pa moramo na neki način da se povinujemo. Moramo da budemo strpljivi, kako sa našim igračima, tako i sa strancima. Rajković igrački i ljudski zadovoljava sve što je nama potrebno, jer ako budemo uspeli da
završimo njegov dolazak, dodaće nam dodatni kvalitet, kako na terenu, tako i van njega.

Lazar Marković

Foto: MN Press

 • Koliko je spreman Lazar Marković?

- On se povredio jer je želja bila jača od trenutnih mogućnosti. Dogovoreno je da će biti u specijalnom režimu rada, jer ne želimo nikakva iznenađenja, a kontrole će biti rađene na svakih deset dana, da bismo bili upućeni u njegovo stanje. Probaćemo da uradimo sve što je u našoj moći da ga zaštitimo. On je verovatno mogao da odigra neku utakmicu i pred kraj prvenstva, ali smo ga i tad zaštitili. Nadam se da možemo da uđemo u prvenstvo u
februaru, a da on bude sto posto spreman.

U ODNOSU NA LETO, SADA SMO U RAJU

Početak priprema FK Partizan

Foto: Marko Jovanović

 • Koliko vam olakšava činjenica da imate na okupu celu ekipu?

- Ovo je raj, stvarno! Letos su mi se planovi menjali svakih tri dana, bili smo prisiljavani na to. Sada imamo plan, svi su tu, imamo sve isplanirano do detalja.

 • Kakav će biti intenzitet priprema?

- Biće otprilike 20 odsto jači nego u Sloveniji, kada ste vrteli glavom. Radićemo malo jače, igrači su adaptirani. Što se tiče tehničko-taktičkog dela, tu će biti malo više promena, jer nismo bili u situaciji da neke stvari radimo kroz treninge. Svaki sekund koji budemo mogli ćemo posvetiti tome.

Početak priprema FK Partizan

Foto: Marko Jovanović

 • Letos je cilj bio povećati brzinu, šta je sada cilj?

- Dovođenjem određenih igrača smo ubrzali igru, ali imamo još niz parametara koje treba da ubrzamo. Nije brzina samo jednodimenzionalna stvar. Postoje različiti tipovi brzina. Brzina donošenja odluka, brzina reakcije, koje sve proizilaze iz snage, koja će biti dovedena u optimum. Obim trke koji smo postigli je bio preko 11 kilometara, ali moramo malo da ga smanjimo. Vrhunske ekipe smanjuju obim trke, a povećavaju intenzitet trčanja. Kako bismo to povećali, jasno je da moramo malo manje da trčimo. Dakle, povećaće se sprintevi, a manje će se trošiti igrači.

savo milošević

Foto: MN Press

 • Koliko se taj cilj razlikuje od onog perioda kada ste bili igrač ili ste u Evropi to naučili još za vreme igračkih dana?

- Ja sam bio fudbaler u prošlom veku. Juče mi je kondicioni trener profesor Marko Stojanović pokazao dva slajda i vreme za koliko su se menjale gume početkom 20. veka, a za koliko sad? Tada za 67 sekundi, danas za dve-tri. Tako vam je i sa fudbalom - zaključio je uz osmeh Savo Milošević.

Video: Milošević: Na Rajkoviću smo zasnovali sve analize

(Od izveštača Telegrafa iz Antalije, Zorana Ivkovića)

Komentari

 • ♦️⭐⭐

  Mozda budemo peti.......kolike su premije u kunama?

 • Zoran

  Saqdiq, Fejsal Mulić i suma u napadu

 • akron

  Fejsal Mulić! Savo bi od njega napravio pravu zver u napadu

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima