≫ 

Bivši fudbaler Reala umešan u pucnjavu na Darka Kovačevića?

Priče iz Atine spominju hapšenog Raula Brava i njegovu konekciju sa bivšim srpskim fudbalerom

  • 9
Raul Bravo, Darko Kovačević

Foto ilustracija: Telegraf/Profimedia/Marko Jovanović

Prošlo je više od sedam dana otkako je pucano na proslavljenog srpskog fudbalera Darka Kovačevića ispred svoje kuće na Glifadi, u predgrađu Atine. Iz Grčke još nisu stigle zvanične informacije o pozadini napada, tamošnji mediji prenose uglavom da je istraga u toku i da ima određenih pomaka mada bez konkretnih detalja.

Poslednje što je objavljeno u grčkim medijima bila je informacija da je atinska policija došla u posed snimka sa jedne od okolnih sigurnosnih kamera koja je uhvatila trenutak kada je pucano na doskorašnjeg sportskog direktora Fudbalskog saveza Srbije i da se na snimku vidi čovek sa kečketom koji je izvršio napad. Snimak je odnešen na veštačenje posle kojeg se očekuju konkretnije informacije.

Naravno, iako nema zvaničnih informacija gotovo uvek u ovakvim situacijama pojavljuju se i nezvanične priče, iz raznih izvora, koje se prenose po kafićima, pa i fudbalskim klubovima, jer se radi o poznatom igraču koji je slavu stekao širom Evrope.

Darko Kovačević

Darko Kovačević; Foto: Profimedia

Darkova baza godinama je bio Olimpijakos u kojem je posle igračke započeo i funkcionersku karijeru, a upravo iz tih izvora bliskih klubu iz Pireja dopiru glasine o pozadini napada na Srbina koja nije nimalo naivna.

Naime, prema priči koja kruži Atinom ovih dana, a koja je stigla i do Telegrafa, Darko Kovačević se zamerio bivšem saigraču iz Olimpijakosa Raulu Bravu, španskom levom beku sa kojim je delio svlačionicu na Karaiskakiju od 2007. do 2009. godine.

Raul Bravo

Raul Bravo sa svojom devojkom na Mikonosu; Foto: Profimedia

Podsetimo, Raul Bravo je jedan od jedanaestorice uhapšenih u velikoj akciji španske policije protiv nameštanja utakmica, korupcije i pranja para, kada su između ostalih "pali" i kapiten Valjadolida Borha Fernandez, bivši vezista Lidsa Samuel Saiz i predsednik Ueske Augustin Lasosa.

Darko je navodno znao pozadinu cele afere, uostalom s uspehom je nastupao u Španiji čak devet godina u dva mandata u Real Sosijedadu, i te sočne detalje ispričao je nekome iz Španije kome nije smeo, što bi moglo da ugrozi ionako klimave pozicije Raula Brava i ostalih umešanih u aferu.

Da je upravo Raul Bravo lično naručio napad na Kovačevića za sada niko u Olimpijakosu ne želi da poveruje jer su imali sjajan odnos tokom igračkih dana.

Raul Bravo, FK Real Madrid

Raul Bravo u dresu Real Madrida; Foto: Guliver/Denis Doyle/Getty Images

Više detalja o celom slučaju moralo bi da bude poznato nakon istrage.

Inače, i u istrazi španskih vlasti o nameštanju mečeva u koje je umešan Raul Bravo, spominje se da je bivši fudbaler Reala planirao da sa 54.000 evra podmiti određene osobe da nameste meč Valjadolid - Valensija. Upravo taj novac pronađen je kod jednog grčkog državljanina, koji je pokušao da pobegne, tako da je sprega Raula Brava i Grčke u čitavom slučaju više nego očigledna.

Video: Pare na sve strane: Pogledajte hapšenje Raul Brava i članova bande koji su nameštali mečeve

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Q

    15. januar 2020 | 17:16

    Odavno je sport otisao u pm....!!!

  • BEKI

    15. januar 2020 | 17:50

    Fudbal je otisao u 3 p. m. zato mnogi i nedolaze vise na stadione, cast izuzecima.

  • brko

    15. januar 2020 | 19:11

    Dug je zao drug Rece moja pokojna baba Bog dusi da joj prosti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA