≫ 

Veliki gospodin Ernesto Valverde: Oni njemu otkaz telefonom, on njima oprostio 12 miliona evra!

Nekadašnji trener Barselone pokazao klasu na rastanku

  • 2

Bez obzira na to šta kažu o trenerskim kvalitetima Ernesta Valverdea, ne može mu se poreći da je veliki gospodin. Iako su ga u Kataloniji smenili telefonom sa klupe Barselone, što su kritikovale i klupske legende Pep Gvardiola i Andres Inijesta, 65-godišnji stručnjak je još jednom demonstrirao klasu.

Umesto osvete, Valverde je Kataloncima pokazao kakvog su gospodina zapravo imali na klupi.

Mundo Deportivo piše danas da je na sastanku Valverdeovog agenta Injakija Ibanjeza i Barsinog čelnika Oskara Graua u hotelu "Sofija" u Barseloni, na kojem su dogovarali detalje razlaza, zastupnik otpuštenog trenera saopštio da se Valverde odriče zarade koju je imao u Barseloni za narednih godinu i po dana.

Njemu je, naime, ugovor trajao do leta 2021. godine i prema klauzuli u njemu, u slučaju otkaza na Valverdeovu štetu, iskusni stručnjak je imao pravo da prima platu od kluba do kraja raskinutog ugovora. Sada se dogodilo upravo to, ali Valverde nije hteo da prima basnoslovnu platu od Barselone dok sedi kod kuće.

Španac se dakle odrekao negde oko 12 miliona evra, pošto je prošlog leta poptisao novi dvogodišnji ugovor po kojem mu je sledovalo 8 miliona evra po sezoni plus 2 miliona na ime bonusa za ostvarene uspehe. Kapa dole.

Video: Spektakularna koreografija navijača Barselone pre početak El Klasika

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA