≫ 

Partizan sa "novim" desnim bekom krenuo u Katar, Savo Milošević poručuje: Rezultat nije primaran!

- Utakmice sa Lokomotivom, Spartakom i Rostovom će dobro doći kao kvalitetna provera, jer sam već rekao da ne volim da igram takmičarske mečeve tokom priprema - kaže Savo Milošević

  • 2
Savo Milošević, FK Partizan Foto: FK Partizan

Tri ozbiljne provere čekaju fudbalere Partizana do 10. februara u Kataru, gde se crno-beli sele danas, kako bi u drugoj fazi priprema odmerili snage sa ruskim timovima Lokomotivom, Spartakom i Rostovom, na prestižnom turniru u Dohi.

Trener tima iz Humske Savo Milošević je pred put istakao da rezultat nije u prvom planu, već isključivo napredak u igri, koji se ostvaruje upravo kroz kvalitetne utakmice. Takođe, obrazložio je i neke rokade u igračkom kadru, pre svega povratak Luke Cucina, kao i planove u bliskoj budućnosti, odnosno do kraja tekućeg prelaznog roka.

- Bitno je da su igrači imali nekoliko dana da se odmore od prvog dela priprema u Turskoj, koji je bio jako naporan. Drugi deo u Dohi će takođe biti jako intenzivan, samo na jedan drugačiji način, jer ćemo igrati mečeve na svaka tri dana i akcenat će biti na samoj igri. U Turskoj je sve bilo usmereno na fizičku pripremu, tako da će ovoga puta biti mnogo zanimljivije za igrače.

- Utakmice sa Lokomotivom, Spartakom i Rostovom će dobro doći kao kvalitetna provera i tako ću ih doživeti. Rekao sam već da ne volim da igram takmičarske mečeve tokom priprema, jer to nije dobro. Čak i kada ostvarite dobre rezultate, to je varljivo i može da donese lošu sliku. Naravno, potrudićemo se da napredujemo, popravimo igru, da vidimo gde smo trenutno, ali rezultat nije primarni cilj - jasan je Savo Milošević.

Na spisku putnika se iznenada našao i mladi desni bek Luka Cucin, koji je povučen sa pozajmice u Inđiji.

Luka Cucin Luka Cucin; Foto: Telegraf

- S obzirom na činjenicu da imamo mali problem sa Aleksandrom Lutovcem, te nemamo alternativu na desnom beku, odlučili smo se da vratimo Cucina, koga poznajem iz mlađih selekcija Srbije, jer je selektiran još pre četiri ili pet godina. To je igrač koga dobro poznajemo, a uvek je dobro kada morate da birate takve korake da znate igrača koga angažujete. Radi se o detetu Partizana i brzo bi trebbalo da se adaptira i na radi na igru.

Pre Cucina ekipi se u Turskoj priključio Bojan Matić. Milošević je upitan u kakvom fizičkom stanju je napadač sttigao i koliko vremena će mu trebati da uhvati ritam tima u potpunosti.

- Matić je došao maksimalno spreman na pripreme, sa velikom željom, voljom i entuzijazmom da se nametne. Od njega smo to upravo i očekivali, znali smo i šta nam donosi, pa je otuda i trajalo višemesečno ubeđivanje sa njegovim klubom da nam se priključi. Ostaje da sve to što očekujemo od njega pokaže i u prolećnom delu prvenstva.

Dolazak Matića je poslao Miljana Škrbića na izlazna vrata Partizana, iako je tokom probe delovalo da će možda i potpisati ugovor.

bojan matić Bojan Matić; Foto: Telegraf.rs

- Nemam ništa novo da vam kažem u vezi sa tim. Bili smo limitirani za brojem igrača koje smo mogli da povedemo u Katar, situacija je bila specifična. Neke stvari su ostale otvorene, može se dogoditi da dovedemo još neko pojačanje, jer još uvek traje prelazni rok, pa ćemo da vidimo. Imamo neke pozicije koje bismo voleli da popunimo i to u defanzivnom delu tima i probaćemo da nađemo prava rešenja, a ne da dovodimo nekoga samo da bi se reklo da smo angažovali igrača – zaključio je Savo Milošević.

Video: Savo Milošević sumira pripreme Partizana u Antaliji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kiza

    31. januar 2020 | 14:14

    Rece Savo pre mesec dva dovescemo pojacanja u januaru da bi bili spemni za jesenja nadmetanja u evropi.Koja pojacanja!!?

  • Zis

    31. januar 2020 | 16:59

    Bićete drugi 100 posto .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA