≫ 

Zvezdin čas fudbala protiv Ludogoreca: Dekijev potpis na terenu i promašen penal Pavkova!

Crveno-beli su imali najozbiljniju proveru na ovim pripremama u Turskoj

  • 41
FK Crvena zvezda - Ludogorec Foto: Telegraf

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Ludogorec sa 1:0 u trećem kontrolnom meču u Beleku. Najteži protivnik na pripremama i najbolja Crvena zvezda - pobeda protiv bugarskog šampiona.

Trijumf crveno-belima zvanično je doneo Marko Gobeljić u 27. minutu, ali je činjenica da je kompletan tim "krivac" za to što je učesnik nokaut faze Lige Evrope u većem delu meča bio nemi posmatrač na terenu.

Jeste , imali su dva opasna napada u drugom delu meča, ali je srpski šampion bio taj koji se praktično sve pitao.

SASTAVI:

CRVENA ZVEZDA - LUDOGOREC 1:0 (1:0)

(Gobeljić 27,)

ZVEZDA: Borjan, Degenek, Boaći, Babić, Petrović, Nikolić, Rodić, Gavrić, Jovančić, Ben, Gobeljić (od 65. minuta: Gajić,Vulić, Simić, Vukanović i Pavkov.)

LUDOGOREC: Ilijev, Manolev, Terziev Sisinjo Forster Badji Marselinjo Oliveira Souza Cibota Bakslov Švierčok

Video: Gol Gobeljića protiv Ludogoreca

Ono što može da raduje navijače jeste to da se na meču video jasan potpis Dejana Stankovića. Sve ono što im je tražio na treningu dan ranije,igrači su pokazali na samom meču. Pobeda je mogla da bude i ubedljivija da Milan Pavkov nije promašio penal u 83. minutu.

Video: Pavkov promašio penal u finišu meča sa Ludorecom

Zvezda je prvo poluvreme odigrala za udžbenike. Sve linije tima su besprekorno funkcionisale,što govori i podatak da im učesnik 1/16 finala Lige Evrope nijednom nije šutnuo kao golu.

Mladi Gavrić je bio pravo osveženje na početku utakmice,mada je pred kraj poluvremena malo izgubio snagu.

Ričmond Boaći Foto: Telegraf

Izvukao je nekoliko prekršaja u blizini protivničkog gola i često je bio na udaru defanzivaca Ludogoreca. Zvezda je Bugare u 15. minutu naterala da se međusobno svađaju,jer nisu mogli da isprate akcije crveno-belih.

Boaći je prvi zapretio u 5. minutu,zatim i Rodić u 16. a oba puta posle kornera.

Dejan Stankovič Foto: FK Crvena zvezda

Srpski šampion je poveo u 27. minutu zahvaljujući spretnosti Gobeljica. Bila je to dobra polukontra s leve strane, Ben je tražio Boaćija i "za dlaku"ga promašio. Gobeljić je stigao loptu i asistirao Nikoliću kom je Iliev odbranio udarac,ali je desni bek ponovo došao do nje i sproveo je u mrežu.

Zvezda je nastavila u istom ritmu i posle gola. Bez panike, bez nervoze. Radili su sve ono što Stanković od njih na treningu i trazi, a to je bilo dovoljno da se Ludogorec ostavi daleko od gola.

Video: Tenzije u Turskoj: Pavkov se zaleteo na fudbalera Ludogoreca

Srpski šampion je i na početku drugog dela imao nekoliko sjajnih napada,ali je izostao završni pas za gol. Ludogorec je , s druge strane, uputio prvi udarac ka golu i odmah su pogodili stativu. Čibota je iznenadio Borjana iz slobodnjaka,da bi kapiten Zvezde dva minuta kasnije odbranio zicer Bugarima.

Ludogorec je i tim trenucima napadao po levoj strani,te otuda i ne čudi što je Stanković sa klupi "opomenuo" Gobeljića. Besan je bio i Borjan na isteku sata igre,jer je odbrani Zvezde pala koncentracija.

- Jače, jače! Ne sme tako da prođe - vikao je Borjan.

Milan Borjan Foto: Marko Jovanović

Kao što je i najavio pre meča, Stanković je u 65. minutu izvršio nekoliko izmena. Umesto Bena, Boaćija, Jovančića, Gavrića i Gobeljića ušli su Gajić,Vulić, Simić, Vukanović i Pavkov.

Pet minuta kasnije Pavkov je dobio zuti karton zbog koskanja sa Mocijem kog je gurnuo dok je ovaj ležao na zemlji. Doduše,ni rumunski internacionalac nije bio nimalo nežan.

Igrao se 77. minut kada je Zvezda prvi i jedini put bila potpuno bespomoćna na terenu. Odlična akcija Ludogoreca po levoj strani,ali na svu sreću po crveno-bele Rodić je izbacio sa gol linije.

Zvezda je u poslednjih 10 minuta imala tri gol šanse. Najpre su Petrović i Gajić šutirali preko gola,da bi i Pavkov promašio penal posle faula nad Simićem. Na svu sreću po Zvezdu, kazna je izostala.

Podsetimo i to da Zvezda sledeći meč igra protiv Celja u nedelju od 17.30 po lokalnom vremenu.

Dejan Stankovič Foto: FK Crvena zvezda

TOK MEČA

II POLUVREME:

90. MIN: KRAJ

84. MIN: Penal za Zvezdu, ali je Milan Pavkov promašio šut, to jest golman mu je odbranio. Prava šteta jer su crveno-beli mogli da reše pitanje pobednika.

81. MIN: Odličan šut Njegoša Petrovića iz daljine, a golman je jedva skrenuo preko prečke.

77. MIN: Nova šansa, najbolja za Ludogorec, ali je Rodić spasao ovaj šut i sprečio da uđe u mrežu.

74. MIN: Rasplamsala se borba na terenu, bilo je i čarki Pavkova sa jednim igračem Ludogoreca, ali se sve brzo smirilo.

64. MIN: Izmene u Zvezdi Gajić Simić Vulić, Pavkov i Vukanović su ušli umesto Bena, Boaćija, Gobeljića, Gavrića i Jovančića..

Zvezda - Arka - 1 Foto: FK Crvena zvezda

58. MIN: Još jedna šansa Ludogoreca, ali je ovoga puta Borjan odbranio šut kroz sredinu. Trener bugarskog tima je već izmenio šestoricu igrača i želi da održi jak ritam igre u drugom poluvremenu.

56. MIN: Šansa za Ludogorec, prva na utakmici, ali je stativu pogodio Čibota.

51. MIN: Mali prekid zbog povrede Boaćija, koji će morati van terena da mu se ukaže pomoć.

47. MIN: Nema izmena u sastavu Zvezde u drugom poluvemenu. Ludogorec krenuo malo snažnije kako bi popravio utisak, jer su u prvom bili dosta bledi.

FK Crvena zvezda - FK Ludogorec Printskrin: Telegraf

I POLUVREME

45. MIN: U prvom poluvremenu viđena je prava takmičarska igra, pre svega Zvezde koja je igrala vrlo agresivno.

41. MIN: Ludogorec nema ništa od igre, poptpuno su ih odsekli igrači Zvezde i prekinuli svaku saradnju. Zvezda je imala još jednu priliku Jovančić je imao priliku za gol posle kornera, ali je sudija prekinuo igru pre toga zbog prekršaja.

Dejan Stanković, FK Crvena zvezda, Miloš Degenek, Srđan Babić Foto: FK Crvena zvezda

33. MIN: I dalje konstantni napadi Zvezde, vreoma agresivno na prednjoj polovini terena, ne dozvoljavaju ni milimetar prostora za manevar igračima Ludogoreca.

27. MIN: Gooool 1:0 Marko Gobeljić je strelac. Odlican kontranapad Zvezde,Ben je centrirao s leve strane i nije nasao Boaćija. Na svu sreću Gobeljić je prihvatio loptu i najpre je asistirao Nikoliću kom je golman odbranio šut,ali je Gobeljić bio jos jednom tu da loptu spremi u mrežu.

20. MIN:  I dalje bez golova i izglednih prilika na ovom meču. Zvezda ima igru, napada iz svih pravaca, ali za sada nije bila u ozbiljnijoj prilici za gol.  Zvezda igra visoki presing pred samim golom Ludogoreca.

11. MIN: Još jedan dobar napad Zvezde, gde je priliku imao Nikolić, ali nije uspeo da se ispred šesnaesterca izbori sa tri odbrambena igrača, usledila je kontra Ludogoreca, ali je Jovančić dobro reagovao.

FK Crvena zvezda - Ludogorec Foto: Telegraf

6. MIN: Napada Zvezda sa svih strana, imali su i jednu priliku kada je korner izveo Ben, kao i nekoliko prilika sa krila.

1. MIN: Zvezda je krenula sa sedam igrača sa centra, jedan je izveo loptu, a šestorica u liniji, što je novina u odnosu na Milojevića.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • spaso

    1. februar 2020 | 16:07

    od startnih 11 8 je terbalo da promijene sredinu.nudila ih zvezda ko paprike na pjaci ač nece niko polovnjake...dadose marina za sicu i to je bio dobar ulov...

  • Sistem

    1. februar 2020 | 15:04

    Jovancic, hahahahahahah.... Na sta je Deki spao kad je primoran Jovancica da forsira

  • Cc

    1. februar 2020 | 15:30

    Bravo Nikolic i Gavric 💪💪💪

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA