≫ 

Zvezda odbila ponudu za Simića, on poručio: Postoji opcija da odem, ali sam srećan na Marakani

Krilni vezista priznao da su crveno-beli ove zime imali na stolu ponudu za njega, a dodao je i to da su koferi uvek spakovani

  • 12
Veljko Simić Foto: Telegraf

Pred Veljkom Simićem je definitivno novi početak u Crvenoj zvezdi s obzirom na to da tokom jeseni nije puno igrao!

Činjenica da je je došao novi trener i promenio određene stvari svrstala je Simića u istu ravan sa ostalim prvotimcima, a da Dejan Stanković računa na njega pokazuju i ove prijateljske utakmice.

U prethodnoj polusezoni nije bilo baš puno prostora za igru. Nadam se da ću sada više igrati, ja ću raditi ono što je do mene. Svaki trener ima svoj stil. Kod Dejana Stankovića je nešto drugačije kada su u pitanju krila. Na jednoj strani se uvlače, na drugoj izvlače. Meni to lično više odgovara. Radimo u svim linijama tima, radimo na presingu kad nemamo loptu i nekim šablonima kada imamo loptu. Na dobrom smo putu i biće sve super kada se to na kraju skocka - rekao je Simić.

Krilni napadač deli poziciju sa Željkom Gavrićem koji je na ovim pripremama bljesnuo i za kog je Zvezdan Terzić rekao da je među najboljim igračima tima. Iz Zvezde su čak poručili da će Gavrić, uz Veljka Nikolića, biti maksimalno isforsiran na proleće.

Seku Sanogo, FK Crvena zvezda Simić na treningu pored Sanoga Foto: crvenazvezdafk

Što da ne, nije tu ništa pogrešno. Na kraju krajeva, igraće ko najviše zasluži, a konkurencija je dobra. Željko je odličan, baš mi je drago zbog njega i zbog Nikolića. Ja sam Zvezdino dete i tako kada vidim baš mi bude drago da se Zvezdina deca dobro snalaze - jasan je bio Simić.

Priznao je Simić i da je ove zime Zvezda imala ponudu za njega.

- Kao što je Terzić jednom rekao, naši koferi su spakovani. Postoji mogućnost odlaska, ali sam zadovoljan i srećan u Zvezdi i fokusiran sam na prolećnu sezonu. Bilo je nekih ponuda, jedna je došla u klub i kako sam čuo odbijena je. Kad bih išao u inostranstrvo, voleo bih da igram u Španiji ili Nemačkoj, u nekoj ligi koja je više fokusirana na ofanzivce.

Simić je neko ko je veoma mlad otišao sa Marakane i ispostavilo se da je pogrešio, te je sada imao savet za mlađe saigrače.

Veljko Simić Simić pored Milunovića na meču protiv Celja Foto: Telegraf

- Svakako bih im rekao da ne žure. Zvezda je sada u mnogo boljoj situaciji nego kada sam ja igrao, tako da nema potrebe da žure. Treba ovde da stasaju, pa tek onda da idu. To što sam ja uradio bilo je i prošlo, to je bila moja neka greška i ishitrenost.

Na pitanje da uporedi karijeru sa Nemanjom Maksimovićem s kojim je odrastao u Zvezdi i istovremeno napustio klub, Maksimović je rekao:

- Što se Makse tiče, igra odlično u Hetafeu, U vrhunskoj je ligi, igra za reprezentaciju, mislim da je više nego zadovoljan. Što se mene tiče, ostvario sam neke ciljeve u dresu Zvezde i to je neprocenjivio. Iskreno, niša ne bih menjao.

- Titula sa Zvezdom znači puno i teško da to mogu da razumeju ljudi koji nisu ponikli u Zvezdi. Osvojiti titilu i igrati Ligu šampiona je jedan specifičan osećaj. To je nešto što zauvek ostaje urezano u glavi.

Video: Pavkov promašio penal u finišu meča sa Ludogorecom

(Mario Marić - izveštač Telegrafa iz Turske)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA