≫ 

Proleteru svirali sramotan penal, rival ga namerno promašio zbog greške sudije

Fer-plej potez Ordabasija protiv srpskog tima na pripremama u Turskoj

  • 1

Fudbaleri Proletera iz Novog Sada odigrali su 1:1 u prijateljskom meču na pripremama u Turskoj protiv Ordabasija, a taj duel će ostati upamćen po velikoj greški sudije i po penalu koji Kazahstanci nisu hteli da izvedu.

Tačnije - morali su, ali nisu htelid a daju gol jer je kazneni udarac došao kao plod greške sudije.

Sudija je pokazao na korner za Ordabasi, bilo je dosta koškanja u 16 metara i naš igrač Dušan Joković je dobio crveni karton. Navodno je došlo do kontakta i sudija je svirao penal za njih. Na kraju je igrač Ordabasija priznao da kontakta nije bilo, ali sudija nije mogao da promeni odluku. Zato je igrač Ordabasija promašio penal. Presudio je fer-plej - rekao je trener Proletera Branko Žigić posle meča.

Međutim, sudija je napravio grešku i što je svirao penal u trenutku kada Ordabasi nije ni krenuo da izvodi korner, a prema fudbalskim pravilima to nije moguće.

Posle nekoliko minuta prepirki sa sudijom i razgovora klupe Proletera i Ordabasija, Diakite je na kraju namerno promašio šut sa 11 metara.

Inače, Kazahstanci su poveli posle kornera u 23. minutu, da bi Lazar Marjanović pred kraj prvog dela izjednačio rezultat.

(Mario Marić - izveštač Telegrafa iz Turske)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Crveni Partizan

    4. februar 2020 | 09:37

    Kad bi naši blizanci ovako šutirali nepostojeće penale bili bi daleko od vrha tabele.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA