≫ 

Benfika šokirana zbog poteza Živkovića: Nudili 3.5 miliona € samo da ode, on i otac glatko odbili

Razlog verovatno leži u ugovoru fudbalera, koji progresivno raste iz godine u godinu i najveći je poslednje godine ugovora

  • 49
Andrija Zivkovic, Jovica Zivkovic Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Profimedia, Zuma/Marko Todorović/Milena Đorđević

Benfika sa Andrijom Živkovićem proživljava isto što je proživljavao Partizan nekoliko godina ranije! Naime, klub iz Lisabona želi po svaku cenu da se oslobodi Živkovića i njegovih velikih primanja, pošto je ove sezone igrao svega 62 minuta u Kupu Portugalije, međutim, srpskom fudbaleru se ne ide iz ovog kluba.

A razlog verovatno leži u tome što su Andrija Živković i njegov otac, posle napuštanja Partizana i potpisa za Benfiku (zbog čega Partizan i dalje plaća milionske penale), sa klubom iz Lisabona potpisali petogodišnji ugovor, po kojem mu plata progresivno raste iz godine u godinu, da bi najveća bila u poslednjoj, kada je predviđeno da iznosi 4.9 miliona evra.

Podsetimo i da je Jovica Živković, prema pisanju portugalskih medija, odmah posle transfera dobio na ruke 6 miliona evra za transfer svog sina, koga i zastupa preko agencije "Zile Football Management", osnovane na Kipru, čiji je jedini klijent upravo Andrija Žiković.

Tada je stavljena i klauzula da pri odlasku iz kluba Jovica inkasira dodatnih 3 miliona evra za svog sina.

Benfika nije želela da i dalje Živković ostane u klubu, jer trener Bruno Laž ne daje Andriji priliku da igra, a njegova plata je velika. Zbog toga su želeli da prihvate ponudu Olimpijakosa koja je stigla za Andriju u finišu prelaznog roka.

Andrija Živković, FK Benfika Ove godine fotografi gotovo da nisu imali priliku da fotografišu Andriju Živkovića u igri; Foto: Profimedia, Zuma Press - News

Kako prenosi A Bola, Benfika je bila spremna da pusti Živkovića u Olimpijakos be obeštećenja, čak je nudila i 3.5 miliona evra samo da ode iz kluba, ali do transfera ponovo nije došlo.

Iako mu je trener Bruno Lage jasno stavio do znanja da mu neće pružiti priliku da igra, Živković nije želeo da napusti klub, iznervirala je Portugalce, jer se slična situacija ponovila i 6 meseci ranije, kada je takođe odbijena ponuda, tada od Monaka.

- Živković je mogao da ode negde drugde i da bude srećniji, ali nije se to dogodilo ponovo. Na nama je da nastavimo da radimo ono što smo uvek radili, da tretiramo igrača s poštovanjem i da on trenira s timom. Tako će biti do kraja sezone - rekao je trener Benfike.

Podsetimo, Andrija Živković je napustio Partizan na leto 2016. godine i potpisao je ugovor s Benfikom do leta 2021. godine. Ostalo mu je još godinu i po do kraja ugovora, a upravo u poslednjim godinama ima najveća primanja, te je verovatno to i razlog zbog čega uporno on i otac odbijaju ponude.

Kada se sabere sve što je Benfika isplatila i što tek treba da plati Živkovićima za transfer (petogodišnji ugovor i 6 miliona na ruke prilikom transfera i 3 prilikom odlaska iz kluba), ukupno će ih sve koštati najmanje 25 miliona evra.

Nedavno je i generalni direktor Partizana Miloš Vazura naglasio da mu je drago da ni Benfika nije zadovoljna njime i da crno-beli ipak nisu prošli najgore.

Video: Vazura o Andriji Živkoviću: I dalje plaćamo penale za njega

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • goran...

    4. februar 2020 | 11:06

    voli sina do poslednje pare 😁😁😁

  • Deki2711

    4. februar 2020 | 11:22

    Auu koliko moralista majko mila, pametan potez, uzmi im sve do zadnjeg centa i sa cistim papirima nacices klub.Koga briga sta je rekao Vazura i sto mu je drago sto Andrija nije uspeo u Benfici, prodali su tada maloletno dete bez znanja roditelja lopovi iz uprave

  • Putin R.S

    4. februar 2020 | 10:14

    Veliku nadu Srpskog fudbala je "ubio" otac kao sto je mladog Filipovica "ubila" majka. Tako je to kada se roditelji umesaju u karijere dece zbog para. Nije bitna karijera deteta, bitno je samo da kaplju milioni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA