≫ 

Zvezda radi na prodaji dvojice igrača, Ben traži više para za novi ugovor nego što mu klub nudi

Mitar Mrkela otvoreno o kadrovskoj situaciji među crveno-belima

  • 12
Mitar Mrkela Foto: Telegraf

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela razgovarao je sa novinarima koji u Turskoj prate pripreme srpskog šampiona.

Naravno, prelazni rok je bio glavna tema razgovora.

- Što se tiče prelaznog roka, može da ode još neko. Radi se na tome, ima razgovora kada su u pitanju Boaći i Degenek. Sa Benom dugo razgovaramo, u ovom trenutku je razlika u razmomilazenju oko novca. Ben traži veću platu od one koju mu je Zvezda ponudila. Nastavićemo razgovore, on je ostavio utisak i kao igrač i kao čovek. I on želi da ostane. A što se mene tiče, voleo bih da ostane do kraja karijere - rekao je Mrkela.

El Fardu Ben Foto: Nikola Tomić

Osvrnuo se direktor Zvezde i na igrače koji su ostali u Beogradu i nisu u planovima trenera Dejana Stankovića.

- Van la Para je bio visoko kotiran u planovima Stankovica, ali on na treninzima nije pokazao tu strast i odlučnost. Žander je dobar igrač, ali ima teret te ruke protiv Olimpijakosa i procena je bila da novi stručni štab ne bi trebalo da uđe sa tim teretom u sezonu.

Na posebnom su radaru i Kanjas i Tomane.

- Kanjas se ne uklapa u planove, dok Tomane ima teret da deli minutažu. Spicevi su vrsta igrača kojima treba stalna pažnja. Tri špica su previše i ja se nadam da ćemo ih smanjiti na dva. Ne bih voleo da i ove polusezone ostanemo sa tri špica, jer su većinom svi pomalo nezadovoljni. Zato smo procenili da bi šest meseci neigranja za Krstovića bilo pogubno pa smo ga poslali u Grafičar - rekao je Mrkela.

Sportski direktor Zvezde se dotakao i Mirka Ivanića.

FK Crvena zvezda Belek Foto: crvenazvezdafk

- Ivanić je dobveden kao neko ko ima iskustvo igranja u Ligi šampiona i Ligi Evrope. U Zvezdi je samo na momente nagovestio da je majstor. Zašto ne igra dobro u kontinuitetu, to je za analizu. Verovatno postoji psihološki efekat, znate da je zahtevno igrati u Zvezdi.

Problem za crveno-bele je i povreda Sanoga.

- Sanogo je došao sa malim zakašnjenjem, radio je odlično na pripremama i Stanković je bio zadovoljan. Zatim je dobio udarac u mišić, nastala je ruptura i morao je da se vrati u Beograd na lečenje. O stepenu povrede znaćemo nešto više kada spadne hematom i kada ode na pregled magnetnom rezonancom - jasan je bio Mrkela.

(Izveštač Telegrafa iz Turske, Mario Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA