≫ 

Rostov prejak za Partizan: Kiks Stojkovića najavio ubedljivu pobedu Rusa!

Ruski tim “otvorio” crno-bele posle greške golmana Paritzana, dok je u nastavku trener Milošević isprobavao opcije ne brinući o rezultatu

  • 62
vladimir  stojković Foto: partizan.rs

Porazom je Partizan nastavio takmičenje na “Prmijer kupu” u Kataru, pošto je u drugom meču turnira poklekao od Rostova rezultatom 3:1. Golove za ruski tim su postigli Mame, Dolgov i Šomurodov, dok je utešni pogodak za crno-bele delo Umara Sadika sa bele tačke, u smiraju utakmice.

U odnosu na utakmicu sa Lokomotivom, Milošević je promenio pet startera u timu, ali je pitanje da li ta činjenica razlog slabog poluvremena crno-belih ili je, pak, Rostov daleko ozbiljnije ušao u utakmicu od “železničara”.

Kako bilo, ruski tim je od početka utakmice nametnuo autoritet na terenu, ne ostavljajući Partizanu priliku ni da razvije igru, a kamoli da se upusti u ozbiljnije nadigravanje.

Rostov je vršio pritisak na poslednju liniju već u začetku akcija crno-belih, te Miloševićevi izabranici nisu uspevali da unesu loptu u polje na pravi način, već su posle dva ili tri pasa, uglavnom na bokove ili unazad, gubili posed i bivali prinuđeni da se brane ispucavajući loptu bez rezona.

FK Partizan - FK Rostov Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

Grešilo se, dakle, u pasu, a najveći problem je postojao u organizaciji igre. Rusi su delovali hitrije, gotovo po pravilu su osvajali “ničije lopte” i lako dobijali bitku u sredini terena, gde je Partizan generalno i najjači. Nedostajalo je kompaktnosti, jer su igrači ruskog tima uvek bili blizu u bloku Nathu, Sumi, Asanu ili Markoviću, pa je bilo gotovo nemoguće povezati dobru akciju i stvoriti višak za Bojana Matića, potpuno odsečenog u napadu.

Povrh svega, činilo se da ekipi iz Humske nedostaje energije, pa je izostala dobro poznata agresija, koja ih krasi mesecima unazad i čiji je generator najčešće Saša Zdjelar, koga nije bilo na terenu u prvih 45 minuta.

U takvom odnosu snaga, Partizan u prvom delu nije upisao nijednu ozbiljnu prtiliku za gol i sve se svelo na udarac Bibrasa Natha sa distane, dok je Rostov takođe imao problem da probije defanzivnu liniju crno-belih, ali je bio za nijansu konkretniji i agilniji, pa je i iskoristio prvu priliku koja se ukazala.

Tek što je prošlo pola časa igre, Rostov je započeo akciju sa desnog boka, odakle je upućen centaršut, a gol Mamaevu je poklonio golman Vladimir Stojković, koji je očajno procenio loptu, pokušavajući da je izboksuje, te je ona pala pod noge ruskom igrači, koji ju je poslao u nebranjen gol – 0:1.

FK Partizan - FK Rostov Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

Do kraja prvog dela se nista nije promenilo ni u odnosu snaga, niti u igri dva tima, samo je bilo primetno da je crno-bele obuzela nervoza, jer nemaju rešenje za uporne Ruse.

Promenio je Milošević u nastavku još nekoliko startera, više u želji da isproba neke moguće opcije u timu, nego li da “juri” rezultat, jer je već posle prvih 45 minuta bilo jasno da Partizan u kombinovanom sastavu ne može da parira Rostovu.

Tako je jednom momentu na teren poslat i mladi Luka Cucin, koji se bori za mesto pod suncem u Humskoj (vraćen sa pozajmice), dok je, recimo, Šćekić sa pozicije zadnjeg veznog rotiran na mesto centralnog defanzivca.

Rusi su, pak, nastavili u istom stilu i kažnjavali svaki propust ili neuigranost izmešanog sastava Partizana, pa su ubrzo duplirali prednost preko Dolgova, kome je najviše pomoglo loše postavljanje poslednje linije crno-belih

(2:0).

U 72. minutu u strelce se upisao i Šomurodov, koji je lako nadvisio Cucina u skoku i još jednom matirao Aleksandra Popovića – 3:0.

FK Partizan - FK Rostov Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

Imao je i Partizan nekoliko solidnuh pokušaja, pre svega preko Lazara Pavlovića, koji je pokušao da lobuje ruskog golmana sa sredine terena, da bi u samom smiraju Umar Sadik prvo sjajno šutirao i namučio golmana, a potom i sa bele tačke postavio konačnih 3:1 i donekle ublažio poraz crno-belih.

Poslednji meč na turniru Beograđani igraju u subotu, sa moskovskim Sparatkom.

(Z. I.)

PARTIZAN – ROSTOV 1:3 (0:1)

(Sadik 88 pen – Mamaev 32, Dolgov 57, Šomorodov 73)

PARTIZAN: Stojković (od 46. Popović) – Miletić (od 57. Cucin), Vujačić, S. Pavlović (od 64. Zdjelar), Brežančić – Šćekić, Natho (od 46. Smiljanić) – Marković (od 59. Lakčević), Suma (od 46. L. Pavlović), Asano – Matić (od 64. Sadik). Trener: Savo Milošević.

ROSTOV: Pesjakov - Kozlov (od 61. Logašov), Osipenko (od 60. Kožemjakin), Hadžikadunić (od 46. Čistjakov), Černo (od 73. Vedernikov) – Norman (od 20. Šumurodov), P. Mamaev – Bajramjan (od 46. Dolgov), Jeremenko (od 82. Livadnov), Zajnutdinov (od 68. Osinov) – Popov. Trener: Valeri Karpin

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Žika Živac

    4. februar 2020 | 17:54

    Au al trpaju ovaj "evroski"partizan 😁

  • Kursumlija

    4. februar 2020 | 17:39

    I sada ce Zeljko Pantic da nap prica o Zvezdi i Terzicu a ne o nasim problemima i mukama u klubu!!!Dokle ber vise?UPRAVA NAPOLJE!!!

  • Putin R.S

    4. februar 2020 | 16:43

    Opet kiks Mustafe?? Pa dokle vise?? Sada ce vratiti pasos posle ove utakmice.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA