≫ 

Vazura o novinama u Partizanu: Menjamo kurs, više nikome ne idemo na noge i ne rasprodajemo igrače

"Imali smo borbu Monaka i Rome u Beogradu za Strahinju Pavlovića, to će ubuduće biti praksa, da gradimo tim i kroz igre i rezultate postižemo cene, pa tek onda izlazimo na tržište", kaže direktor Partizana

  • 7
vazura, jokanović, milutinović Foto: partizan.rs

Još tri dana je ostalo do kraja prelaznog roka u Srbiji, ali i nekolicini što evropskih, što azijskih zemalja, no ta činjenica ni najmanje ne dotiče Partizan, koji je, po svemu sudeći, stavio tačku na zimsku "pijacu". Transfer Strahinje Pavlovića, vredan ukupno 13.000.000 evra, omogućio je crno-belima da mirno žive i sačuvaju oformljeni tim, kako bi letnje kvalifikacije za evropska takmičenja dočekali potpuno spremni i uigrani.

Generalni direktor Miloš Vazura boravio je u Kataru sa ekipom nekoliko dana i poručio da Partizan menja poslovni kurs, da više neće prodavati igrače “budzašto” i da svako ko bude želeo poslovnu saradnju mora da dođe u Beograd i pregovara, jer klub iz Humske više nikome neće ići “na noge”.

Za početak, Vazura se osvrnuo na turnir u Dohi i istakao da ekipa odavno nije imala bolje rivale i pripremu za sezonu.

- Zahvalni smo organizatoru turnira na pozivu, oduševljeni smo i dočekom i uslovima, kao i kvalitetom ekipa u Dohi. Trudimo se da na pravi način predstavimo i Partizan i našu zemlju i drago nam je da što čujemo pozitivne komentare na račun našeg kluba, odnosno tima. Već razgovaramo sa ljudima koji su zaduženi za turnir da i ubuduće nastavimo ovu praksu i da i sledeće godine ponovo dođemo i odmeravamo se sa sjajnim ekipama – rekao je Miloš Vazura.

- Nisu nam prioritet rezultati, već da vidimo gde smo i smatram da prvi put imamo ovako ozbiljne rivale na pripremama, što će svakako poslužiti da se ekipa bude mnogo spremnija za takmičenje u prvenstvu.

FK Partizan predstavlja novi kalendar Direktor Partizana Miloš Vazura Foto: Marko Jovanović

Tokom zime Partizan je angažovao Bojana Matića.

- Bio je opcija Partizana i u junu, ali nismo mogli da se dogovorimo sa Vojvodinom, jer im je bio potreban. Imao je dobru polusezonu, što je bila još jedna od potvrda da se radi o dobrom igraču. U međuvremenu su Novosađani angažovali špica, pa su i pregovori bili lakši i hvala ljudima iz Novog Sada na saradnji, videli su i oni da igrač želi u Partizan i nisu ga sputavali.

Zimski prelazni rok je svakako obeležio rekordan transfer Strahinje Pavlovića u Monako.

- Više puta sam govorio na tu temu i ponosni smo na Strahinju. On je i na turniru u turniru u Dohi glavna zvezda, jer su vlasnici Monaka zapravo Rusi. Veliki je to posao i za Partizan, ali i za igrača, koji je dobio priliku da igra u jako kvalitetnoj ligi. Lično smatram da će Pavlović u budućnosti biti jedan od najboljih srpskih defanzivaca.

Na oku evropske fudbalske javnosti su i drugi mladi igrači crno-belih, pre svih Filip Stevanović, Umar Sadik, Lazar Pavlović...

- Drago nam je zbog interesovanja, ali smo još na početku prelaznog roka napomenuo da neće ići niko iz postojećeg kadra. Možda je zato prelazni rok i malo dosadan, jer smo još u novembru dogovorili transfer Strahinje Pavlovića. Monako je aktivirao izlaznu klauzulu u decembtu, a u januaru je sve ozvaničeno. Zato nema potrebe za daljom prodajom. Otkupili smo Sadika od Rome, smatramo da je to dobar posao i isplatićemo ga za 1.750.000 evra u naredne tri godine. Imali smo ponudu za njega, no, nismo uopšte razmišljali da ga pustimo, niti je on imao želju da ide. Isto je i sa Filipom Stevanovićem, ima tek 17 godina i tek treba da se pokaže i dokaže na terenz, pa kada se stvore uslovi, u smislu da postane punoletan, onda možemo da razmatramo opcije. Ne smem da zaboravim Lazara Pavlovića, koji je mnogo napredovao, sazreo i na oku je svih ovde u Dohi, zatim Lakčevića, Cucina, pa ni momke iz Omladinske škole, koji su prošli prvu fazu rada u Turskoj. Sve su to deca koja obećavaju i Partizan ne mora da brine za budućnost.

strahinja pavlović Strahinja Pavlović prodat je Monaku ove zime za 13.000.000 evra Foto: MN Press

Generalni direktor crno-belih smatra da je plasman ekipe u Ligu Evrope iz korena promenio situaciju u Partizanu.

- Sam plasman u Ligu Evrope je podigao vrednost igrača za 20 odsto, ali same igre u pomenutom takmičenju su dodatno uticale i podigle cene naših igrača na tržištu. Primer navedenog je upravo Pavlović. I više ne idemo klubovima “na noge” kada pregovaramo, već poručimo, ako postoji interesovanje za nekog našeg igrača, da dođu u Beograd. Zbog Strahinje su prvo dolazili ljudi iz Monaka i to dva puta, potom je stigla cela delegacija Rome – sportski direktor, generalni direktor, generalni sekretar i klupski advokat, pokušavajući daga uzmu pre Francuza, ali je bilo kasno. Menjamo i mi stil poslovanja, ali nam neće biti prioritet da samo prodajemo, već da gradimo i čuvamo ekipu, kako bismo imali igru i rezultate, jer iz toga se rađaju i dobri transferi – zaključio je Miloš Vazura.

Video: Vazura o Andriji Živkoviću: I dalje plaćamo penale za njega

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    5. februar 2020 | 12:37

    Stvarno čemu se nadate, lažima, pa zar ne vidite da je u odbrani velika rupa, od spornih halfova, desnog beka, a i kiks golmana, koji mora na svakoj utakmici da primi gol.

  • Gogi-11

    5. februar 2020 | 12:50

    Gde li je igrao fudbal ovaj stručnjak.... ?

  • Peki Cairovic

    5. februar 2020 | 13:27

    Vazura gde su ti pojacanja u odbrani ili vi ne visite da su nam potrebna u zadnjoj liniji pojacanja ili ne zelite da vidite ,bitno je da se prodaje i da ce se prodavati a pojacanja a samim tim i trofeji za ovu upravu su ocigledno ne bitni.Kada planirate da uigrate odbranu kada u junu Pavlovic ode a Ostojic ima 35 god i istice mu ugovor?,gde vam je zamena za Miletica ?Plasite se da dovedete strance jer vec imamo cetvoricu pa Zvezda ih ima osmoricu i jos ce da dovede nekog kao zamenu za Sanoga ,ostaje nam da se nadamo da ce nas povrede zaobici u suprotnom nek nam je bog u pomoci ,ne mojte da prodajete maglu iskrenim navijacima .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA