≫ 

Brutalan rat Partizanovih voditelja na Instagramu: Pljušte uvrede, pretnje, navijači mole da stanu

Vladan Tegeltija i Željko Pantić već nedeljama brutalno prozivaju jedan drugog, uvlačeći u sukob i KK odnosno FK Partizan, pominjući rukovodioce, poslovnu politiku klubova. Na sve to, navijači nisu bez stava na društvenim mrežama

  • 72
Vladan Tegeltija, Željko Pantić Ilustracija: Nikola Jovanović Printskrin: Youtube/BALKAN INFO - Zvanični kanal

Nekada su bili dva oka u glavi, klubovi koji pomažu jedni druge i stubovi Sportskog društva Partizan. Danas su u kamufliranom sukobu kakav, ne samo armija crno-belih navijača, već i kompletan srpski sport ne pamte.

Naravno, radi se o ratu nezvaničnih "predstavnika" fudbalskog i košarkaškog kluba Partizan, voditelja klupskih televizija i kanala, koji su razmenom optužbi pokrenuli novinari Željko Pantić i Vladan Tegeltija. Iako iz oba kluba, barem zvanično, kažu da ne postoji nikakav sukob FK i KK, činjenica je da su i jedan i drugi personifikacije ovih klubova i da se do dan-danas ni jedno ni drugo rukovodstvo nisu oglasili i osudili istupe Pantića i Tegeltije.

Već nekoliko nedelja internet nebom Srbije tinja otvoreni sukob ove dvojice generalno ljubimaca navijača Partizana, a mnogi kojima je crno-bela boja na srcu i dalje ne mogu da se stave ni na jednu stranu. Zapravo, mnogi iskreni i objektivni ljubitelji velikog kluba se (s pravom) pitaju da li su Partizanovoj sportskoj porodici u aktuelnoj situaciji, potrebna nova cepanja i frakcije koje se stvaraju nakon svakog istupa u medijima.

Pantić pod velom svoje autorske emisije "Dođite na stadion" na You Tube kanalu Danas Conference Centra (ranije je vodio uglavnom sa stadiona Partizana emisiju posvećenu dešavanjima unutar fudbalskog kluba iz Humske) i Instagramu već mesecima kiritkuje lik i delo predsednika KK Partizan Ostoje Mijailovića, dok Tegeltija stavove iznosi uglavnom na svom Instagramu, ne želeći da meša lični sukob sa Pantićem sa programskim sadržajem Basketball Club Partizan TV-a čiji je urednik postao.

Ono što je posebno zanimljivo je da je Željko Pantić žestoki kritičar kompletnog rukovodstva KK Partizan, dok se ne pamti da je Tegeltija tako žustro i otvoreno kritikovao rukovodstvo FK Partiza, mada je imao pojedinačnu razmenu argumenata sa potpredsednikom Vladimirom Vuletićem u jednom trenutku.

Ipak, mnogo ozbiljniji sukob sa Željkom Pantićem, koji je svakodnevan na društvenim mrežama, nastao je u prvim danima Nove godine kada se Pantić oglasio u svojoj emisiji i optužio Tegeltiju da je sa čelnim ljudima KK Partizan preoteo klupsku televiziju Fudbalskog kluba TV Partizan kako bi na njoj plasirao program vezan za KK Partizan, ali i ostale klubove iz Sportskog društva.

Čija je televizija

Potom mu je Telgetija na svom Instagramu odgovorio da ništa nije preoteto već da je "Pantić loše radio posao i da je zbog toga TV Partizan dat u ruke onome ko ume da radi i pravi kvalitetan program od strane vlasnika kompanije Videonet" što je bio povod za novu polemku. Pantić odgovorio kontra-udarom i namerom da napravi svoj novi TV Partizan koji bi trebalo, kako kaže, uskoro da startuje i to u visokoj 4K rezoluciji kao "čudo neviđeno na ovim prostorima".

Međutim, poslednjih dana razmena rafala je postala sve žustrija, u sukob se uvode čak i Nebojša Čović i organizovanje skandiranja protiv njegove žene, zatim pojedine državne institucije koje navodno daju novac iz rezervi KK Partizan i FK Crvena zvezda, te smišljanje pogrdnih pesama na račun predsednika države...

Ni u međusobnoj prepisci na Instagramu rivali se ne štede.

BCPartizanTV nema nikakve veze sa prevaspitavanjem i ukidanjem Partizanovog Vesnika, već nadležni u FK Partizan. Svojevremeno sam bio i glavni urednik na TV koja je dotičnog (Pantića) lansirala iz anonimnosti. Decenijama sam trpeo pritiske, pretnje, ukidanja uživo emisija i uključenja, zabrane ulaska u dvorane, jer nisam imao zaštitu i sponzorstva američke ambasade.

- Mi ćemo i dalje do pres lože na istoku JNA preko tribine, pored momaka sa "Bensedin" zastavom, a smeš li ti u Arenu ili Pionir? Među ljude, a ne kao poslednji put sa Nedićem i Tumbom, koje sada vređaš? Ili su ti bliži Madrid i Sakramento? Ili Železnik? - upitao je Tegeltija Pantića u velikom postu na Instagramu.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Vladan Tegeltija (@vladantegeltija) on

I nije se dugo čekalo na odgovor Željka Pantića koji je i u jednoj od svojih video emisija na kanalu podsetio na scene kada se Tegeltija skidao go u Pioniru zbog suspenzija Duška Vujoševića.

Pozivam vlasnike obnaženog kućnog ljubimca da istog što pre vakcinišu zbog besnila koje postaje zabrinjavajuće. Ja razumem sve: I da ne sme da kaže gde prima platu i koliko plata prima, i da ne sme da kaže ništa o gašenju VK Partizan koji sprovode njegovi vlasnici, i da ne zna šta da radi sa otetom TV Partizan koju niko ne gleda... Ali da obnaženi kućni ljubimac objavi kako je do sada sprečavao navijače da ne nasrnu na mene, a sada ih eto teška srca valjda neće više sprečavati, to deluje kao otvorena pretnja i potvrda da vlasnici ljubimca mogu da narede nasrtaj na one koji postavljaju nezgodna pitanja - napisao je Pantić na Instagramu.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Željko Pantić (@zeljko_pantic) on

Deluje kao da samo fali još fizički obračun između Pantića i Tegeltije pa da cirkus bude potpun.

Navijači ne ćute

Navijači Partizana takođe ovo vide. Prate prepisku nedeljama i sve češće se ispod uvredljivih statusa dvojice novinara mogu videti poruke simpatizera crno-belih koji pozivaju na mir, slogu... Pominju već čuvenu krilaticu "nama neprijatelji ne trebaju, dovoljni smo sami sebi".

- Pisao sam i Tegeltiji, pisao i tebi Željko. Poštujem tvoj rad, veliki si borac takođe, ali opet žao mi je zbog ovoga što je krenulo, koristi od ovog rata neće imati jedino Partizan, ali dobro, rešili ste da se poubijate, poubijajte se, izgleda da nema nazad... Podelili se već podeljeni grobari na Žeksiste i Tegiste... To nam je izgleda genetski poremećaj... - jedan je od komentara na prepisku novinara.

- Šta će nama zvezdaši i ostali protivnici... Sami smo sebi najveći dušmani - komentar je još jednog pratioca ovog neobičnog sukoba.

U svakom slučaju, teško da će Partizan kao institucija imati dugoročnu korist od ovakvog odnosa, koji podseća na hladni rat.

Valjda su i odgovorni u FK i KK svesni da je svakoga dana šteta sve veća i da je potrebno hitno obuzdati svoje "portparole" jer ovakav odnos nigde ne vodi.

Video: Zagorca sprečavali da se zaleti na Tea u Bolonji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Geras

    6. februar 2020 | 23:16

    Partizan je zatrovan mržnjom od rukovodstva preko navijaca

  • Tadija

    6. februar 2020 | 20:40

    A ustvari nesrećni ste jer ste nesložni, iz koristi!!!

  • Ziki

    6. februar 2020 | 20:19

    Panticu odlazi iz fk ne brukaj nas, i sa sobom povedi svoju upravu! Tegi puna podrska za tvoj rad, samo tako nastavi, na najbolji moguci nacin nam pokazujes kako funkiconise kk i zblizavas nas sa igracima!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA