≫ 

Deki otkrio koji je savet tražio od Mihe, zašto je precrtao Van La Paru i šta će kopirati iz Intera

Trener Zvezde sumirao zimske pripreme u Beleku

  • 18
Dejan Stanković Nikola Tomić

Došlo je vreme i za rezime priprema Crvene zvezde - i to od strane trenera Dejana Stankovića.

Novi šef stručnog štaba crveno-belih analizirao je dosad urađeno u drugom delu priprema u Turskoj, a govorio je i o tome šta njegov tim očekuje u nastavku sezone.

Takođe, Stanković se dotakao i svoje ideje kao trenera, odnosno kakvu Zvezdu želi na proleće.

- Teško smo radili, malo sam ih nagazio i drago mi je što smo završili pripreme. Hvala igračima na odnosu. Hvala stručnom štabu, jer smo pripreme počeli sa 24 igrača i radili smo mnogo jako i završili smo sa 24. Nije bilo nikakvih povreda. Dao bih pozitivnu ocenu, jer su svi bili na ozbiljnom profesionalizmu.

- Što se tiče utakmica, ne bi valjalo da sve bude dobro zato što nešto može da se sakrije. Tu smo da otklanjamo greške. Dan pred Celje smo imali jedan od najtežih treninga na pripremama. Ni Vardar nije šutnuo na gol tako da sam bio zadovoljan. Dosta nam je sve to značilo da ispravimo stvari. Forsiraćemo našu igru na presingu i zato smo radili tako pripreme. Odradili smo takve pripreme da bi bili u funkciji naše igre. Moraš da napadneš protivninika da bi imao što više lopti i bio što bliže golu. Ne verujem da neka ekipa može da igra 90 minuta u visokom presingu, ali može da pošalje poruku kako želi da igra.

- Svi su dobili dosta prostora da igraju. To nije pravilo kod nekih drugih trenera. Oni već posle drugog meča sužavaju broj igrača. Polako se i sužava levak. Ova poslednja utakmica je bila dobra. Startnih 11 se nije iskristalisalo. Da li igrali minut pet, 40, 50... svi moraju da odgovore pozivu i budu spremni. Pogotovo ovi igrači što više igramo. Rekao sam da svi gubimo i svi dobijamo, niko se neće spasiti.

Crvena zvezda pripreme Foto:crvenazvezdafk

Otkrio je Deki i šta je to što će "kopirati" iz Intera.

- Ja Inter nosim u svojoj glavi, pokušavam da prenesem odnos u klubu. Sve je lepo kada pobeđuješ i kad si zajedno, ali kada krene loše samo grupa može da reši probleme. Zatvorimo se i ne izađemo dok se ne dogovorimo. Imali smo odgovornost i sve svoje probleme smo rešavali u svlačionici. Grupa treba da prepoznaje i otklanja probleme.

- Što se tiče moje filozofije, mnogi hoće da imitiraju nekog, a onda se u toj komunikaciji izgubiš. Ja volim da budem original, još ne znam kakav ću biti. Mogu da uzmem modele ali ideje su samo moje.

- Meni će biti suđeno po onome što ću napraviti od dolaska, ja nemam prednost, Zvezda ima. Ok sam što se tiče igrača, ako stigne neki poklon ja ću ga prihvatiti oberučke. Imam sjajnu komunikaciju sa Terzićem i Mrkelom i ako mi daju neki poklončić pred početak prvenstva ja ću ga oberučke prihvatiti.

Dejan Stanković Foto: FK Crvena zvezda

Od kuma Siniše Mihajlovića je tražio savet samo za jedno.

- Sa Mihom se stalno čujem. Ima on svojih poslova, antivirusna faza mu sada sledi. Vedar je, pozitivan. Njegovo iskustvo može da mi pomogne, ali nismo o taktikama pričali. Više kako raditi na odnosu sa igračima, jer on to dobro radi i ja to cenim. Nista specijalno.

Ukratko je objasnio i slučaj Van la Para.

- To je moja i odluka kluba. Ništa s nije desilo, ovde su samo momci koji su spremni da se bore za dres. Jednostavno grupa te odstrani sama. Kad nemaš volju, mislim da ti nije mesto u ekipi.

Dejan Stanković, Radživ van la Para, FK Crvena zvezda Foto: Nikola Tomić

Dotakao se Stanković i mladih fudbalera koje će forsirati na proleće.

- To su naša deca. Moram da im obezbedimo postavku i pripreme da bi mogli da igraju dobar fudbal. Svrha je da igraju dobar fudbal. Kada obučeš Zvezdin dres, Zvezda te ne pita da li imaš 18 ili 28 godina. Uzimaš odgovornost. Grupa veruje u njih i ja sam prezadovoljan njihovim ponašanjem.

Reč, dve i o reprezentaciji Srbije...

- Uvek je za državu važno kada reprezentacija ide na veliko takmičenje, pogotovo u fudbalu. Srbija ima ozbiljne talente i veliku potencijal. Ako neko to može da uradi onda to može Tumbaković koji je jedan iskusan trener. Norveška je ozbiljan test koji mora da se prodje. Srbiji želim svu sreću sveta.

Video: Stanković o igračima Zvezde: Zadovoljan sam, momci rade kao zmajevi

(Dopisnik Telegrafa iz Turske, Mario Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grnie

    6. februar 2020 | 11:14

    A sta hocete da kopira iz Intera kada nema igrace kao sto ima Inter..

  • Grunf

    6. februar 2020 | 11:33

    Daj boze da bude dobro , ali dati klub nekom ko nema trenerskog iskustva da se uci na Zvezdi ? Meni se licno ne svidja , makar to bio i Deki Stankovic

  • Cc

    6. februar 2020 | 11:19

    Bravo Deki legendo vec posle mesec dana igramo lepsi fudbal nego kod Miloja.💪💪👏

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA